Kryssning i grekiska övärlden

Följ med på en jättefin kryssning genom Greklands fantastiska övärld som inkluderar sol och bad, antik historia och mängder av aktiviteter.
Förgyll hösten ombord på fina Jewel of the Seas där vi besöker fem grekiska pärlor och även Neapel i Italien. Få två härliga havsdagar ombord på fartyget och njut av den goda maten, upplev Broadwaymusikaler och prova på någon av fartygets roliga aktiviteter, som klättervägg eller Sports Court.

Detta är en perfekt kryssning för dig som vill ha möjlighet till avslappning och sköna dagar vid underbara stränder, eller upptäcka historiska och spännande platser på intressanta utflykter.

Pris
23.299:-/person, del i insideshytt 

Boka resan här!

I resans pris ingår:

 • Svensktalande färdledare under hela resan.
 • Guidad stadstur i Rom.
 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. (Exakt flygkostnad fastställs i november 2018 och kan ändra priset på resan.)
 • Dagsaktuella flygskatter (kan komma att ändras vid biljettering)
 • 1 övernattning på Hotel Hosianum Palace 4* (eller liknande) inklusive frukost.
 • 1 middag i Rom.
 • Ankomst- och avresetransfer.
 • 9-nätterskryssning, del i insides 2-bäddshytt  ombord på Jewel of the Seas
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord.
 • Helpension ombord, ej dryckespaket.
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Alla transfers i Rom mellan flygplats, hotell och hamn.
   

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

2 okt/Dag 1 
På förmiddagen flyger vi till Italiens vackra huvudstad Rom. Vår lokala guide är med på den gemensamma transfern till hotellet där vi skall bo en natt. Efter att vi har checkat in promenerar vi runt i fantastiska Rom tillsammans med vår guide som kommer visa oss några av de välkända sevärdheter som staden har att erbjuda. Denna sightseeing till fots tar oss till Pantheon, Fontana di Trevi, Piazza Navona och Spanska Trappan. På kvällen äter vi gemensam middag på en av Roms mysiga restauranger. 

Boka din resa här

3 okt/Dag 2: Rom, Civitavecchia, Italien
Efter frukost tar vår transfer oss till hamnen där vårt 4-stjärniga fartyg Jewel of the Seas ligger vid kaj. Väl ombord avnjuter vi en god lunchbuffé samt bekantar oss med fartygets alla faciliteter. Goda måltider och utomordentlig service är självklara inslag som gör resan än bättre. På eftermiddagen börjar vår kryssning och vår färd mot Chania.

4 okt/Dag 3: Havs-dag
Denna dag tillbringar vi till havs och njuter av livet ombord på Jewel of the Seas. Kanske ett besök på en av fartygets exklusiva restauranger ”Izumi” eller ”Giovanni’s table”. Fartyget erbjuder ett flertal barer och lounger, SPA, pool, kasino och soldäck. Det finns även en mängd aktiviteter som minigolf, klättervägg och fitness center med yoga och pilates.

5 okt/Dag 4: Chania, Kreta, Grekland
Chania är Kretas näst största stad och en av de vackraste. Staden ligger på öns nordkust och på östra sidan av Chaniabukten. Chania är platsen för den gamla minoiska bosättningen Kydonia. Området har varit bebott sedan neolitisk tid, minst 5000 år. Historiska byggnader och monument med venetiansk, turkisk och grekisk arkitektur vittnar om stadens rika och långa historia.

6 okt/Dag 5: Mykonos, Grekland
En grekisk ö som ser ut precis som du föreställt dig. Mykonos ingår i ögruppen Kykladerna och erbjuder många stränder och fina sevärdheter. Ta en båttur till Delos och besök guden Apollos födelseplats. Tillbringa en förtrollande eftermiddag med att utforska Mykonos vitkalkade hus, djupblå vatten och många vikar och stränder. Det sägs att Mykonos har övärldens bästa shopping. Här finner du både exklusiva butiker och typiska små genuina souvenirbutiker.

7 okt/Dag 6: Rhodos, Grekland
Rhodos är den största och den östligaste av de grekiska öarna i Egeiska havet. Fästningen på ön, som byggdes av Malteserorden, är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Europa. Rhodos har över 300 soldagar om året vilket gör ön till ett populärt resmål. Vandra bland de mysiga medeltidsgränderna i gamla stan med små butiker eller hyr en vespa och åk längs kustvägen för att upptäcka öns härliga natur.

