Ombord på flyg och tåg

De flesta flyg- och tågbolag har med anledning av Covid-19 infört vissa förändringar i sina erbjudanden och krav mot resenären. Allt för att erbjuda en så säker miljö som möjligt. Här är några saker att tänka på inför din flyg- och/eller tågresa.

 • Det kan vara borttagen eller begränsad servering ombord, ta därför med egen mat och dryck. När det gäller flyget ta med färdigförpackad mat och köp dryck på flygplatsen innan ombordstigning.
   
 • Tänk på att hålla social distans i flygterminalen/tågstationen och i ombordstigningskön.
   
 • Ta med eget munskydd, ett krav ombord på de flesta flyg. För din egen säkerhet ta även med desinficerande våtservetter samt engångshandskar. Eventuellt visir för extra skydd.
   
 • Ha en egen penna för att fylla i eventuella dokument för inresan samt tulldeklaration.
   
 • Välj fönsterplats och förbli sittande under hela resan om möjligt.
   
 • Innan du sätter dig, desinficera vanliga kontaktytor som armstöd, bord och säkerhetsbälte.
   
 • Om du behöver använda toaletten, tänk på att desinficera vanliga kontaktytor. Många bolag tillåter nu inte att man står i kö i gången utan du skall förbli sittande tills det är ledigt.
   
 • Sitt kvar när planet landar och följ instruktionerna från ombordpersonalen. Flygbolag har olika regler för i vilken ordning passagerarna lämnar planet. Undvik trängsel.
   

iStock_70694057_LARGE-624x395.jpg 

Under resan

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.