Japans pärlor i höstfärger

Tillsammans reser vi genom sagolika bergsområden i vackra höstfärger och du får uppleva allt från magiskt vackra shinto-helgedomar, buddhist­tempel och samurajborgar, till städernas neonupplysta nöjes­områden, futuristiska skyskrapor och myllrande shoppinggallerior – bland mycket annat. Vår ciceron på gruppresan är Mats Norvenius som med sin kunskap och kompetens guidar oss igenom detta konstrastrika land på ett underhållande sätt.

Boka din resa här

Vi besöker några av Japans absolut mest sevärda platser.

Vi börjar vår rundresa i Osaka och reser sedan genom Hiroshima, Miyajima Kyoto, Kanazawa, Shirakawago, Takayama,  Matsumoto,  Hakone, Kamakura Yokohama för att avsluta resa tillsammans i metropolen Tokyo där vi tillbringar 4 nätter. Det blir kontrastrika dagar med blandning av moderna och traditionella Japan, genom slumrande landsbygd, storslagna tempel, historia, vacker natur och supertrendiga Tokyo. 

Några av utflykterna och besöken från det innehållsrika programmet;

 • Japans absolut vackraste slott Himejijo
 • Fredsmuseet i Hiroshima
 • Den heliga ön Miyajima
 • Templet Kinkakuji (den Gyllene paviljongen), som till större delen är täckt i bladguld
 • Morgonmarknaden intill den vackra Miyagawafloden
 • Kenrokuen, Japans mest kända och troligtvis vackraste promenadträdgård
 • Byn Shirakawago i Shokawadalen, som ligger i ett av Japans mest isolerade områden
 • Sanjusangendo-templet med världens längsta träbyggnad som rymmer 1001 statyer av barmhärtighetens bodhisattva Kannon
 • Japans sägenomspunna berg Fuji
 • Båttur på kratersjön Ashinoko och därefter besök i Owakudani – ”den kokande dalen”

Följ med oss och upptäck Japan med alla sinnen,  smaken av wasabi som biter till alldeles lagom till su­shin, ljudet av buddhistmunkens mässande i det rökelsedoftande templet, aromen från en kopp saké eller grönt te av högsta kva­litet, känslan av att stilla sjunka ned i ett traditionellt varmt bad. . .

Avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö. 
Pris fr. 44.900:-/person, del i dubbelrum 
Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.

Vill du läsa mer och skriva ut hela programmet? Här finns en pdf!

Program

Dag 1: Resa till Japan
Flyg till Osaka.

Dag 2: Osaka
Ankomst till Osaka.

Vi startar med ett besök på Osaka slott med anor från 1500-talet.
Slottet är stadens mest berömda sevärdhet och är särskilt vackert när körsbärsblommorna står i full blom men är likväl värt ett besök året runt. Därefter tar vi en promenad längst gågata Dotonbori i den livliga stadsdelen Nanba där mycket av stadens shopping- och nöjesutbud finns koncentrerat. 
På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. (Lunch och middag ingår)        

Dag 3: Osaka – Hiroshima
Efter frukost lämnar vi Osaka och åker västerut, mot Hiroshima. På vägen besöker vi Himejijo, ett av Japans absolut vackraste slott. I Hiroshima besöker vi fredsmuseet, monumenten i den närliggande fredsparken och Genbaku Dome – ruinen av en handels- och industriutställningshall som ligger väldigt nära den plats över vilken atombomben detonerade. (Frukost och lunch ingår)  

Boka din resa här

Dag 4: Hiroshima – Miyajima - Kyoto  
Idag åker vi till den heliga ön Miyajima strax utanför Hiroshima. Vi besöker shinto-helgedomen Itsukushima Jinja som vid högvatten ser ut att flyta på vattnet. Itsukujima Jinja är en av de viktigaste helgedomarna inom den inhemska shinto-religionen och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Med lite tur kan vi bevittna någon av de många religiösa ceremonier som dagligen utförs vid huvudbyggnaden. På eftermiddagen tar vi det världsberömda snabbtåget Shinkansen till den gamla kejsarstaden Kyoto som var Japans huvudstad under mer än ett årtusende. (Frukost och lunch ingår)

Dag 5: Kyoto 
Idag besöker vi shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha som är känd för sina rödlackade torii-portaler. I anslutning till helgedomen finns dessutom mängder av stenstatyer som föreställer rävar – risgudens budbärare. Vi besöker platsen på morgonen när den känns särskilt mystisk och magisk.  På förmiddagen besöker vi även Sanjusangendo-templet med världens längsta träbyggnad som rymmer 1001 statyer av barmhärtighetens bodhisattva Kannon. Templet är med på Unescos världsarvslista och är ett av Japans i särklass mest intressanta och spännande tempel. Vi besöker därefter Kiyomizu-templet med anor från 700-talet. Vi promenerar sedan i långsam takt längs med Higashiyamas vackra sluttningar och följer de små gränderna ned till Yasaka-helgedomen där det berömda geishadistriktet Gion ligger. Promenaden är säkerligen en av de vackraste i hela Japan och går igenom kulturminnesmärkta områden med små boutiquer och stråk med diskreta tehus. Vi kommer fram till Gion under den sena eftermiddagen när geishorna ger sig ut för att underhålla sina gäster på något av de mer exklusiva tehusen. I Gion ges tillfälle att på egen hand utforska omgivningarna innan vi möts upp för att åka tillbaka till hotellet. (Frukost ingår)

