På hotellet

Många hotellkedjor har särskilda rutiner och regler för att göra din vistelse så säker som möjligt och vissa saker kan du med fördel tänka på själv. Nedan är saker att tänka på.

 • Kontrollera hotellets särskilda städ- och hygienrutiner med anledning av Covid-19. 
   
 • Ta reda på om hotellet kräver att du har munskydd när du går in i hotellets allmänna utrymmen. Och tänk på att hålla social distans.
   
 • Använd med fördel onlineincheckning innan ankomst i kombination med mobilnycklar om det finns för att minska behovet av personlig assistans och att kunna gå direkt till rummet vid ankomst. Om du checkar in i receptionen, tänk på att hålla distans i kön.
   
 • Välj eventuellt ett rum på första våningen så du slipper använda hissen.
   
 • Om du använder hiss kan det vara bra att desinficera hissknappen alternativt använda engångshandskar som du sedan tar av och slänger.
   
 • Desinficera vanliga kontaktytor på ditt hotellrum vid ankomst till rummet. Det kan till exempel vara fjärrkontroll, lyskontakter, handtag, etc. 
   
 • Bestäm dig om du vill ha städning under din vistelse eller inte om du stannar fler nätter på samma hotell. Kontrollera vad som gäller på ditt hotell då vissa hotellkedjor just nu har det så att du måste säga till om du önskar städning medan andra har rutiner som vanligt med städning varje dag. 
   
 • Kontrollera vid ankomst hur utbudet av mat och dryck är på hotellet då många har begränsningar av detta med anledning av Covid-19. Det kan till exempel vara särskilda tider eller regler som gäller vid frukosten. En del erbjuder bara frukost på rummet. Att beställa rumsservice kan vara ett alternativ om inte restauranger erbjuder tillräckligt mycket utrymme för att hålla social distans.
   
 • Kontrollera vid ankomst om begränsning finns för användande av gym eller relaxavdelning om det är något du avser använda under din vistelse. Tänk på att desinficera vanliga kontaktytor.
   

hotell-624x395.jpg

Under resan

 

Fler tips

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.