Hitta din drömupplevelse med Rolfs Flyg & Buss

Dagsturer och kortresor i Sverige sommaren 2020

Rolfs Flyg & Buss har ett stort utbud av härliga dagsturer och kortresor till vackra platser runt omkring i Sverige. Perfekt för dig som vill upptäcka mer av vårt fantastiska avlånga land på ett så smidigt sätt som möjligt. Vad sägs om en båttur längs Göta kanal med passage genom sexton slussar eller kanske en kortresa till Gotlands säregna natur och spännande historia? Dagsturerna ger dig möjlighet att uppleva allt från idylliska bygder, ståtliga slott med blomstrande trädgårdar till vackra skärgårdar. Dessutom tillsammans med andra personer med en chans att få nya vänner för livet.

Nedan har vi valt ut några av våra personliga favoriter i Rolfs Flyg & Buss utbud av resor i Sverige under året. Vilken av dem faller dig bäst i smaken?

Glöm inte att du alltid kan kontakta oss du har några frågor, vill få mer information om någon av resorna eller hitta en annan resa som passar perfekt för just dig. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med din bokning.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss 0771-92 92 92

Psst... resorna i Sverige för sommaren 2020 går åt fort så skynda dig att boka!

Rolfs Flyg & Buss
3 dagar i Mälardalen

Med Gripsholms slott och Sala silvergruva

Följ med Rolfs Flyg & Buss på denna upplevelserika kortresa till Mälardalen. Resan tar dig med till några av Sveriges mest intressanta besöksmål, såsom historiska Gripsholms slott och de underjordiska gångarna i Sala silvergruva. Definitivt värda ett besök! Vi njuter dessutom av havets läckerheter under en räkkryssning genom Mälarens skärgård. Självklart har vi även tid för avkoppling på vårt högklassiga hotell i Västerås.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


7 juli fr. 3.475:-/person
28 juli fr. 3.475:-/person
11 augusti fr. 3.575:-/person

Dagsschema, 3 dagar

Dag 1: Hemort - Västerås.

Bussen hämtar upp dig på din hemort och tillsammans reser vi till Västerås där vi checkar in för två nätter på högklassiga Elite Stadshotellet. Vi fortsätter dagen med en guidad rundtur i Västerås med många intressanta sevärdheter som exempelvis Kyrkbacken som är Västerås äldsta stadsdel. Senare under kvällen äter vi en tvårätters middag i hotellets restaurang som var Sveriges första The Bishops Arms.

Dag 2: Västerås

Vi börjar morgonen med njuta av hotellets härliga frukost innan vi ger oss ut för att upptäcka nya delar av Mälardalen. Vi beger oss till Gripsholms slott och under en guidad rundtur får vi ta del av slottets fyrahundraåriga intressanta historia. Därefter ger vi oss ut på en resa genom tid och rum när vi gå ombord ett äkte ångtåg som tillhör Östra Södermanlands museijärnväg. Tågresan tar oss mellan Mariefred och Taxinge. Dagen avslutas med en lyxig räkkryssning genom Mälarens vackra skärgård.

Dag 3: Mälardalen - Hemort

Dagen påbörjas med ett besök i Sala silvergruva, som är Sveriges genom tiderna silverrikaste gruva. Lagom till lunch återvänder vi ovan jord och avnjuter en lunch i Sala Värdshus. Dagen avslutas med ett besök på Skultuna Messingsbruk som sedan fyrahundraår tillbaka i tiden ligger i en förtrollande dalgång längs Svartån. När vi är klara med dagens sista besöksmål så tar vi oss tillbaka till hemorten. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 21.00.
 

Prisexempel hämtades 28/4 2020.

