Rundtur till engelska trädgårdar och Chelsea Flower Show - FULLBOKAD!

Följ med oss på årets garden party! Utöver en heldag på världens största blomstershow, Chelsea Flower Show, besöker vi berömda engelska trädgårdar.
Vi kommer att njuta av de vackra trädgårdarna vid  Hever Castles,  Sissinghurst Castle och Salutation Gardens tillsammans.

Denna gruppresa är fullbokad men du kan köpa flyg och hotell till London här.

Biljetter till Chelsea Flower Show kan du köpa här

Följ med och njut av skönhet, färgrikedom och kreativitet i trädgårdarna. Upptäck nya växter, sätt att plantera och låt dig inspireras! Kanske du liksom många andra som besökt Sissinghurst låter dig inspireras av den vita trädgården när du gör dina kommande planteringar därhemma.

Vi upplever vacker engelska landsbygd precis när våren går över till försommar, förutom de vackra trädgårdarna besöker vi också Canterbury med sin magnifika katedral och charmiga kvarter, vi  äter en klassisk Sunday roast och en  Afternoon Tea deluxe med champagne.  

Resan avslutas i London, med en ledig eftermiddag för eget besök på tex Kew Gardens eller om man vill byta trädgårdar till shopping och museum väljer man det. Tar sig runt gör man enkelt med Oyster Card som vi har laddat med £20 åt er.  
Som final på resan besöker vi sista dagen Chelsea Flower Show, biljetten ingår i priset!

Pris:
Från Stockholm 16.790:-
Från Göteborg 16.890:-
Från Köpenhamn 16.690:-

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

20 maj
Ankomst till London Heathrow 9.35.
Vår svensktalande guide tar oss ner genom Kent, också känt som “The Garden of England”, till Hever Castel med sin prisbelönta trädgård.  Här upplever vi 700 års historia när vi besöker slottet i Tudorstil där Anne Boleyn, Henry VII:s andra fru som också var mor till Elizabeth I, växte upp.

Den vackra trädgården är från början av 1900-talet, William Waldorf Astor lät anlägga den när han köpte slottet.  Här kan man också beundra ett formklippt schackspel och prova att hitta ut torrskodd ur den unika vattenlabyrinten.
Vi får en guidad tur i trädgården och har tid att själva ytterligare besöka trädgården och slottet.
Vi äter en gemensam klassisk engelsk söndagsmiddag på vårt hotell på kvällen.

21 maj
Idag besöker vi Sissinghurst Castle, en av världens mest besökta trädgårdar och författarinnan Vita Sackville-West storstilade livsverk.  Parken anlades av henne tillsammans med maken Harold Nicolson under 1930-talet. Trädgården är byggd i olika rum med en skön övergång från formell, stram elegans till det vilda och fria, det är en kombination av Vita och Harold. En ville ha arkitektur, stramhet och linjer, den andra ville ha romantik, blommor, överflöd och frodighet.
Det vita trädgårdsrummet måste vara ett av de mest kända i världen, den anlades på 1950-talet med blommor och bladverk i vitt, gråvitt och grönt.

På eftermiddagen besöker vi Canterbury, Englands kyrkliga centrum och ärkebiskops-säte sedan 600-talet. Den gotiska katedralen är storslagen med magnifik interiör. Vi får även tid att på egen hand upptäcka Canterbury med sina charmiga kvarter, trevliga restauranger och anrika pubar. Entré till Canterbury Cathedral ingår.

På kvällen äter vi en gemensam  3-rätters middag på hotellet

22 maj
Idag besöker vi Salutation Gardens i Sandwich, en historisk stad  i sydöstra England. Salutations är ett litet trädgårdsparadis och ett måste för alla trädgårdsälskare att besöka.

Trädgårdarna anlades 1912 av Sir Edwin Lutyens och är indelade i symmetriska rum,  där varje rum har ett eget tema. Planteringsstilen är en dynamisk blandning  av gammalt och nytt och rummen utvecklas hela tiden efter årstiderna. Här finns alltid något att upptäcka!
En klassisk Afternoon tea med champagne serveras på Salutation Gardens. Det blir hembakta Scones, kakor och mycket annat gott.

Vi äter en gemensam middag på hotellet.

23 maj
Efter frukost lämnar vi den engelska landsbygden och åker mot  London.
VI får på vägen till hotellet en panoramatur förbi  de kända landmärkena som Big Ben, London Eye och Westminster Abbey.  Vi checkar in på hotellet och  vi  får  sen en 2 timmars guidad vandring i London tillsammans med vår svenska guide.

Därefter finns tid att upptäcka stan och äta middag på egen hand. Vill man se mer trädgårdar är Kew Gardens väl värt ett besök. Annars är London fullt av intressanta museum och rolig shopping.

