Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.5 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Upptäck fantastiska Sydafrika

Följ med oss på en innehållsrik gruppresa där vi tillsammans upptäcker det vackra och kontrastrika Sydafrika med dess intressanta historia, spännande kultur och inte minst landets goda mat och dryck.

Det är en unik resa som börjar med privat safari i ett av Sydafrikas vackraste viltreservat som en av höjdpunkterna. Vi får uppleva det fascinerande djurlivet och vackra naturen i Timbavati Nature Reserve, som är en del av Kruger National Park. Här finns goda chanser att se alla i the Big Five!

Vi reser sedan vidare på vägar med fantastiska vyer som  panorama routen över Drakensbergen i Mpumalanga där vi passerar otroliga fjällpass, älvar och dalar och den finaste delen av Garden Route, den fantastiskt natursköna sträckan mellan Hermanus och Kapstaden.

I det välkända vindistriktet Stellenbosch bor vi på en trevlig vingård där vi  njuter av god mat och dryck innan vår resa  avslutas i ”världens vackraste stad” Kapstaden.

Vår resa tar dig till det genuina Afrika. I norr upplever vi underbar natur, ett rikt djurliv och en blandning av olika kulturer. I söder möts vi av fruktodlingar, vingårdar, milslånga stränder och ett subtropiskt klimat. Vi ser miljonstäder, orörda naturområden och naturparker.  Här finns ett dynamiskt affärsliv, musik, konst och färgstärkt hantverk. Sydafrika är kontrasternas och ytterligheternas land. Ett land som rymmer en egen värld!

Resan är framtagen av Inger Bergermo som i 20 år har rest till Sydafrika,  nu kan du följa med och få uppleva handplockade godbitar från hennes Sydafrika!

Vi bor på Ingers favorithotell, bara 4+-5***** , äter på noga utvalda restauranger och förutom att Inger är med på hela resan så har vi också  svensk och engelsktalande lokalguider.

Avreseorter

 • Göteborg
 • Stockholm
 • Övriga orter på förfrågan


Reseperiod 11 - 24 november 2019.
Pris 45.490:-

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan

Skicka förfrågan gällande avresa från övriga orter

Höjdpunkter

 • Fyra privata safariturer
 • ​Panoramarouten över Drakensbergen i Mpumalanga.
 • Den vackraste delen av Gardenroute mellan Hermanus och Kapstaden.
 • Heldagstur till Godahoppsudden.
 • Besök på vingårdar och vinprovningar, ”Food and wine pairing”

 

Vill du skriva ut programmet?

Här finns en pdf

Program

11 november – Avresa

18:40 Avresa till Johannesburg via London med British Airways.

Ankomst till Johannesburg nästa morgon.

12 november – Ankomst Johannesburg

10:15

Vi ankommer till Johannesburg på förmiddagen och vår lokalguide Tinyiko möter oss vid flygplatsen och vi åker sedan mot Krugerparken. Vi gör ett lunchstopp på lämpligt ställe. Färden fortsätter sedan till White River. Här bor vi på ett otroligt charmigt hotell en natt. Middag ingår.

13 november – Safari

Efter frukost är vi på väg mot en av de absolut största höjdpunkterna under resan – vår Safari Lodge – Motswari Privat Game Reserve som ligger i ett av Sydafrikas vackraste privata viltreservat på gränsen mot Krugerparken. Denna dag får vi uppleva hisnande vyer när vi passerar genom Panorama Routen, fantastisk natur med höga bergspass, djupa dalar och slingrande älvar. Vid Gods Window gör vi givetvis ett stopp. Är vädret klart kan man härifrån se ända till Moçambique. Ett stopp vid Blyde River Canyon, världens tredje största Canyon efter Gran Canyon i USA och Fish River Canyon i Namibia är ett måste. Vi kommer fram till vår lodge lagom till lunch och eftermiddagens safari som varar i ca 3 timmar. Under våra två dagar här kommer vi att njuta av 4 safariturer i öppna Landrovers och får se mängder av djur, kanske till och med berömda Big Five: elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard som alla finns i området. Här finns även chans att få se världens snabbaste djur – geparden.

Frukost, lunch och middag ingår samt på Lodgen även lokala drycker, vin och öl.

