Det är tryggt att boka hos Resia

Det är tryggt att boka resan med Resia då vi är medlemmar i Svenska Resbyråföreningen och vi har ställt resegarantier till Kammarkollegiet. Läs mer nedan.

Svenska Resebyråföreningen

Anlita alltid en resebyrå som är ansluten till Svenska Resebyråföreningen, SRF. Som medlemmar antas endast finansiellt sunda resebyråföretag med erfaren och kompetent personal. Ett krav för medlemskap är också att företaget ställt erforderliga resegarantier.

SRF- läs mer här

Resegarantier hos Kammarkollegiet

Resegarantin ska skydda resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts. Garantin ska ställas till Kammarkollegiet innan företaget börjar marknadsföra eller sälja resor. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Resia har ställt 59 000 000:- i resegaranti.

Kammarkollegiet - läs mer här

Resegarantier - läs mer här

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.