Historiska Grekland och mytiska Peloponnesos

Vi reser genom antika städer, känner historiens vingslag, besöker mytiska platser och vackra pärlor på Peloponnesos tillsammans. Här finns fascinerande legender, dramatisk historia och majestätiska vyer.
På vår innehållsrika resa besöker vi både Greklands nuvarande huvudstad Aten och den första, charmiga Nafplio. Vi åker till Olympiska spelens vagga och ursprung, besöker läkekonstens gud Askleipos heliga tempel, mytiska Mykene, imponerande Korintkanalen, Sparta, Nemea  och njuter av Monevasias skönhet.

Boka din resa här

Vi får uppleva och se Peloponnesos fantastiska natur med härliga kuststräckor längs ett blått hav, passera imponerande bergsmassiv och känna den kryddiga doften av pinjeträd, vild oregano och timjan i de varma vindarna.

Följ med oss och upplev det historiska Grekland och njut av vackra, mytiska och antika Peloponnesos i oktober.

Avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö

Pris: 16.500:-

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

10 oktober
Ankomst till Aten 12.45
Transfer till hotellet
På kvällen får vi en guidad vandring i det pittoreska gamla området Plaka med sina smala gator, mysiga tavernor och affärer.

Gemensam middag med livemusik och grekisk dans på en traditionell taverna i Plaka. (middag ingår)

Boka resan här!

11 oktober Korint – Nemea- Nafplio
I dag beger vi oss ut mot Korintnäset, den smala delen som förbinder fastlandet med halvön Peloponnesos. Här gör vi ett stopp för att titta på Korintkanalen, som byggdes för att förkorta sjövägen mellan Egeiska och Adriatiska havet.  Berget som kanalen är grävd/sprängd igenom är av kalksten som bildar fantastiska mönster och ger vattnet en underbar turkos färg.

Sedan fortsätter vår resa till den antika staden Nemea med resterna av det imponerande tempel som fanns här tillägnat guden Zeus. Här finns mycket historia och många av de gamla sagorna ur den grekiska mytologin härstammar just från Nemea. 
Vi äter lunch på en lokal vingård och får prova viner på druvan Agiorgitiko, som odlas framför allt här i Nemea och på Peloponnesos.
Vi åker sen till den charmiga kuststaden Nafplio där vi kommer att bo de kommande 2 nätterna. Bougainvillae är lika vanligt här som olivträd i Kalamataområdet och tavernorna är alldeles utmärkta, det är hit många Atenare gärna åker över veckosluten.

Vi har kvällen på egen hand i Nafplio.
(frukost och lunch ingår)

12 oktober Mykene -  Epidaurus – Nafplio
Dagens utflykt går till antika Mykene,  det som enligt grekiska mytologin var Agamemnons kungarike.
Att träda in genom lejonporten till staden är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Den antika och mycket vackra borgen får oss att tänka på sagorna från den grekiska mytologin. Det här var en blomstrande stad under bronstiden och ett mäktigt rike, och dess regent, Agamemnon, ansågs vara en av de främsta härskarna. Kidnappningen av hans bror Menelaos vackra hustru Helena av den trojanske prins Paris var upptakten till det historiska Trojanska Kriget. Dessa nämns också i Homeros episka berättelse.

Nästa stopp för dagen blir i Epidaurus där läkekonstens gud Askleipos dyrkades. Här finns rester av hans tempel som anses var ett av de vackraste mästerverken i Grekisk arkitektur, många sjuka besökte hans tempel för att få råd och uppenbarelser om kurer och botemedel.
Platsen är mest känd för sin fantastiska antika teater från 300-talet f.kr. Som mest hade teatern plats för ca 13 000 åskådare och akustiken är fantastisk. På scenen spelas fortfarande antika pjäser under somrarna och har man tur kan kända hollywoodskådespelare dyka upp på scenen som t.ex. Helen Mirren.