Dag 6: Kyoto
Hela dagen till egna äventyr för att upptäcka Kyoto på egen hand. Färdledaren ger dig gärna tips på olika sevärdheter. (Frukost ingår)

Dag 7: Kyoto – Kanazawa
Idag besöker vi ytterligare några fascinerande platser som finns med på Unescos världsarvslista. Vi startar dagen med att besöka zen-templet Ryoanji med sin berömda stenträdgård. Vi åker sedan till det närbelägna templet Kinkakuji (den Gyllene paviljongen), troligtvis Kyotos mest kända tempel. Större delen av Kinkakuji är täckt i bladguld och templets tre våningar har alla sin egen särpräglade arkitektoniska stil. Innan vi lämnar Kyoto passar vi även på att besöka Nijo-borgen, uppfört under det tidiga 1600-talet för att fungera som residens åt shogunen (Japans militärdiktator) vid de tillfällen han besökte Kyoto. Bussfärd mot Kanazawa på den japanska västkusten. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8: Kanazawa – Shirakawago – Takayama
På förmiddagen besöker vi Kenrokuen, Japans mest kända och troligtvis vackraste promenadträdgård. Vi fortsätter mot Takayama och stannar till i byn Shirakawago i Shokawadalen. Byn finns upptaget på Unescos världsarvslista och ligger i ett av Japans mest isolerade områden. Under vintermånaderna faller det här i genomsnitt 10 meter snö i området och de traditionella husen i Shirakawago med omnejd har anpassats därefter. De halmtäckta taken på de typiska flerfamiljshusen är mycket branta för att snö inte ska ansamlas i alltför stora mängder. Husen kallas på japanska gassho-zukuri vilket ungefär betyder ”handflator sammanförda i bön” eftersom husens form påminner om handställningen vid buddhistisk bön. På kvällen kommer vi fram till den lilla staden Takayama med sina fantastiskt välbevarade hus från Edo-perioden (1603-1867). Staden är känd för sin utsökta saké, sitt goda biffkött och sina fantastiska festivaler. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9: Takayama – Matsumoto
Vi startar dagen med att besöka den lokala morgonmarknaden intill den vackra Miyagawafloden som flyter igenom staden. Takayama är omgivet av berg och med sitt isolerade läge har staden bevarat många lokala seder och bruk som man inte finner någon annanstans. I de bruna och svarta huslängorna finns numera allt från lokala sakébryggerier, restauranger och kaféer till konsthantverksbodar, textilaffärer och souvenirbutiker. På eftermiddagen beger vi oss mot staden Matsumoto. Färden går genom ett område som kallas för ”Japans alper” och naturlandskapet utanför bussfönstret är enastående vackert. I Matsumoto besöker vi stadens sevärdhet, ett svart slott som i folkmun därför kallas för ”Kråkslottet”. De som vill kan klättra hela vägen upp till de översta våningarna för att få en fin utsikt över staden. (Frukost, lunch och middag ingår)
              
Dag 10: Matsumoto – Hakone
På morgonen lämnar vi Matsumoto för att under förmiddagen åka en kort båttur på kratersjön Ashinoko och därefter besöka Owakudani – ”den kokande dalen”. Owakudani är ett svavelångande kraterområde med kokande källor. Skulle aktiviteten öka vid planerat besök åker vi istället till utomhusmuseet Hakone Open Air Museum som erbjuder en fin utsikt över det kringliggande landskapet. Under eftermiddagen börjar vi vår färd mot Japans sägenomspunna berg Fuji som är Japans högsta berg. Om vädret tillåter kommer vår buss att nå den femte stationen varifrån många pilgrimer och turister påbörjar sin klättring mot toppen under de sommarmånader som detta är möjligt. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 11: Hakone – Kamakura – Yokohama – Tokyo                
Under förmiddagen besöker vi den charmiga kuststaden Kamakura som från sent 1100-tal till tidigt 1300-tal var Japans politiska maktcentrum. Vi besöker två av stadens främsta sevärdheter som ligger på bekvämt promenadavstånd från varandra. Den över 13 meter höga bronsstatyn Kamakura Daibutsu – ”Kamakuras Stor-Buddha” har varit stadens stolthet sedan den göts på 1200-talet. Buddhisttemplet Hasedera är känt för sin staty av barmhärtighetens boddhisattva Kannon som enligt legenden snidades redan på 700-talet. På vägen till Tokyo stannar vi till i Japans näst folkrikaste stad Yokohama där vi besöker en av världens största Chinatown och äter en kinesisk lunch. Vi anländer till Tokyo under sen eftermiddag. (Frukost och lunch ingår)

