På flygplatsen

Det finns en hel del du kan göra för att det skall gå smidigt och säkert på flygplatsen. Nedan finner du några tips att tänka på. 

 • Ha lite marginal i din ankomsttid till flygplatsen då extra kontroller med anledning av Covid-19 kan ta lite längre tid. 
   
 • Checka in online innan ankomst till flygplatsen. Använder du en incheckningsterminal på flygplatsen så kan den med fördel torkas av med en desinficerande våtservett innan användning alternativt använda engångshandskar som du sedan tar av och slänger.
   
 • Många flygplatser kräver att munskydd används hela tiden, ta med eget.
   
 • Förbered dig väl för säkerhetskontrollen utifrån gällande regler så att den går så snabbt som möjligt och minskar din risk att behöva personlig visitering. 
   
 • Tänk på att hålla social distans i flygterminalen och i ombordstigningskön.
   
 • Planera för att serviceutbudet på flygplatsen kan vara stark begränsat beträffande restauranger, butiker och lounger om du har en längre väntan. Ta gärna med något ätbart (färdigförpackat).
   
 • När du hämtar din väska från bagagebandet, kan du med fördel använda engångshandskar och/eller desinficera handtagen.
   

iStock_56957672_LARGE-624x395.jpg 

Under resan

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.