14 november – Safari x 2 och tid för avkoppling

Före frukost ger vi oss av på en tidig morgonsafari. Efter frukosten har vi tid på egen hand för att koppla av vid poolen. Lunch äter vi på lodgen och på eftermiddagen är det dags för ännu en safaritur. Vi avslutar denna spännande dag med en underbar middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

15 november – Tidig morgon safari

Vi börjar dagen med en tidig morgonsafari före frukost. Vi checkar sen ut och åker flygplatsen för att resa vidare mot vackra Stellenbosch. Vi flyger till Kapstaden där vi blir mötta av vår svenska guide som kommer att vara med oss resten av resan. Flyget går 13:50 och vi landar i Kapstaden 16:25. Vi åker direkt från flygplatsen till vindistriktet och Stellenbosch där vi kommer att bo två nätter på en trevlig vingård i utkanten av staden. Frukost, lunch på flyget ingår.

16 november - Vingårdsbesök

Hela dagen ägnas åt att besöka olika vingårdar och göra vinprovningar. Vi besöker bl.a den fina vingården Muraite där vi börjar med en vinprovning och besök i deras vinkällare. Sedan väntar en fantastisk ”Food and Wine Paring” lunch på en vacker vingård. På eftermiddagen hinner vi med ett besök på Van Ryns där vi gör en brandy/choklad provning. Middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

17 november

I dag checkar vi ut från vårt trevliga hotell och sätter kursen mot kusten och den charmiga lilla hamnstaden Hermanus. Vi åker över ett bergspass och njuter av den fantastiskt vackra naturen och gör ett stopp på den vackra vingården Creation och provar deras goda viner tillsammans med choklad. Dagens mål är den charmiga lilla staden Hermanus som är världskänd för sin valskådning. På eftermiddagen finns det tid för egna strövtåg eller tid att njuta vid poolen. Vårt hotell är helt ljuvligt och ligger precis vid klipporna så man kan se valarna från hotellet om vi har lite tur. Här bor vi i två nätter. Lunch på egen hand.

Frukost och middag ingår.

18 november

Hela dagen fri för egna aktiviteter.

För de som önskar kan vi hjälpa till att boka en valsafari. Valsafarin är en ca 3 timmars båttur ute i bukten där vi om vi har tur kan se dessa stora ”Southern Right Whale” som kan bli uppemot 60 ton tunga alldeles intill båten. Det är mycket hajrikt vatten här med stora chanser att se stora vithajar, vi kan även hjälpa till att boka in en ”hajsafari” för de som vill se de stora djuren på nära håll.

 Här finns mysiga små butiker och massor av uteserveringar så det är trevligt att bara strosa omkring eller slappa vid poolen. Lunch och middag på egen hand.

Frukost ingår.

19 november

Efter frukost är det avresa längs den vackraste delen av Garden Route mot Kapstaden. Är vädret bra åker vi direkt till Taffelberget, vi  tar linbanan upp till toppen och möts av en oss fantastiska utsikt över Kapstaden och Robben Island.

Vi åker sen till vårt fina hotell vid det berömda V&A Waterfront för incheckning.

Lunch på egen hand.  På kvällen äter vi en gemensam middag på trevlig restaurant vid Waterfront.

Frukost och middag ingår.

 20 november – Heldagstur till Godahoppsudden.

Vi åker längs en av Sydafrikas vackraste vägar till den sydvästligaste udden av Afrika. Vi äter en fantastisk ”Seafood lunch” i den pittoreska lilla fiskebyn Simons Town, tittar på pingviner vid Boulders Beach och njuter av den vackra naturen. På eftermiddagen besöker vi en av världens vackraste botaniska trädgårdar, Kirstenbosch. Det är vår i Sydafrika nu så det mesta blommar, även de stora vackra Proteorna, man tappar nästan andan av allt det vackra. Middag på egen hand.

Frukost och lunch ingår.

21 november

Hela dagen fri för egna strövtåg. Besöka museer, marknader eller det fantastiska akvariet vid Waterfront. Man kan slappa vid hotellpoolen eller bada i en av de stora havspoolerna. Shopping är också ett sant nöje i Kapstaden. För de som önskar ordnar vi en utflykt till Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt i många år.