Dag 12: Tokyo                         
Efter frukost ger vi oss ut i stadsvimlet i en av världens största städer. Vi beger oss till den livliga stadsdelen Asakusa som ofta beskrivs som en mer folklig del av Tokyo. Där besöker vi det populära buddhisttemplet Sensoji som bäst kommer till sin rätt vid ett morgonbesök. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Den som vill tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Därefter åker vi till Edo-Tokyo Museum där vi besöker museets fasta utställning som belyser Tokyos fascinerande historia från Edo-perioden till modern tid. Vi åker vidare till området Tsukiji, känt för sina många fiskaffärer och fiskrestauranger. Under eftermiddagen besöker vi den angränsande stadsdelen Ginza, Japans mest fashionabla område. Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi slutligen Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). Frukost ingår)  

Dag 13: Tokyo
På morgonen gör vi ett kort besök vid det kejserliga palatset. Eftersom palatset sällan är öppet för besökare får vi nöja oss med att beskåda det på behörigt avstånd. Därefter besöker vi elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. Från Akihabara promenerar vi till den närliggande stadsdelen Ueno längst Ameyoko dori, en livligt och folklig marknadsgata med ett rikt utbud av matstånd och affärer som säljer allt möjligt. Från Uenostationen åker vi till Shinjukustationen längst Tokyos ringlinje, Yamanote-linjen, som förbinder Tokyos större stadsdelar. Stadsdelen Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn. Vi besöker först Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building), en skyskrapa i västra Shinjuku. Skyskrapan med sina två torn invigdes 1991 och lär vara designat för att likna ett datachips. Härifrån får vi en storslagen vy över megametropolen Tokyo som ligger nedanför oss. Vi går därefter på en vandring i stadsdelen som inte bara rymmer Tokyos strama finanscentrum utan även megametropolens mest spektakulära och neonupplysta nöjesdistrikt – Kabukicho. (Frukost och middag ingår)

Dag 14: Tokyo
Hela dagen ägnas åt egna strövtåg. Fråga gärna reseledaren om utflykts- eller shoppingtips. (Frukost ingår)

Dag 15: Hemresa från Tokyo
Transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. 

I priset ingår

 • Flyg till Osaka och hemresa från Tokyo
 • Dagsaktuella flygskatter
 • Måltiderna ingår ombord på långflygningen.
 • Frukost ingår dag 2-15
 • 6 Middagar
 • 8 Luncher
 • Snabbtåg Shinkansen Hiroshima – Kyoto
 • 3- och 4-stjärnigt Hotell enligt program 
 • I Matsumoto och Hakoneområdet bor vi på traditionella japanska värdshus med varma källor
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande guide Mats Norvenius*
 • Svensk färdledare är med på hela resan

Boka din resa här

*Vår reseledare Mats Norvenius är filosofie doktor i sinologi och har en masterexamen i East Asian Thought från Ritsumeikan University i Kyoto. Utöver studier i Sverige har Mats studerat mer än sex år vid olika lärosäten i Asien (Kyoto, Osaka, Beijing, Shanghai, Taibei och Saigon). Han behärskar japanska och kinesiska i tal och skrift. Han har bland annat arbetat som tolk och som universitetslärare i japanska, kinesiska, östasienkunskap och kinesisk filosofi.

Avresa från Stockholm, Göteborg och Malmö. 
Pris fr. 44.900:-/person, del i dubbelrum 

Tillägg
Enkelrum: 10.800 :-/person
Comfort Class på flyget 1.700:- /person
Reseförsäkring 720:-/person
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för korrekturfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

Resefakta

Avresa:
Göteborg - Helsingfors 12:55 – 15:20
Stockholm - Helsingfors 12:55 – 15:00
Köpenhamn - Helsingfors 13:15 – 15:50
Helsingfors – Osaka 17:25 – 10:00 +1

Hemresa:
Tokyo – Helsingfors 11:55 – 15:20
Helsingfors – Göteborg 16:00 – 16:25
Helsingfors – Stockholm 16:05 – 16:25
Helsingfors – Köpenhamn 17:45 – 18:25

Flyg med Finnair. 

Betalningsvillkor Japan 8-22 november 2018

En anmälningsavgift på SEK 5000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Tillägg för Comfort Class och Avbeställningsskydd betalas med anmälningsavgiften och betalas inte åter. Vid bokning efter 8 september 2018 skall full betalning erläggas direkt vid anmälan.
Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 2018-09-08.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning fram till 2018-08-01
Avbokning kan ske mot en kostnad av grundavgiften SEK 5000/person .
Eventuellt tillägg för Comfort Class och Avbeställningsskydd återbetalas ej.

Vid avbeställning fram till 2018-09-08
Avbokning kan ske mot en kostnad av 25%  av resans pris.

Vid avbeställning efter 2018-02-19
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
·   resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
·   resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2018-09-08. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.