8 okt/Dag 7: Santorini, Grekland
Romantikens ö - njut av den storslagna utsikten över Medelhavet på denna sagolika ö. Santorini är fantastiskt vackert och kommer vara ett minne för livet. Ön fick sin form efter ett kraftigt vulkanutbrott för flera tusen år sedan som skapade branta klippor ner i havet vilket ger ön en dramatisk natur.  Besök de idylliska småbyarna med vitkalkade hus och blå fönsterluckor och dörrar som finns utspridda på ön och bara njut av den spektakulära utsikten över Egeiska havet.

9 okt/Dag 8: Aten, Grekland
Vi lägger till i Pireus, den viktigaste hamnen i Grekland och nära huvudstaden Aten. Sedan antiken har hamnen varit en central port för dem som skall resa sjövägen i detta fantastiska örike. Längs strandpromenaden finns många kaféer, barer och affärer. Ta en promenad till Kastella, en kulle med vackra hus och en fantastisk utsikt över Saroniska bukten.  Varför inte ta en guidad utflykt till Aten och ett besök på Akropolis och Parthenon? Det finns många sätt att upptäcka en av världens äldsta städer och dess fantastiska historia och berömda sevärdheter.

10 okt/Dag 9: Havsdag
En härlig dag till havs som passar perfekt för att njuta vidare av livet ombord på denna juvel. Jewel of the Seas är fylld av lyxiga bekvämligheter. Passa på att besöka en av de tre poolerna eller unna dig en massage på Vitality Spa. När solen gått ner går ridån till Broadwayshowerna upp.

11 okt/Dag 10: Neapel, Italien
Staden där pizzan är gudomlig och stadskärnan vackert färgstark. Promenera kring Piazza Plebiscito och Piazza Municipio, här finner du de pampigaste byggnaderna från den tid då Neapel var huvudstad. Besök den romerska staden Pompeji, perfekt bevarad under vulkanaska i århundraden. Känn den soliga glamouren på ön Capri eller njut av utsikten från Sorrento, staden på klippan, medan du provsmakar ett glas limoncello, den lokala citronlikören.

12 okt/Dag 11: Rom, Civitavecchia, Italien
På morgonen ankommer Jewel of the Seas tillbaka till Civitavecchia i Italien. Efter frukost tar vår gemensamma transfer oss tillbaka till Fiumicino flygplats i Rom där vårt flyg tar oss hem igen.

Välkommen hem efter en fantastisk kryssning!

I priset ingår

 • Svensktalande färdledare under hela resan.
 • Guidad stadstur i Rom.
 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
 • Dagsaktuella flygskatter (kan komma att ändras vid biljettering)
 • 1 övernattning på Hotel Hosianum Palace 4* (eller liknande) inklusive frukost.
 • 1 middag i Rom.
 • Ankomst- och avresetransfer.
 • 9-nätterskryssning, del i insides 2-bäddshytt  ombord på Jewel of the seas
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord.
 • Helpension ombord, ej dryckespaket.
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Alla transfers i Rom mellan flygplats, hotell och hamn.

Pris
23.299:-/person, del i dubbelrum/del i utsideshytt 

Tillägg per person
Utsideshytt 3.900:-
Balkonghytt 5.300:-
Enkelhyttstillägg insides, 11.000:-
Enkelhyttstillägg utsides, 14.800:-
Enkelhyttstillägg balkong, 16.400:-

Flygtillägg från Göteborg 1.500:-/person
Flygtillägg från Köpenhamn 1.000:-/person.

Försäkringar
Avbeställningsförsäkring via Solid, från 1.155:- (beroende på val av hyttkategori.)
Kompletterande reseförsäkring via Solid 380:-

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrekturfel samt skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Betalningsvillkor Gruppkryssning - Medelhavet

En anmälningsavgift på 25% av resans pris skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan. Vid bokning närmare än 120 dagar innan avresa skall full betalning erläggas direkt vid anmälan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 25 maj 2019.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Fram till 3 maj 2019
Avbokning kan ske mot en kostnad motsvarande grundavgiften, som då ej återbetalas.

Mellan 4 maj - 1 aug 2019
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80% av resans pris

Vid avbeställning efter 1 aug 2019 och fram till avresedagen
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 1 juni 2019. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här.
Kontakta tillsammans@resia.se ring 054-55 66 02 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.