1 dag på Ven

Tycho Brahes pärla i Öresund

Denna härliga dagstur tar dig med till ön Ven som nås genom en kort båtfärd, belägen i Öresund mellan Skåne och Själland. Ven är en grön oas som under många århundranden trollbundit besökare med sin spännande historia och fantastiska natur. Här bedrev Tycho Brahe sin framgångsrika forskning inom astronomi, meteorologi och kartografi, vilket vi får veta mer om under vårt besök på ön.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


7 juli fr. 1.175:-/person
14 juli fr. 1.175:-/person
21 juli fr. 1.175:-/person
28 juli fr. 1.175:-/person
11 augusti fr. 1.175:-/person

Dagsschema

Efter upphämtning från din hemort påbörjar vi vår resa söderut. Längs vägen stannar vi till för förmiddagskaffe med tillhörande smörgås på Kvibille Gästgivaregård. När vi nått Landskrona stiger vi på båten som tar oss till vårt huvudmål på resan – ön Ven. Under våra timmar på ön hinner vi med en guidad visning på Tycho Brahe-museet, Backafallsbyn och Sankt Ibbs gamla kyrka som har en fantastisk utsikt över sundet och Kyrkbacken. Sedan beger vi oss åter hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg omkring 20:30.

Prisexempel hämtades 28/4 2020.

1 dag på Göta kanal

Sjötorp - Lyrestad - Töreboda

Upplev Göta kanal ombord kanalbåten M/S Bellevue på denna härliga dagstur mellan Sjötorp och Töreboda. Göta kanal invigdes redan 1832 och är en av Sveriges största sevärdheter. Under resans gång passerar vi genom sexton slussar.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


27 juni fr. 945:-/person
4 juli fr. 945:-/person
11 juli fr. 945:-/person
18 juli fr. 945:-/person
25 juli fr. 945:-/person
1 augusti fr. 945:-/person
8 augusti fr. 945:-/person
15 augusti fr. 945:-/person
22 augusti fr. 945:-/person

Dagsschema

Vi hämtar upp dig på bestämd plats och beger oss genast norrut. När vi når Sjötorp vid Väners östra strand stiger vi ombord på kanalbåten M/S Bellevue. Båten avgår 10.30 och kort efter avfärd severas vi fika ombord. Under förmiddagen lägger vi till för en paus i Lyrestad där vi gör ett kort besök på Lyrestads hembygdmuseum. M/S Bellevue tar oss sedan vidare mot Töreboda medan vi avnjuter en lunch ombord. Under eftermiddagen passerar vi sexton slussar och vid cirka 15.30 är vio framme i Töreboda. Här möts vi upp av vår buss som tar oss tillbaka till Göteborg som vi beräknas nå omkring 19.00.

Prisexempel hämtades 29/4 2020.

1 dag på Dalslands kanal

Håverud - Baldersnäs

Följ med Rolfs Flyg & Buss på en dagstur på Dalslands kanal, som av många anses vara en av Sveriges vackraste vattenvägar. I Håverud får du även chansen att se den berömda kombinationen av landsvägsbro, järnvägsbro och akvedukt. 

Vill du följa med på dagsturen redan nu på lördag den 16 maj? Då kan du känna dig trygg med att Rolfs Flyg & Buss utfört flera extra säkerhetsåtgärder. Resan avgår med färre passagerare än normalt, en extra rengjord buss och förändringar i arrangemanget ombord på båten för att hålla ett säkert avstånd till varandra. Allt för att du ska kunna resa så tryggt som möjligt!

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


27 juni fr. 995:-/person
4 juli fr. 995:-/person
11 juli fr. 995:-/person
18 juli fr. 995:-/person
25 juli fr. 995:-/person
1 augusti fr. 995:-/person
8 augusti fr. 995:-/person
15 augusti fr. 995:-/person

Dagsschema

Vi hämtar upp dig på bestämd plats och beger oss sedan norrut. Vid Hamrane Bak- och Kaffestuga gör vi vårt första stopp. Här blir vi serverade den dalsländska specialiteten klengås (varm brödkaka, smör och riven ost) med kaffe därtill. Det finns mycket värme i denna lilla stuga och den kommer från stenungnen där de goda brödkakorna bakas.

Dalslands kanal byggdes mellan 1864 och 1868 av den berömde kanal- och järnvägsingenjören Nils Ericson. Det var Ericson som kom på idén att bygga en akvedukt över lösa berg, stub coh starka strömmar i Håverud. I Håverud går vi ombord på kanalbåten M/S Storholmen som tar oss med på en tre timmar lång naturupplevelse genom kanalen och på spegelblanka sjöar. På vår resa genom slussarna blir vi serverade lunch (varmrökt lax, potatis, örtsås och sallad) i kajutan innan det är dags att kliva av båten vid Baldersnäs Herrgård. Här spenderar vi sedan eftermiddagen i den vackra parken och de charmiga hantverksbodarna. Innan vi börjar vår resa hemåt blir det fika med hembakat på området. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 18.30.

