Må bra-resa till underbara Kroatien

Avkopplande yoga, stärkande pilates, avslappnande wellness, matlagning, besök i UNESCO-skyddade Split samt Trogir, Baska Voda och Makarska står på programmet under vår härliga vecka i vackra Brela.

Boka resan här!

Följ med oss till den vackra Makarska Rivieran och den charmiga badorten Brela med sin mysiga småbåtshamn och härliga stränder.  Vi bor omgivna av pinjeträd och bara 10 meter från stranden och det kristallklara vatten.

Precis nedanför hotellet ligger också den vackra hamnpromenaden för dig som vill ta en morgonjogg eller promenad mot Baska Voda som ligger 1,5 km bort. Vårt hotell är utrustat med wellness avdelning samt spa och vår första dag tillbringar vi med att koppla av där och får 30 minuters massage.
Med på resan har vi Violeta Velevska från SportYoga Sweden, utbildad yoga- och pilates-instruktör. Tillsammans med henne tränar vi smidighet och styrka i ett mjukt tempo, de flesta passen är utomhus. Dessutom får vi en föreläsning av henne om hälsa.
Vår gruppresa vänder sig till alla som vill träna yoga och pilates, äta god mat, njuta av fantastisk natur i härligt klimat och komma hem utvilade med påfylld energi. Träningsprogrammet passar såväl erfarna som oerfarna då man utmanar sig själv efter sina egna förutsättningar.

Det blir också en härlig vandring i lugnt tempo i bergen bakom hotellet.

Avresor från Göteborg och Stockholm

Pris:
Stockholm fr. 11.790:-/person
Göteborg fr. 12.490:-/person

Vill du skriva ut hela programmet? Här finns en pdf!

 

Program

Torsdag 26 april
Ankomst till Split och transfer till Brela som tar ca 1 h 15 min. Efter vi lämnat väskorna på rummet har vi ett lättare yogapass vid havet där vi sträcker ut oss efter resan.
På kvällen åker vi till en mysig konoba uppe i bergen med levande musik och äter en kroatisk välkomstmiddag tillsammans.

Boka resan här!

Från långborden har man fin utsikt över havet och öarna ute i skärgården, medan familjen Topici serverar en trerätters-middag. Middagen består av ost och prsut (lufttorkad skinka) till förrätt. Kalv, lamm och potatis tillagat under lock (Peka) serveras till huvudrätt och en efterrätt serveras som avrundning på middagen. Till maten bjuds vi på traditionell sång och dans.

Fredag 27 april
Wellnessdag på hotellet, entré till Wellnessavdelning och spa samt 30 minuters massage ingår. Den moderna wellnessavdelningen är både inom- och utomhus och hotellet ligger 10 meter från stranden om man vill passa på att bada i havet.
Det blir 2 yogapass och ett pilatespass under dagen.
Lunch och middag äter vi på hotellet.

Lördag 28 april
Vi börjar dagen med ett tidigt yogapass innan vi åker på utflykt till Split, Trogir och med besök på Stella Croatica. Under dagen får vi en timmas guidad stadsvandring i Split, Kroatiens näst största stad med 200 000 invånare och 2000 år av historia. Det var här den romerske kejsaren Diocletianus bosatte sig när han drog sig tillbaka och gamla stan domineras av hans mäktiga palats. Palatset är en av de mest välbevarade och största romerska byggnaderna i världen idag.
Det blir också tid att utforska Split på egen hand eller shopping.
Vi besöker familjeägda Stella Croatica som tillverkar delikatesser av Kroatiska råvaror. Familjen Polić tillagar sötsaker och drycker efter gamla recept och vi får besöka fabriken och provsmaka lokala specialiteter.

I den  charmiga staden Trogir med en stadskärna som är med på UNESCOs världsarvslista får vi en guidad vandring och äter lunch med Kroatiska specialiteter. Svensktalande lokalguide är med oss på hela vår utflykt.
Tillbaka på hotellet har vi ett kortare träningspass för dem som önskar innan middagen.

Gemensam middag på hotellet

Söndag 29 april
Idag har vi 2 st träningspass på programmet och tid att koppla av vid poolen eller stranden innan vi på eftermiddagen beger oss till Makarska.

Vi börjar med en promenad genom staden Makarska, där vi också har lite egen tid att se oss omkring innan vi har en matlagningskväll på en traditionell kroatisk konoba med rustik mat och stämningsfull inredning. Här lagar vi lagar en 3-rätters middag, och njuter av levande musik

Måndag 30 april
Dagen tillbringar vi i Brela och med träning, föreläsning om hälsa och en lättare vandring i bergen för dem som vill följa med.

Gemensam middag på hotellet

Tisdag 1 maj
Dagen tillbringar vi i Brela med träning.  På kvällen  promenerar  vi de 1,5 km bort till Baska Voda för att ta del av deras första majfirande.

