Reserestriktioner och säkerhet

Reserestriktioner och inresekrav

COVID-19 har förändrat internationella resor världen över och varje land har infört unika inresekrav. Dessa krav förändras ständigt så följ vad som gäller din destination resmål och eventuella transitländer ända fram till avresa. 

Via ICTS TravcelDoc kan du enkelt fylla i hela din resrutt och tydligt få upp aktuella reserestriktioner och inresekrav beträffande bland annat Covid-19 tester, krav på vaccinationspass och andra medicinska intyg samt karantänskrav. Tänk på att även fylla i eventuella mellanlandingar (transit), då länder där du bara byter flyg kan ha andra krav eller restriktioner än din slutdestination. 

TravelDoc by ICTS
Fyll i din resrutt här

Europeiska Unionen har en officiell gemsansam plattform, "Re-open EU", med aktuell information (på svenska) om smitttoläge samt restriktoner för underlätta uppstarten av resor inom Europa. Här kan du söka på din tilltänkta destination och i realtid få upp aktuella reserestriktioner och inresekrav beträffande bland annat Covid-19 tester, krav på vaccinationspass och medicinska intyg, visumkrav och karantänskrav. Krävs det Covid-19 tester och/eller Visum för din destination så kan du enkelt boka det här.

Reopen EU - europeiska unionens gemensamma plattform för resor inom Europa
Se restriktioner per land

Vill du läsa mer om vad tex UD-reseinformation, Sweden Abroad och Folkhälsomyndigeten skriver samt ladda ner UD:s app ”Resklar”  kan du läsa mer här.

Läs mer inför din resa

 

Vänligen notera! 
Resia kan inte erbjuda specifika råd om resebegränsningar eller policyändringar, eftersom de beror på affärsverksamheten för varje enskild organisation.
Informationen som tillhandahålls här är endast i informationssyfte och den ska inte tolkas som hälso- eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med er hälsorådgivare om hälsoeffekterna av resor och möten för er samt en juridisk rådgivare om de juridiska kraven för er resa.
Resia strävar efter att ha den senaste informationen men tar inget ansvar för att informationen är uppdaterad då läget gör att saker ändras dagligen. Externa länkar som tillhandahålls är inte under kontroll av Resia och Resia har ingen kontroll över tillgängligheten på dessa webbplatser. Resia ansvarar inte för eventuella förluster eller skador från användning av dessa externa länkar.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.