Epidaurus var också en betydande hamnstad under antiken. På eftermiddagen är vi tillbaka i Nafplio och får en guidad rundtur i denna historiska stad som fick vara Greklands huvudstad 1829-1834. Vi lär om dess historia bland de små gränderna, stadens vackra hus, historiska kyrkor och Syntagmatorget. Nafplio är en charmig kuststad och anses var den mest romantiska staden i Grekland.

Under kvällen upptäcker vi staden på egen hand.
(frukost ingår)

13 oktober Monemvasia – Sparta
Idag reser vi söderut längs med kusten till den medeltida vackra befästa bysantinska lilla staden Monemvasia som ligger på en klippa i havet, 400 meter från land.
Halvön är kopplad till fastlandet med en landstunga på 200 meter. Vi får en guidad vandring genom den charmiga stadens olika delar, historiska byggnader, befästningar och vindlande små gator.

Sen eftermiddag kommer vi fram till Sparta där vi övernattar.
Övernattning i Sparta.
(frukost ingår)

14 oktober Mystras –Kalamata
På morgonen upptäcker vi Mystras, den medeltida huvudstaden i provinsen Morea i det Bysantinska riket, med palats, den brutna stadsmuren, kyrkorna och klostren. Vi reser sen längs med Manis västra strand mot Messenia, Peloponnesos grönskande sydvästra region där vi ska övernatta i Kalamata.

Det blir tid att upptäcka staden Kalamata, som är känd för sina oliver, och äta middag på egen hand på någon av stadens mysiga tavernor.
(frukost och lunch ingår)

15 oktober Antika Messene –Olympia
Vi lämnar Kalamata och reser till historiska och mytiska Messene. Messsene är en av de största och äldsta arkeologiska platserna i Grekland, man kan se de imponerande murarna, tornen och portarna som omgav staden. Det fanns en teater, torg och en av de finaste antika stadions i Grekland. Till skillnad från många andra grekiska ruiner där man bara anar vad som varit är Messini mer överskådlig. Man har även rest kolonner som på andra platser ligger kvar i dammet.

Vi reser sen genom landskapet Elis med sina utsträckta slätter och övernattar i Olympia
(frukost och lunch ingår)

16 oktober Olympia – Aten
Efter frukost är dag dags att besöka den mest kända helgedomen och vaggan till de Olympiska spelen i Grekland, Olympia.
Olympia som ligger på den västra delen av Peloponnesos i en dalslätt och omgiven av skogsbevuxna höjder vid floderna Alfeiós och Kládeos har bebotts sen urminnes tider och var under antiken en viktig helgedom, orakel- och festplats samt en gemensam samlingsort för alla greker runt Medelhavet.

Här utspelades antikens olympiader vart fjärde år från år 776 före Kristus som sen återupplivades år 1896, men då fick de tävlande atleterna ha kläder. I det antika Grekland tävlade de nakna.
Under eftermiddagen beger vi oss till Aten där vi tillbringar vår sista natt.
Gemensam avskedsmiddag på en mysig taverna.

17 oktober Hemresa
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för hemfärd till Sverige.

I priset ingår

 • Flyg 
 • Dagsaktuella flygskatter inklusive den nya miljöskatten
 • Transfer till och från flygplatsen i Aten
 • Del i dubbelrum
 • 2 övernattning  i Aten på Amalia Hotel 4* eller liknande
 • 2 övernattning i Nafplio – Amalia Nafplia hotel 4* eller liknande
 • 1 övernattning i Sparta Maniatis hotel 3* eller liknande
 • 1 övernattning i Olympia på Amalia hotel 4* eller liknande
 • 2  Middagar, exklusive dryck
 • 3  luncher, exklusive dryck
 • Vinprovning
 • Svensktalande lokalguide
 • Svensk färdledare från Resia
 • Entréer enligt program

Avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö
Pris 16.500/person, boende del i dubbelrum

