Hurtigruten - res på ditt livs kryssning

Följ med oss på världens vackraste sjöresa längs Norges kust och upplev dramatiska berg, charmiga hamnar och en fantastisk natur.

På den sydgående rutten, Kirkenes – Bergen, får du uppleva de klassiska höjdpunkterna. Resan startar i Kirkenes och du färdas söderut förbi Nordkapp där midnattssolen väcker naturen till liv. Kuststräckan innehåller drygt 2400 km av unika naturupplevelser. Under resan lägger vi till i 34 charmiga hamnar.
I de mindre samhällena gör vi endast korta stopp medan vi på de större orterna gör längre uppehåll.

Vi kommer att genomföra gemensamma utflykter till den magiska midnattskonserten i Tromsø Ishavskatedral samt lära känna Trondheim och se nationalhelgedomen Nidarosdomen.

Ombord på fartyget råder en lugn atmosfär och våra måltider lagas av färska råvaror från lokala leverantörer längs kusten. I vår resa ingår det mesta som flyg, övernattning i Kirkenes med välkomstmiddag, helpension ombord på Hurtigruten, utvalda utflykter och svensktalande färdledare.

Koppla av, njut och följ med oss på världens vackraste sjöresa!

Pris
fr. 18.500:-/person, insideshytt/ospecificerad

Boka resan här

Vill du skriva ut programmet?

Här finns en pdf

Program 

Dag 1- 17 maj
Avresa från Stockholm med flyg till Kirkenes via Oslo. För att vara utvilade när resan börjar har vi valt att övernatta i Kirkenes. Kirkenes ligger så långt nordöst man kan komma i Norge, väldigt nära ryska gränsen. Skyltarna i staden är skrivna både på norska och ryska och vi befinner oss lika långt österut som Sankt Petersburg.  Vid ankomsten väntar en transferbuss vid flygplatsen.

Tillsammans med din färdledare checkar du in på hotellet. Under dagen finns det tid att på egen hand upptäcka Kirkenes. På kvällen äter vi en välkomstmiddag tillsammans (exkl. dryck).

Boka din resa här

Dag 2- 18 maj
Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och vår transfer tar oss till Hurtigruteterminalen där MS Kong Harald ligger vid kajen. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. På eftermiddagen lägger Hurtigruten till i Vardø, som är Norges ostligaste hamn och Nordnorges äldsta stad. Vi fortsätter vår resa längs Varangerhalvön i Båtsfjord innan vi på kvällen gör dagens sista stopp i Berlevåg.

Dag 3- 19 maj
Nattetid stannar vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2800 invånare är Norges nordligaste stad och huvudstad i Nordkap. Sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Det pågår även en tävling mot Hammerfest om vilken av städerna som är världens nordligaste stad.

Tips på utflykt: Den som är morgonpigg kan boka Hurtigrutens utflykt med frukost på Nordkapsplatån, som majestätiskt reser sig 307 m upp ur det kalla Norra Ishavet. Här bjuds vi på en svindlande utsikt och en makalös känsla av att befinna sig på världens topp! (ej inkluderad)

Vi som stannar kvar ombord på Hurtigruten gör även ett stopp i Hammerfest som har ett arktiskt klimat med fjordar, glaciärer och vita stränder. Under eftermiddagen njuter vi av lugnet och den vackra naturen från fartygets panoramasalong eller ute på däck. Vi äter middag tillsammans innan vi kl 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolt över att ha världens nordligaste golfbana, symfoniorkester och universitet. Tillsammans gör vi här en gemensam utflykt och upplever en magisk stämning i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen!

Dag 4- 20 maj
Gör dig redo för en dag du sent ska glömma. Vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är en av höjdpunkterna på vår resa. Efter att vi har ätit vår lunchbuffé lägger vi till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten grundades för mer än 120 år sedan. Fartyget navigerar vidare genom det trånga Raftsundet. Om tid finns och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord som endast är 2 km lång och 100 meter bredd. Bergsväggarna kommer så nära fartyget att vi nästan kan ta på dem, en helt magisk naturupplevelse!

Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat många konstnärer, det är även en omtyckt plats för bergsklättrare. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Tips på utflykter idag
”En smak av Vesterålen”
”Havsörnssafari” 

Dag 5- 21 maj
Med sina dramatiska bergstoppar och underbara skärgård är det värt att vakna tidigt för att få uppleva den fantastiskt vackra Helgelandskusten.