Lunch och middag på egen hand.

Frukost ingår.

22 november

Efter frukost ger vi oss av för en halvdag i kulturens tecken. Vi besöker District Six och får höra hela den tragiska historien om hur man under apartheid tiden flyttade över 60 000 svarta familjer för att de vita ville bygga på deras område. Området står fortfarande obebyggt. Vi besöker också en av ”kåkstäderna” eller ”Township” som det kallas i Sydafrika. Här får vi se hur människorna bor och även besöka en förskola där barnen säkert vill sjunga för oss och visa oss hur de har det. En stark upplevelse. Vi besöker även det malaysiska kvarteret Bo Kaap.

På kvällen äter vi en gemensam middag på en fantastisk härlig afrikansk restaurang.

Frukost och middag ingår.

23 november – Hemresa

Efter frukost är det dags för utcheckning. (Ca 11:00).  

Dagen är sedan fri för den sista shoppingen fram till klockan 15:00 då vi har vår transfer till flygplatsen. 18:45 går vårt flyg via London hem till Göteborg.

24 november

 Ankomst Landvetter/Arlanda

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan

Vill du skriva ut programmet? 

Här finns en PDF

I priset ingår

 • Reguljärflyg från Göteborg – Johannesburg – Hoedspruit - Kapstaden – Göteborg, inklusive dagsaktuella flygskatter
 • 11 nätter med del i dubbelrum inklusive  frukost
 • Helpension under vistelsen på safarilodgen
 • 2 Luncher, varav en är Food and wine pairing
 • Voucher ZAR 250 att användas på hotellet V&A Waterfront, till t e x lunch eller middag
 • 4 middagar
 • 4 safariturer
 • Vinprovning, Choklad/brandyprovning  & Vin- och chokladprovning
 • Samtliga utflykter/sightseeingturer enligt program
 • Entréavgifter enligt program
 • Lokal svensk guide i södra delen av Sydafrika
 • Lokala skatter, service och flygskatter
 • Bagagehantering på hotellen
 • Svensk färdledare, Inger Bergermo är med på hela resan.

 

Totalpris 45.490:-/person
 

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan

Tillkommer (ej obligatoriskt):
Drycker, måltider och aktiviteter utanför program samt dricks till guide, rangers och chaufför.
Enkelrum tillägg 14.900:-.
Avbeställningsskydd 6% av resans pris. Reseförsäkring 680.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Resefakta

Utresa

Flyg sker med British Airways via London

Stockholm 11 november

BA781 Arlanda London Heathrow
Avresa  18.00  Ankomst 1945

BA 057 London Heathrow  Johannesburg
Avresa 21.10  Ankomst 1015+1

Göteborg 11 november

BA 793 Göteborg Landvetter - London Heathrow
Avresa 18.40 ankomst 19.55.

BA 057 London Heathrow – Johannesburg O.R.TAMBO INTL
Avresa 21.10 ankomst 12 november 10.15.

15 november inrikesflyg

SA 8658 HOEDSPRUIT – Kapstaden
Avresa 13.50 ankomst 16.25.

Hemresa


Stockholm 23 november

BA042 Kapstaden - London Heathrow
Avresa  21.20  Ankomst 0720+1

Stockholm 24 november

BA778 London Heathrow - Arlanda
Avresa  10.35  Ankomst 1410

Göteborg 23 november

BA 058 Kapstaden CAPE TOWN INTL - London Heathrow
Avresa 18.45 ankomst 04.45+.

Göteborg 24 november

BA 790 London Heathrow – Göteborg Landvetter
Avresa 07.35 ankomst 10.35.

Bagagevikt

BA: 23K incheckat och 1 handbag/laptop bag (max. 23kg)
SA: 20K incheckat och 7K handbagage

Hotell

Olivers restaurant and Lodge*** White River
Motswari Privat Game Reserve****
Spier 162**** 
Misty Waves hotel  ****
Victoria & Alfred Hotel****

 

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan

Bra att veta

Att resa är att upptäcka nya kulturer, nya smaker och människor. Det finns andra seder, traditioner och sätt att förhålla sig saker än vad vi är vana vid.  Det är spännande, fascinerande och roligt att med öppna sinnen upptäcka världen, likheter och skillnader långt bort och nära. 