Prisexempel hämtades 14/5 2020.

1 dags skärgårdskryss

Smögen och Fjällbacka skärgård

Följ med på en härlig skärgårdskryssning från Smögen till Fjällbacka, en båttur som tar oss genom Sotekanalen och Fjällbacka skärgård. Vi får uppleva Bohuslän med sin karaktäristiska natur med rosa granitklippor och många öar. Varmt välkomna att följa med till Bohuslän!

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


23 juni fr. 1.075:-/person
30 juni fr. 1.075:-/person
7 juli fr. 1.075:-/person
14 juli fr. 1.075:-/person
11 augusti fr. 1.075:-/person
18 augusti fr. 1.075:-/person

Dagsschema

Vi hämtar upp er och beger oss sedan med buss upp till Smögen där vår båt väntar på att lägga ut. Väl ombord severas båda kaffe och smörgås. Skärgårdskryssaren tar oss genom den trånga Sotekanalen förbi Hunnebostrand och Hamburgsund innan vi når Fjällbacka. Kanalen invigdes 1935 för att skapa en skyddande led innanför Sotefjorden. Hela båtresan tar cirka tre timmar. Vid ankomst till Fjällbacka äter vi lunch på Stora Hotellet Bryggan innan det är dag för en promenad där vår reseledare guider oss genom det pittoreska samhället. Hit har många celebriteter anknytning, inte minst Ingrid Bergman. Andra kända personer som har aknytning till Fjällbacka är exempelvis Camilla Läckberg och Astrid Lindgren. Innan vi lämnar Fjällbacka ges också tid för egna strövtåg och kanske även en god glass på kajkanten. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg 18:00.

Prisexempel hämtades 5/5 2020.

4 dagar på Gotland

Rosornas, raukarnas och ringmurens ö

Följ med Rolfs Flyg & Buss på denna härliga resa till historiska Gotland! Att visas på Gotland är som att vara utomlands, fast i Sverige. Med sin säregna natur och spännande historia, sitt rika kulturliv och sina fantastiska stränder har ön något för alla. Vi bor på Solhem Hotel, perfekt beläget alldeles intill ringmuren mitt i världsarvsstaden Visby.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


14 juni fr. 4.495:-/person
17 juni fr. 4.495:-/person
24 juni fr. 4.495:-/person
8 juli fr. 4.495:-/person
12 juli fr. 4.495:-/person
15 juli fr. 4.495:-/person
19 juli fr. 4.495:-/person
22 juli fr. 4.495:-/person
26 juli fr. 4.495:-/person
2 augusti fr. 4.495:-/person
5 augusti fr. 4.495:-/person
9 augusti fr. 4.495:-/person
16 augusti fr. 4.495:-/person
23 augusti fr. 4.495:-/person
30 augusti fr. 4.495:-/person

Dagsschema, 4 dagar

Dag 1: Hemort - Visby

Vi hämtar upp er med buss och reser sedan via Jönköping eller Oskarshamn till Gotland. Överfarten med fjäran till Gotland tar cirka tre timmar. Framme på Gotland sätter vi kurs mot Best Western Solhem Hotel som ligger i Visby, granne med den vackra välbevarade ringmuren.

Dag 2: Visby och södra Gotland

Första utflyktsdagen på Gotland inleds med en promenad i Visby med en lokalguide. Vi lär oss mer om stadens historisa, sevärdheter, restauranger och butiker. Vidare besöker vi rikskända Almedalen, den vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på ringmuren. Efter turen tar vi plats i butten för att besöka densödra dleen av ön, "sudret". Efter en gemensam lunch på Warfsholm pensionat åker vi längs med den berömda Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna. I öns sydligaste ort Burgsvik stannar vi till och besöker ståtliga Öja kyrka innan vi vänder tillbaka norrut och stannar till vid Kattlunds gård, en av Nordens bäst bevarade medeltidsgårdar. Här får vi en guidad rundtur och en god eftermiddagsfika.