Vi kommer att passera den magiska siffran 66° 33 N som markerar polcirkeln. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ser vi bergsformationen med sju fjälltoppar ”de Syv Søstre”, som är mellan 900 och 1000 meter höga. Fjällkedjan är så vacker att det finns en gammal legend som säger att det är kvinnliga troll som förvandlats till sten. Innan vi anlöper Sandnessjøen får vi uppleva Vegaöarna, som finns på UNESCO:s världsarvslista. Ännu en fantastisk vy får vi uppleva på Torghatten, det 260 meter höga fjället som har ett hål rakt igenom sig. Enligt vetenskapen skapades dock det 160 meter långa hålet/tunneln av inlandsisen.

Dag 6- 22 maj
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheim har ett stort utbildningscentrum och där finns cirka 40 000 studenter. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi under vår gemensamma utflykt får uppleva. Nidarosdomen byggdes mellan åren 1070 – 1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats.

Vi får en guidad tur av katedralen samt lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar är krönta. Därefter lämnar vi Trondheim och fortsätter vår resa genom att passerar öarna Munkholmen och Hitra innan vi tidig kväll lägger an igen i Kristiansund. Denna stad kallas också Norges klippfiskhuvudstad tack vare dess historia att exportera just klippfiske. Vi styr ut över det öppna havet mot Molde som med sin närhet till Golfströmmen även är känd som Rosornas stad.

Dag 7-23 maj
Vi äter vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen. Staden var under medeltiden Skandinaviens största stad och kallades ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadscharm. De mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Innan vi tar farväl av vårt fartyg för denna gång äter vi en härlig och mättande lunchbuffé. När vi kommer iland i Bergen har vi färdats drygt 2400 km och upplevt unik natur. Vår buss väntar på att ta oss ut till flygplatsen och hemfärden till Stockholm.

Välkommen hem efter en oförglömlig resa fylld av unika naturupplevelser, autentisk skandinavisk mat, goda skratt och kanske även nya bekantskaper.

I priset ingår

• Svensktalande färdledare

• Flygresa: Stockholm–Kirkenes/Bergen–Stockholm inkl. flygskatter och avgifter

• En övernattning, del i dubbelrum på hotell i Kirkenes inklusive frukost

• Välkomstmiddag i Kirkenes (exklusive dryck)

• Kryssning med Hurtigruten Kirkenes–Bergen inklusive fem övernattningar, del i dubbelhytt, med helpension ombord (exkl. dryck)

• Busstransfers i Norge enligt programmet

• Utflykt ”Midnattskonsert i Ishavskatedralen”

• Utflykt ”Trondheim med Nidarosdomen”

• Fem frukostbufféer

• Sex lunchbufféer (exkl. dryck)

• Fem middagar (blandat buffé och á la carte )

Pris per person i övriga hyttkategorier:
Insideshytt/ospecificerad: 18.500:-/person
Fönsterhytt/begränsad utsikt: 20.700:–/person
Fönsterhytt/fri sikt: 22.000:–/person

Enkelrumspris:
Enkelrum/Insideshytt: 26.700:–/person
Enkelrum/Fönsterhytt/begränsad utsikt: 31.000:–/person
Enkelrum/Fönsterhytt/fri sikt: 32.900:–/person

Avbeställningsskydd:
Vi förmedlar Solids avbeställningsskydd fr. 975:–/person
(Pris beroende på val av hyttkategori)

Reseförsäkring:
Vi förmedlar Solids reseförsäkring 260:–/person

Anmälan & betalningsvillkor:
Sista bokningsdag är 15 dec. Antalet platser är begränsat.

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrekturfel samt skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Betalningsvillkor för resa med Hurtigruten 17-23 maj 2019.

En anmälningsavgift på 25% av resans pris skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan, dock senast 5 december. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Vid bokning efter 5 december skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 1 februari 2019

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning fram till 15 december 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad motsvarande anmälningsavgiften, som då ej återbetalas.

Vid avbeställning mellan 15 december – 1 februari 2019
Avbokning kan ske mot en kostnad av 50% av resans pris.

Vid avbeställning efter 1 februari 2019 och fram till avresedagen
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
 

  • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
     
  • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 12 februari 2019. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här.
Kontakta tillsammans@resia.se ring 031-61 75 67 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.