Tillägg
Enkelrumstillägg  3.500 :-
Reseförsäkring 290 :-/person
Avbeställningsskydd 825:–/person

Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Resefakta

Flygtider
Alla avreseorter flyger på denna resan via Köpenhamn.
Flygbolag: SAS

Boka din resa här

10 oktober 2018
Köpenhamn - Aten 08.35-12.45
Göteborg – Köpenhamn 06.55-07.40
Stockholm – Köpenhamn 06.05-07.20

17 oktober
Aten -  Köpenhamn 13.35 -15.50
Köpenhamn- Göteborg 17.10-18.05
Köpenhamn – Stockholm 19.00-20.15

Tillåtet bagage:
1 incheckad väska max 23 kg
1 Handbagage max 8 kg

Hotell
Det blir angivna hotell nedan, eller likvärdiga
2 övernattningar  i Athen på Amalia Hotel 4* eller liknande
2 övernattningar i Nafplio – Amalia Nafplia hotel 4* eller liknande
1 övernattningar i Sparta Maniatis hotel 3* eller liknande
1 övernattningar i Olympia på Amalia hotel 4* eller liknande

Bra att veta

Pass och visum
Resenärer ansvarar själv för att ha giltigt pass vid avresan samt eventuellt om visum behövs.
Tips är att alltid ha ett pass som är giltigt 6 månader efter utresa.

Vaccinationer och hälsa
För resor inom EU behöver du ditt EU-kort för kostnadsfri sjukvård. Kortet beställs från försäkringskassan. Tips! Ta med telefonnummer till ditt försäkringsbolag samt ditt försäkringsnummer!

Önskemål
Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla, allergier eller handikapp. Detta bör meddelas vid bokning eller före avresa så att hotellen blir informerade i god tid. Vi kan inte garantera att alla önskemål kan tillgodoses men vi ska göra vad vi kan för att det ska uppfyllas.

Väder och kläder
Grekland har ett milt medelhavsklimat. Medeltemperaturen i oktober är 24 C på dagen och 16 C på natten.  Ta med bekväma skor och varmare tröja och jacka till kvällarna som kan vara kyliga när man reser på hösten.
Solglasögon och/eller keps/solhatt kan vara skönt när vi är ute.

Valuta och växling
Valutan i Grekland är Euro.
Det går oftast bra att betala med kort men inte överallt och de kan ibland föredra kontanter på restauranger.

Mat och dryck
Måltider som ingår är oftast förbeställda.
Allergier meddelas vid bokning. Om du missat att fylla i det där mejla tillsammans@resia.se
Det grekiska köket är varierat med typiskt medelhavsmat med mycket grönsaker och sallader.

Elektricitet
Ingen adapter behövs för svenska elapparater/laddare.

Bagage 
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.
Maxvikt för bagage är 20 kg om inte annat anges. Var god meddela om ni tar med barnvagn, reserullstol eller rullator.

Lokal tid
Tidsskillnaden är 1 timma före Sverige

Språk
Grekiska

Synpunkter på resan
Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke när man väljer att semestra utanför Sverige. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till färdledaren. Detta ger oss en möjlighet att försöka åtgärda felet.

Boka resan här!

Betalningsvillkor Historiska Grekland 10-17 oktober 2018

En anmälningsavgift på SEK 4000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Eventuellt tillägg för Avbeställningsskydd betalas med anmälningsavgiften och betalas inte åter. Vid bokning efter 10 augusti 2018 skall full betalning erläggas direkt vid anmälan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 2018-08-10.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning fram till 2018-07-10
Avbokning kan ske mot en kostnad av grundavgiften SEK 5000/person .
Eventuellt tillägg för Comfort Class och Avbeställningsskydd återbetalas ej.

Vid avbeställning fram till 2018-08-10
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80%  av resans pris.

Vid avbeställning efter 2018-08-10
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
·   resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
·   resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa
Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 24 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2018-07-15. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.