Ett nytt sätt att resa på!

Friendcation

Vad som är viktigt på en resa varierar beroende på vem du frågar. En del vill ägna semestern åt att vandra medan andra gillar att sippa på en fruktig drink vid poolen. Vissa vill bo på lyxiga boutiquehotell medan andra föredrar att bo spartanskt. Den ena vill semestra på vit snö, den andra på turkosblått vatten. Ofta är det inte bara resmålen som lockar utan upplevelserna och möjligheten att få dela dessa med andra.

Friendcation, eller kompisresa, är ett begrepp som betyder att du reser ensam, men i sällskap av andra där huvudmålet är att umgås och göra saker ihop. Det kan vara ett sätt att samla barndomskompisarna från förr eller att umgås med vänner du annars inte hinner träffa, men det kan också vara en möjlighet att knyta nya bekantskaper. 

Saknar du resesällskap finns nätverk som Friendcation, som drivs av lifestyle-profilerna Joanna Swica och Louise Johannesson. Friendcation har en Facebookgrupp där du kan möta liksasinnade ressugna och träffa nya vänner. 

Vi på Resia hjälper till att skräddarsy resan som du och ditt resesällskap drömmer om. Boka en kompisresa hos oss och få en upplevelse för livet. Vare sig du är ute efter att upptäcka Toscanas böljande landskap, mysiga fik i Kraków eller nattlivet i Tel Aviv

Kraków

Satsa på en prisvärd weekendresa till ett resmål där du kan unna dig lite extra lyx.

Kraków är Polens absolut mest charmiga stad. Slå dig ner på en uteservering på torget Rynek Glowny och iakta folklivet, se utsikten från klocktornet i Mariakatedralen eller gå på konsert i någon av kyrkorna.

Är du pigg på att uppleva nattlivet ska du bege dig till Kazimierz, det gamla judiska området. Här finns det mängder med livliga barer och klubbar. Några trevliga barer i Kraków är bland annat Alchemia och House of Beers där du kan välja mellan 200 olika ölsorter. 

Boka resa till Kraków

 

Toscana

Toscanas huvudstad Florens är en perfekt utgångspunkt om du vill upptäcka det vackra italienska landskapet. Staden ligger inbäddad bland Toscanas gröna kullar och är ett härligt resmål för dig som vill njuta av god mat, promenera på mysiga kullerstensgator och hänföras av fantastiska sevärdheter.

Du kan även flyga till Pisa eller Bologna, hämta din hyrbil på flygplatsen och resa runt i landskapet. Besök vingårdar i den underbara Chiantiregionen, tillbringa en dag i vackra Siena eller åk på en utflykt till den medeltida staden San Gimignano.  

Boka resa till Toscana

 

Tel Aviv

Tel Aviv är den ultimata weekenddestinationen. Hit vallfärdas "foodies" från hela världen för att äta gott och unna sig. Det är en pulserande stad med ett hett nattliv och mängder med trendiga barer. På dagen kan man med fördel leva i sina flip-flops på den 13 kilometer långa stranden.  

Den kulturintresserade får inte missa Haaretz Museum, den som gillar att shoppa allt från himmel till jord ska bege sig till Carmel Market. Under en resa till Tel Aviv är det nästan ett måste att besöka huvudstaden Jerusalem som ligger 7 mil bort.  

Boka resa till Tel Aviv

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.