Man bör alltid agera och kommunicera med respekt för landets värderingar och kultur. Det är en bra regel att ta seden dit man kommer vart man än reser.

Här följer lite praktiska tips inför resan:

Pass och visum

Tänk på att kontrollera att du har giltigt pass.

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresa. Passet måste ha två tomma sidor, ett uppslag. För svenska medborgare födda i annat land samt för utländska medborgare kan andra villkor gälla, kontakta respektive lands ambassad för information. Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika.

Tips! Ha alltid ett pass som är giltigt minst 6 månader. Om du förlorar ditt pass under resan är det bra att ha med sig en kopia av passet.

Vaccination och hälsa

Inga vaccinationsintyg krävs normalt. Vi rekommenderar dock att ni kontaktar Er lokala vaccinationscentral för aktuell information. Grundskydd (stelkramp, polio, difteri samt gammaglobulin(Havrix eller Twinrix) är lämpligt att ta). Den medicinska standarden av vård är utmärkt i Sydafrika. All behandling kostar för besökare och försäkring bör därför finnas. Glöm inte försäkringsintyg.

Har ni behov av speciella mediciner, kom ihåg att ta med tillräckliga mängder hemifrån. Har ni med receptbelagda mediciner måste receptet kunna uppvisas.

Valuta och växling

Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). Den delas in i 100 cent. Sedlar finns främst i valörerna R 10.00, R 20.00, R 50.00, R 100.00 samt R 200.00. Det finns en införselbegränsning på 5.000 Rand / person vid inresa till Sydafrika.

Banker

De normala öppettiderna är måndag till fredag 09.00 - 15.30 och lördagar 08.00 - 11.00.

Språk

Det finns 11 officiella språk i Sydafrika. Engelska, Afrikaans, Ndebele, Northern Sotho, Southern Sotho, Swazi, Tsongo, Tswana, Venda, Xhosa och Zulu. Engelska fungerar i princip överallt.

Lokal tid

Ingen tidsskillnad mot Sverige.

Telefon

För att ringa till Sverige slår man 09 för internationell linje och därefter Sveriges landskod +46. Mobiltelefoner fungerar i de flesta områden mycket väl.

Elektricitet

Nätspänningen är 220 v och 50 Hz och kontakterna är en unik Sydafrikansk typ.
En del hotell har uttag som passar våra kontaktar och/eller adapter för utlåning/uthyrning.
Men vi rekommenderar att ni köper en adapter före avresa/vid ankomst till Kapstaden om ni har utrustning som måste laddas.

Bagage

Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker. För tillåten vikt och antal väskor se under Resfakta – flygtider och hotell.

Deponering

Deponera alltid pengar och värdesaker, antingen i värdeskåpet (safe på engelska) på rummet eller i receptionen.

Dricks

10% är normalt både på restauranger och i taxi. Detta är självfallet frivilligt men är brukligt i denna del av världen.  Var generös med dricks eftersom lönerna på t ex restauranger är mycket låga. Förslagsvis görs en insamling av drickspengar i början av vår resa som portioneras ut under resans gång till chaufförer, bärare, safariguider mfl. Räkna med ca 50:-/person och dag som ett riktmärke. Detta är självfallet frivilligt men är brukligt i denna del av världen. 

Att resa med läkemedel

Tänk på att reglerna för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel.  På läkemedelverkets hemsidan finner du information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa.

För att få veta vilka regler som gäller när du har med dig läkemedel på resa till ett annat land, kontakta det landets ambassad i Sverige för att få information. På Regeringskansliets webbplats kan du ladda ner en diplomatlista som innehåller kontaktuppgifter till ambassader i Sverige.

Ta med ett läkarintyg om din sjukdom och vilka mediciner du behöver från din läkare ifall du behöver söka vård under resan, detta underlättar ditt sjukbesök.

Foto

Våra resmål är mycket tacksamma för alla som tycker om att fotografera; här hittar du vidsträckta vyer, rikt djurliv, färgstarka miljöer och kulturer.  Ta gärna med extra batterier till kameran. Tänk på att de flesta människor tar illa upp om de blir fotograferade utan att ha blivit tillfrågade först. Ett leende är ofta allt som behövs. Ha alltid kameran i ett vadderat fodral som skydd mot damm, regn och stark sol. Zoomobjektiv på 200 mm eller längre är mycket bra att ha under safaris. Ha alltid kameran nära till hands! Ta även gärna med en kikare.