Dag 3: Norra Gotland och Fårö

Andra utflyktsdagen tar vi oss mot Slite med en lokalguide. Från färjeläget i Fårösund tar vi sedan vägfärjan över till Förå. Här åker vi längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vi stannar till vid Langhammars raukområde för att beskåda raukerna och avnjuter sedan en gemensam lunch på Fårögården i närheten av vidsträckta Sudersands strand. Under eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Visby. De som önskar kan då göra en extra utflykt till Lummelundagrottorna (inträde tillkommer).

Dag 4: Visby - Hemort

Under sista dagen har vi några timmar att uppleva Visby närmare på egen hand. Promenera genom de smala gränderna med sina karaktäristiska rosor, njut av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. Varför inte hyra en cykel och cykla längs med den vackra strandpromenaden? På eftermiddagen samlas vi alla vid Hamnterminalen och efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen på fastlandet för vidare färd hemåt. Vi beräknar att vara åter i Göteborg cirka 02.00.

Prisexempel hämtades 28/4 2020.

5 dagar vid Höga kusten

Sveriges natursköna världsarv

Höga kusten är ett världsarv sedan 2000 år tillbaka och berömd för sin skönhet. Naturen är ett resultat av landhöjningen efter senaste istiden. Under vår resa gör vi flera intressanta besök, bland annat vid platsen för Ådalskravallerna, Högakustenbron och Thailändska paviljongen.

Skicka en bokningsförfrågan

Ring oss på 0771-92 92 92

Avgångar under 2020


22 juni fr. 4.775:-/person
6 juli fr. 4.775:-/person
20 juli fr. 4.775:-/person
3 augusti fr. 4.775:-/person
10 augusti fr. 4.775:-/person

Avgångar under 2021

5 juli fr. 4.975:-/person
19 juli fr. 4.975:-/person
2 augusti fr. 4.975:-/person
10 augusti fr. 4.975:-/person
18 augusti fr. 4.975:-/person

Dagsschema, 4 dagar

Dag 1: Hemort - Söderhamn

Vi börjar vår resa med en bussresa genom södra Sverige via Skara och Arboga. På vägen till Söderhamn passar vi bland annat Västerås och Sala. Framme i Söderhamn checkar vi in på Best Western Söderhamn och avnjut en härlig gemensam middag.

Dag 2: Söderhamn - Kramfors

Efter en god frukost på hotellet beger vi oss mot Kramfors. Vi tar oss förbi Härnösand där vi stannar till vid och besöker Murbergets Friluftsmuseum. Efter en gemensam lunch fortsätter vår resa sedan vidare till världsarvet Höga kusten. På besökscentret Naturum får vi information om inlandsisens och landhöjningens betydelse för Höga kusten. Under sen eftermiddag når vi Kramfors och Hotell Kramm där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 3: Höga kusten

Frukost på hotellet och sedan avresa till Lunde - platsen för "skotten i Ådalen". Vi passerar en av världens längsta hängbroar, Högakustensbron över Ångermanälven, som invigdes 1997 av Kung Carl XVI Gustav. Därefter beger vi oss till Norrfällsvikens gamla fiskesamhälle där vi även avnjuter dagens lunch. Efter lunchen ser vi en film om en bygds utveckling på Kulturfabriken innan vi fortsätter vår resa mot Barsta där ett av de äldsta kvarvarandra kapellen från Gävlefiskarnas tid finns, nämligen Barsta kapell som bygdes 1665. På väg tillbaka mot vårt hotell passerar vi över Sandöbron som fram till 1964 var världens största betongbro i ett spann. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4: Kramfors - Bollnäs

Frukost på hotellet och sedan avresa mot Ragunda. På vägen stannar vi till vid Döda fallet där Storforsen för alltid tystnat på grund av Vildhussens framfart. Därefter tar vi oss till Utanede där vi besöker den Thailändska paviljongen. Här möter vår lokalguide upp oss och berättar för oss om platsen. Vi äter en gemensam lunch på Älggårdsberget och reser sedan vidare mot Bollnäs där vi bor bekvämt på Scandic Hotell där vi även äter kvällens middag.

Dag 5: Bollnäs - Hemort

Frukost på Scandic Hotell och därefter avresa hemåt. Under dagen stannar vi bussen för möjligheten att äta lunch. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Prisexempel hämtades 5/5 2020.

Bokningsinformation

Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på  0771-92 92 92.

Delbetala med Klarna

Res tryggt med Resia

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.5 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 11-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.