Upplev det andra Spanien

Bussresa till Galicien & Baskien

En omväxlande rundresa i nordvästra Spanien. Galicierna liksom baskerna är stolta över sitt ursprung och värnar om lokala traditioner. För att inte tala om de lokala språken. Gröna sköna Galicien lockar med härliga upplevelser och pilgrimsstaden Santiago de Compostela. Baskien bjuder på spännande kultur och arkitektur i metropolen Bilbao. Upptäck det okända Spanien!

Prisexempel
  Köpenhamn Kastrup Stockholm Bromma Göteborg Landvetter
13/4 9.295:- 9.295:- 9.295:-
11/5 9.495:- 9.995:- -
18/5 9.795:- 9.795:- 9.795:-
25/5 9.495:- 9.795:-  
22/6 9.295:- 9.295:- 9.295:-
24/8 9.295:- 9.295:- -
7/9 9.795:- 9.795:- 9.795:-
14/9 9.795:- 9.795:- 9.795:-
28/9 9.795:- 9.795:- -
5/10 9.695:- 9.695:- 9.695:-


Enkelrumstillägg: 2.295:-

I priset ingår
  • Flygresa till Porto samt hem från Bilbao
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa i med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 2 middagar (dag 1 och 4)


Utflykter som ingår i priset:

Upptäck Porto
Vi inleder med en guidad rundtur i Porto, Portugals näst största stad och portvinets hemort. En utmärkt introduktion där vi får ta del av stadens intressanta sevärdheter.

Genuina Combarro
Vi gör ett stopp vid kusten i Combarro, med sina stenkors och för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar som byggts för lagring och förvaring. Ett härligt första intryck av undersköna Galicien!

Sjöfartsstaden A Coruña
Vi besöker den galiciska kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn.

Vackra Santillana del Mar
I dag upptäcker vi pittoreska Santillana del Mar, som trots sitt namn ligger en bit in i landet. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana.

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Med en flygande start
Flyg till Porto: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi i portugisiska Porto. Vår Scandoramaguide hälsar oss välkomna och vi inleder med en liten rundtur i Porto innan vi checkar in på moderna Hotel Premium i Maia, strax utanför Porto. Dagen avslutas med en gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2, fredag: Galicien hägrar
Porto - Santiago de Compostela: I dag ska vi lämna Portugal för Spanien och Galicien. Vi kör över gränsen till Spanien och passar på att göra ett stopp vid kusten i Combarro, med sina stenkors och för Galicien så karakteristiska hórreos, stolpbodar byggda för lagring och förvaring. Ett härligt första intryck av undersköna Galicien, en annorlunda del av Spanien som inte har mycket gemensamt med det man ser i spansk turistreklam. Det är ett grönt och lummigt område med ett vilt och vackert kustlandskap. Många människor lever fortfarande på fiske och för gemene man är Galicien synonymt med fisk och skaldjur. Det officiella språket, gallego, ser man på de flesta skyltar och det påminner om portugisiskan. Vårt slutmål för dagen är pilgrimsorten Santiago de Compostela och trevliga Gran Hotel Santiago, ca 26 mil.

Dag 3, lördag: Upptäck pilgrimsorten
Galicien: Santiago de Compostela är Galiciens huvudstad och en riktig pärla. Här finns ett av Spaniens stora universitet, men det är pilgrimerna som satt staden på kartan. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. De smala gatorna är perfekta att utforska till fots! Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. De mäktiga spirorna tornar upp sig över torget och fascinerar besökarna. Följ med på vår stadspromenad för att få ut det mesta och bästa av Santiago. Givetvis besöker vi den berömda katedralen och låter oss imponeras. Sedan lockar kanske ett besök på en lokal tapasbar eller varför inte promenera en bit på den berömda pilgrimsleden?

Dag 4, söndag: Mot Asturien
Santiago de Compostela - Gijón: Det har blivit dags att lämna pilgrimsorten och så småningom även Galicien. Vi passar dock på att först besöka den galiciska kustorten A Coruña, en stad med en viktig plats i spansk sjöfartshistoria. Det var nämligen härifrån som den spanska armadan avseglade mot England 1588. Staden har ett elegant centrum och längst ut på udden ligger det berömda fyrtornet Torre de Hércules, Europas äldsta fungerande fyrtorn. Vi njuter av den galiciska atmosfären innan vi fortsätter mot regionen Asturien och dess största stad Gijon, ca 36 mil. Här checkar vi in på Hotel Alcomar, med centralt läge nära vattnet, som snart serverar kvällens middag.