Vi rekommenderar att ni köper batterier hemma. Det kan vara prisvärt i Sydafrika, men svårt att få tag på i vissa delar av landet.

Mat och dryck

Betydligt billigare än i Sverige, men priserna varierar naturligtvis beroende på var man äter. Man kan hitta både ett internationellt kök och afrikanska specialiteter. Det Sydafrikanska vinet är välkänt och de har även god lokal öl. Sydafrika är ett av de få länder i världen där kranvatten är rent och alltså inga problem att dricka. Vatten på flaska kan dock ibland smaka bättre.

Övrigt

Shopping
Kläder, smycken, vin och konsthantverk. Köp inget som kommer från djurriket, inte ens snäckor då de rovfiskas.

 VAT (Valued Added Tax) ingår i varorna men kan för turister återfås om varorna överstiger en viss summa. Detta skall göras vid den internationella avresan. Kvitton, varor och pass samt flygbiljett skall visas upp. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresan.

Affärerna är normalt öppna måndag - fredag 09.00 - 17.00. och lördagar 09.00 - 13.00. Vissa affärscentra har utökade affärstider under kvällar och helger.

Väder
Sydafrika har omvänt klimat från Sverige. När vi har vinter, så är det sommar i Sydafrika och tvärt om. Första vårdagen infaller officiellt den 1 september. I Kapstaden ligger dagstemperaturen under sommarmånaderna (nov-apr) mellan 22-26 grader och under vintern (maj-okt) på 17-21 grader. Durban och Johannesburg är varmare med sina 25-28 under sommaren och 22-24 under vintern.

Kläder/Packning
Sydafrika kan njuta av långa heta somrar och, generellt sett, milda vintrar. Folk klär sig vanligtvis informellt men även lite finare på bättre restauranger,  på teater etc. Packningen bör anpassas till den aktuella årstiden med lättare kläder under Sydafrikas sommarmånader. Grundregeln är att ta med lätta, bekväma och slittåliga kläder men det kan vara bra att tänka på vissa saker när ni packar:

• Lätta, tunna bomullsbyxor och t-shirts att ha dagtid.
• Långärmade skjortor och blusar att ha under game drives och vandringar. De skyddar både mot sol och myggor.
• Ta med en fleecejacka eller varmare tröja samt lite kraftigare byxor eftersom det kan bli kallt kvällstid.
• Bär khaki, bruna eller beiga färger under safarin.
• Undvik vita kläder. Dels gör de dig synligare för de djur vi vill närma oss under game drives, dels blir de smutsiga fort.
• Solskyddsfaktor, solglasögon, något att ha på huvudet - den afrikanska solen är stark.
• Vindjacka.
• Kraftiga och bekväma promenadskor, samt något lättare sandaler att ha under resorna.


Försäkringar

Har du ett fullgott reseskydd? Inför din resa är det viktigt att du ser över dina försäkringar och eventuellt kompletterar med en speciell reseförsäkring om det behövs.
Reseförsäkring kan tecknas hos Resia, kontakta oss om du vill ha mer information eller boka.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Resia och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke när man väljer att semestra utanför Sverige. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till färdledaren. Detta ger oss en möjlighet att försöka åtgärda felet under resan.

Betalningsvillkor

En anmälningsavgift på SEK 6000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 10 augusti skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 10 augusti 2019.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

 • Vid avbeställning fram till 10:e juli  2019
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 10% av resans pris.
   
 • Vid avbeställning fram till 10:e augusti  2019
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 30% av resans pris.
   
 •  Vid avbokning tidigare än 10:e september 2019
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 80% av resans pris.
   
 • Vid avbokning efter 11:e september 2019
  Avbokning debiteras med resans fulla pris.

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
   
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Om prisändringar

Priset får ändras endast på grund av kostnadsökningar som beror på:

 1. ändringar i transportkostnader
 2. ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller
 3. ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan. Pris är beräknat på en kurs om ZAR 0,70 2019-02-01

Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

Minimiantal denna resa
Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2019-09-01. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.