Här kan du hitta och beställa  biljetter till flera sevärdheter och musikaler i London
24 maj
Idag besöker vi Chelsea Flower Show. Vår färdledare tar er med in och sen har man dagen att på egen hand  njuta av världens mest populära trädgårdsmässa!

Middag på egen hand

25 Maj
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för att åka hem. Flyget tillbaka avgår 13.50.

I priset ingår

 • Flyg från vald avreseort till London i ekonomiklass
 • Dagsaktuell  flygskatt
 • Transfer till och från flygplats
 • 1 st Oyster Card laddat med £20 för resor med buss, tunnelbana eller lokaltåg i London
 • Svensktalande  guide i Kent
 • 3 nätter i delat dubbelrum på hotell Judds Folly*** i  Faversham
 • 2 nätter i delat dubbelrum på Amba Hotel Marble Arch**** i London
 • Frukost varje morgon
 • 3 middagar
 • 1 Champagne Afternoon tea
 • Entré  till:
 • Heaver Castle och trädgårdar inklusive guidad tur i trädgården
 • Sissinghurst Castle & Garden
 • Canterbury Cathedral
 • Salutation Gardens – entré till trädgård och visning
 • Chelsea Flower Show
 • Svensk färdledare från Resia

Tillägg
Enkelrumstillägg: 4.530:-/person
Försäkring: 230:-/person
Avbeställningsskydd: 825:- för del i dubbelrum
Avbeställningsskydd: 1.155:- för boende i enkelrum

Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Resefakta

Flyg och Hotell
Avresa 20 maj  till London Heathrow
Avresa Stockholm, Arlanda 07.55, ankomst 09.35
Avresa Köpenhamn, Kastrup  07.50, ankomst 08.50
Avresa Göteborg, Landvetter sker via Köpenhamn avresa 06.20, ankomst Köpenhamn 07.05

Hemresa 25 maj  från London Heathrow
Till Stockholm Arlanda - avresa 13.50 ankomst 17.20
Till Köpenhamn, Kastrup - avresa 14.05 ankomst  17.00
Till Göteborg, hemresa sker via Stockholm - avresa från Arlanda19.00, ankomst Göteborg 20.00
Flygbolag: SAS

Bagage
23 kg incheckat bagage och 10 kg handbagage

Mat ombord
Kaffe och te, ingen mat

Hotell
Judds Folly*** 
Judds Folly hotel ligger vacker beläget i Syndale Park, i utkanten av Faversham i Kent. De moderna rummen har TV, kaffe och te, privat badrum.

Amba Hotel Marble Arch **** 
Ett klassiskt hotell i London som ligger centralt med bästa läge nära Hyde Park Oxford Street.
Kostnadsfri Wifi, Nespresso på rummet, Smart TV, Gym. 200 meter till tunnelbanan (station Marble Arch) 

Bra att veta

Pass och visum
För resor till England behöver svenska medborgare ej visum.

Väder och kläder
Klimatet i England är ungefär som i Sverige. Promenadvänliga skor rekommenderas.

Valuta och växling
Valutan i England är Pund (£ ). De flesta butiker accepterar kort men det är alltid bra att ha med lite kontanter på resan för mindre utgifter.
Prisläget är ungefär detsamma i England som i Sverige


Elektricitet
Elnätet ger 230 V/50 Hz, precis som i Sverige. Men tänk på att de har trebenade kontakter. Du behöver alltså en adapter för att kunna använda telefonladdare och andra elektriska apparater. Adapter kan köpas här hemma på exempelvis Clas Ohlsson.

Bagage
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Lokal tid
Tidsskillnaden är en timma efter Sverige

Språk
Engelska

Dricks
Man förväntar sig inte dricks i Storbritannien på samma sätt som i andra länder. Arbetare behöver inte förlita sig på dricks för att leva och all personal i Storbritannien har en nationell minimilön eller mer. Arbetsgivare är dessutom förbjudna att toppa lönen med dricks från kunderna. Trots att det inte är nödvändigt att ge dricks är det alltid mycket uppskattat och en gest som lockar fram den där vinnande brittiska artigheten.
Det är vanligt i Storbritannien att man ger dricks till taxichaufförer genom att man rundar upp till nästa hela pund.

På restauranger läggs det ofta en serviceavgift på notan som du förväntas betala, är det ingen serviceavgift och du är nöjd med den servicen du fått är dricks runt 10-15% standard men kontrollera först så att inte en ”Service charge” redan är debiterad.

Boka resan här!

Betalningsvillkor för resa till Engelska trädgårdar och Chelsea Flower Show

En anmälningsavgift på 4.000:-/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning närmare än 60 dagar innan avresa skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.
Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 20 mars 2018.  

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning fram till 19 mars 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 4.000:-/person

Vid avbeställning efter 20 mars 2018
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
·   resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
·   resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 26 personer deltagare enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 19 mars . Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.