Dag 5, måndag: Baskien nästa
Gijón - Bilbao: I dag ska vi lämna Asturien för Baskien, men innan dess passar vi på att upptäcka pittoreska Santillana del Mar, som trots sitt namn ligger en bit in i landet i regionen Kantabrien. Den lilla staden anses vara en av Spaniens vackraste med sina hus i gyllene sten från 1400- till 1700-talen. I kyrkan finns kvarlevorna efter den lokala martyren Sta Juliana. Vi fortsätter sedan mot spännande Baskien där gröna berg möter Atlantens stränder. Baskerna är en sort för sig och de är mycket noga med att påpeka att deras kultur är något helt annat än den spanska. Det baskiska språket, euskera, är inte släkt med något annat. Vårt mål för dagen är metropolen Bilbao, ca 27 mil. Vi checkar in på centralt belägna Ilunion Hotel och är sedan redo att upptäcka myllrande Bilbao.

Dag 6-7, tisdag - onsdag: Moderna Bilbao
Baskien: Bilbao är Baskiens största stad och var så sent som för 30 år sedan en sliten industristad men är i dag helt annorlunda tack vare en massiv ansiktslyftning som genomfördes på 1990-talet. I dag räknas Bilbao som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern och djärv arkitektur. Det berömda Guggenheimmuseet är kronan på verket. I kontrast till allt det moderna står den gamla stadsdelen Casco Viejo som lockar med arkitektur från medeltiden och barocken. Följ med på våra utflykter och få ut mesta möjliga av Baskien. Vi utforskar spännande Bilbao, både Gamla stan och de modernare delarna. Självklart besöker vi också Guggenheimmuseet. Vi lockar sedan med en tur till eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och den flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser.

Dag 8, torsdag: Fyllda av upplevelser
Flyg från Bilbao: Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Galicien och Baskien.

Utflyktspaket

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.
Pris 1 665:- (ordinarie pris 1 855:-)

Pilgrimernas Santiago de Compostela
I dag utforskar vi den galiciska huvudstaden med sitt berömda universitet och sina pilgrimer. På medeltiden var staden det främsta pilgrimsmålet efter Jerusalem och Rom. Runt torget Praza do Obradoiro tronar en samling historiska byggnader som har få motsvarigheter i Europa. Den lokala graniten binder samman de många stilarna till en harmonisk enhet. I den medeltida kärnan trängs 40-talet kyrkor med kloster, medeltida härbärgen och mindre palats. Stadens kronjuvel är katedralen, detta monument över St Jakob, aposteln på vilkens grav katedralen uppfördes. Följ med på vår stadspromenad och lär känna staden. Vi besöker självklart den imponerande katedralen. 
Pris ca 245:-

Galiciska köket
Galicien har ett välkänt kök och förutom fisk och skaldjur av högsta kvalitet lockar man med kraftiga soppor och mustiga grytor. Även den galiciska vinproduktionen har fått en plats på världskartan genom det vita vinet från Rias Baixas. Vi beger oss till en lokal restaurang och njuter av det galiciska köket och den genuina gästfriheten.
Pris inkl middag ca 425:-

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao

Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. 
Pris inkl middag ca 465:-

Moderna Bilbao & Guggenheimmuseet 
Vi bekantar oss med Bilbaos modernare delar och dess sevärdheter. Vi skådar den spektakulära Biscayabron och åker en tur med gondolen. Vi besöker också det intressanta Guggenheimmuseet, världsberömt för Franck Gehrys banbrytande och originella arkitektur. 
Pris ca 325:-

San Sebastián & baskiskt vin
I dag besöker vi eleganta och fashionabla San Sebastián, en charmig hamnstad och en av de flottaste av alla spanska badorter. Här trängs flådiga boutiquer och Gamla stan är bedårande. Vi passar också på att besöka en vingård där vi provar det lokala vinet Txakoli i sällskap av baskiska delikatesser. Det bästa av Baskien på en och samma dag!
Pris ca 395:-

Bokningsinformation

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Bromma eller Landvetter. Euro (EUR) rekommenderas på denna resa.

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.