Gemensam middag på hotellet

Onsdag 2 maj
Hemresa

Med reservation för ändringar i programmet

I priset ingår

 • Flyg från avreseort
 • Dagsaktuella flygskatter
 • Del i dubbelrum på Hotel Soline*** i Brela
 • Frukostbuffé
 • 2 luncher
 • 4 middagar på hotellet (middagsbuffé)
 • Matlagningskväll med tre rätters middag, 1 glas vin och levande musik
 • Kroatisk middag, 3 rätters med 1 glas vin och levande musik
 • Utflykt till Split och Trogir med svensktalande guide
 • Träningspass enligt program
 • Föreläsning om hälsa
 • 1 Wellnesspaket med 1 massagebehandling (30 min) och entré till Spa och wellnesscenter 27 april

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 700:-
Reseförsäkring: 260:-/person
Avbeställningsskydd vid avresa från Göteborg 585:-
Avbeställningsskydd vid avresa från Stockholm med enkelrumstillägg 585:-
Avbeställningsskydd vid avresa från Stockholm, del i dubbelrum 385:-

Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Resefakta

Avresa Göteborg, Landvetter 10.30
Avresa Stockholm, Arlanda 08.40 (resan till Split sker via Landvetter)
Ankomst Split 13.00

Avresa Split 13.10
Ankomst Stockholm, Arlanda 15.50
Ankomst Göteborg, Landbetter 18.40 (hemresa sker via Arlanda)

Hotel Soline*** är ett stort och fint hotell som ligger vackert beläget i Brela på en sluttning ner mot i havet. Hotellet ligger precis vid stranden.
Hotellet har inomhus-och utomhuspool spa och wellnessavdelning*, bar, poolbar, restaurang. Fritt WiFi på hela hotellet, hiss finns och det är städning varje dag.
I närområdet finns några lokala restauranger och ett apotek, strax utanför hotellet ligger den fina strandpromenaden som du kan gå in till Brela.

*Avgift tillkommer för Spa och Wellness den 27 april ingår det i resan

Boka resan här!

Bra att veta

Om Brela
Brela har 6 km av härliga stränder och flera av dem har fått den internationella utmärkelsen Blå Flagg för sitt rena vatten.

Färdledare på resan
Sandra Johansson Delac. Sandra är Kroatienspecialist på Resia, hon känner till såväl Kroatien som området kring Brela väl och pratar flytande Kroatiska.

Träningsinstruktör
Violeta Velevska, driver Sportyoga Sweden och arbetar som yogalärare, utbildare, föreläsare, PT samt instruktör i yoga, pilates, styrketräning och TRX.
Violeta är utbildad i Global-yoga samt Yin-yoga och helhetstänk är viktigt för henne: ”För mig är det självklart att kropp, tankar- och själ hänger ihop. Vi kan inte isolera dessa delar utan måste se till människans helhet och bygga våra kroppar inifrån och ut.”
Hon har en stor passion för idrott (framförallt handboll) och har i några år arbetat som fystränare för ungdomar. Där inkluderar hon yogaträning, vilket har visat sig ge en positiv utveckling för självkänslan, styrka och en minimering av skador. Förutom fysisk träning har hon i över 15 år arbetat med massage och hudvård.

Träningsformer:
Vinyasa-YinYoga: För dig som vill känna dig stark, smidig, mer stresstålig och få mer livsenergi. Klassen är uppdelad i två delar: Kraftfull vinyasa – ett flöde av rörelser i samverkan med andningen som senare övergår till lugn yinyoga. Passet består av andningsövningar, styrketräning, meditation, mindfulness och passiv stretch. Passar alla nivåer; gammal som ung, stel eller vig.

Vill du få mer detaljerad beskrivning av yogaformerna gå gärna in på www.sportyogasweden.se

Pilates: Pilates kan förbättra din balans, smidighet, kroppsmedvetenhet, styrka, uthållighet och hållningen i kroppen. Styrka och bålstabiltet står i fokus under kontrollerade och repetativa övningar. Passen utmärks av relativt långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni.

PRAKTISK INFORMATION

Väder och kläder
Oömma och bekväma kläder. Glöm inte ett par bekväma promenadskor för utflykterna.

Valuta och växling
Valutan i Kroatien är Kuna (HRK) En kuna = 100 lipa

Telefon
+385 1 3844 288 till hotell Soline

Mat och dryck
Finns många lokala specialiteter som man ska passa på att prova, som fikon, bläckfiskgrytor, grillad haj, färska nötter, olivoljor, ostar, lufttorkad skinka, brännvin m.m.

Shopping och presenter
Saker som kroatisk alkohol, olivolja, färska grönsaker och frukter, skor från Italien och i viss utsträckning även smycken är relativt billiga här.

Allmänt och blandat
Trots att den pittoreska orten är liten med bara 1771 invånare har den sammanlagt 6 kilometer av en makalös strand att bjuda på. Sett uppifrån ser det turkosa havet ut att vara kantat med gräddfärgat siden. De mjuka klapperstenarna som slipats runda av havet har gjort havet exceptionellt klart. Utan sand och partiklar som virvlar runt ser man långt under vattnet vilket gjort Kroatien till en populär destination

Elektricitet:
Samma som hemma.

Bagage:
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Lokal tid:
Ingen tidsskillnad från Sverige.

Språk:
Kroatiska

 Dricks:
Vanligt att man lämnar något om man varit nöjd. Inräknat i priset annars.

Transfer
Det är ca 66 km mellan Splits flygplats och Brela. Den effektiva restiden för busstransfern är ca 1 timme och 15 minuter men detta kan variera beroende på säsong och trafik.

Boka resan här!

Betalningsvillkor för Må bra-resa till Kroatien 26 april - 2maj 2018

En anmälningsavgift på 2.500:-/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning närmare än 60 dagar innan avresa skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 2018-02-25  

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning tidigare än 2018-02-25
Avbokning kan ske mot en kostnad av 2.500:-/person  

Vid avbeställning efter 2018-02-25
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 26 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2018-02-25. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.