Må bra-resa till underbara Kroatien

Avkopplande yoga,  stärkande pilates, avslappnande wellness-dag med massage, matlagning, den blå  sjön, vinprovning i Imotski samt Makarska står på programmet under våra  härliga dagar vid Brelas turkosa hav.

Höjdpunkter

 • Avkopplande Yoga

 • Vinprovning

 • Spa-dag

 • Live cooking

Följ med oss till den vackra Makarska Rivieran och den charmiga badorten Brela med sin mysiga småbåtshamn och härliga stränder.  Vi bor omgivna av pinjeträd och stranden med kristallklart vatten finns bara 10 meter bort.
Vårt hotell är utrustat med wellnessavdelning och spa där vi kopplar av under vår första dag och får 30 minuters massage.

Precis nedanför hotellet ligger också den vackra hamnpromenaden för dig som vill ta en morgonjogg eller cykeltur längs med det cirka 5 km långa stråket norrut mot Jakirus, eller en promenad mot Baska Voda som ligger cirka  2,5 km söderut. Brela är känt för sina stränder och flera av dem har fått den internationella utmärkelsen Blå Flagg för sitt fina vatten. Stranden Punta Rata är utsedd till en av världens 10 vackraste stränder enligt tidskriften Forbes.

Vi tränar smidighet och styrka i ett mjukt tempo tillsammans med vår svenska instruktör Violeta Velevska, utbildad yoga- och pilatesinstruktör. De flesta passen är utomhus. Träningsprogrammet passar såväl erfarna som oerfarna då man utmanar sig själv enligt sina egna förutsättningar.

Vår gruppresa vänder sig till alla som vill ha avkoppling, träna, äta god Kroatisk mat, njuta av fantastisk natur i härligt klimat, åka på utflykter och komma hem utvilade med påfylld energi.

Avresor från Göteborg och Stockhom

Just nu 3.490:- rabatt
Pris från Göteborg 10.500:- 13.990:-
Pris från Stockholm 10.500:- 13.990:-


Boka resan här

Resans höjdpunkter

 • Avkopplande yoga
 • Spa-dag med massage
 • Live cooking på Konoba Kalalarga
 • Vinprovning på familjen Grabovacs gård
 • Den blå sjön


Vill du skriva ut hela programmet?

Här finns en pdf 

 

Program

Torsdag 25 april
Ankomst till Split och transfer till Brela som tar ca 1 h 15 min. Efter att vi har lämnat väskorna på rummet gör vi ett lättare yogapass vid havet där vi sträcker ut oss efter resan.
På kvällen åker vi till en mysig konoba (restaurang)  uppe i bergen med levande musik och äter en 3-rätters välkomstmiddag.
Från långborden har man fin utsikt över havet och öarna ute i skärgården, medan familjen Topici serverar en traditionell 3-rättersmiddag. Till maten bjuds vi på traditionell sång och dans medan mörkret sänker sig.

Boka resan här!

Fredag 26 april
Idag har vi en riktig Wellnessdag på hotellet där vi också har tillgång till Wellnessavdelning och spa. Under dagen får vi dessutom 30 minuters massage. Vid bokningen får du välja mellan fotmassage, medicinsk massage, anticellulit-massage eller ansikte- huvud- och nacke-massage.Wellnessområdet på Hotell Soline  är modernt och sträcker sig över 1400 m² både inom- och utomhus.
Det blir 2 yogapass och  ett pilatespass under dagen .
Lunch och middag äter vi idag på hotellet

Lördag 27 april
Idag har vi en härlig lat dag att disponera som vi själva vill. För dig som vill träna kommer två yogapass och ett pilatespass att erbjudas.
Vill man lämna Brela för en egen utflykt kan man t ex cykla längs med havet till Makarska (ca 12 km) eller testa Stand Up Paddling på stranden. Vår färdledare Sophie finns på plats och hjälper till. Hon kommer också göra en  utflykt eller aktivitet för dem som vill hitta på något tillsammans. 

Gemensam middag på hotellet.

Söndag 28 april
Vi börjar dagen med ett lite längre yogapass. Tid att koppla av vid poolen eller stranden.
Strax efter lunch går bussen mot Imotski för en eftermiddag med natur, kultur och vin.
Imotski liknas lite vid Italiens Toscana. Här ska vi besöka familjen Grabovacs vingård, prova några av deras viner och uppleva  naturfenomenet den Blå sjön (Modro Jezero).
Den Blå sjön är tillsammans med den Röda sjön resultatet av underjordiska grottor som rasat in och skapat kraterliknande sjöar i de slukhål som uppkommit. Sedan år 1964 uppbär sjön skyddsstatus som geomorfologiskt naturminne i Kroatien.
Imotski är känt för sitt bördiga landskap och utmärkta viner, de mest kända druvorna som odlas här är allt från Kujunzusa, Chardonnay, Žilavka, Pošip och den gråa Pinot till de röda sorterna som Trnjak, Merlot, Vranac, Cabernet Sauvignon och Syrah. Vi kommer under vårt vingårdsbesök få höra lite om gårdens historia och produktion och sedan smaka på vitt, rött, rosé och mousserande vin. Till detta serveras enklare tilltugg i form av ost och lufttorkad skinka.

Gemensam middag på hotellet.

Måndag 29 april
Idag har vi en härlig lat  dag att disponera som vi själva vill. För de som vill träna kommer två yogapass och ett pilatespass att erbjudas.
Middag på hotellet och de som vill äter tillsammans.

Tisdag 30 april
Morgonyoga och ett pilatespass. Kl 16 går bussen mot Makarska för kvällens avslutningsmiddag.
Promenad genom staden och lite fri tid att se sig omkring.
Det blir Live cooking på traditionell kroatisk konoba, Kalalarga,  med rustik mat och stämningsfull inredning. Vi får en god en 3-rätters middag som kocken tillagar ute i restaurangen, och njuter av levande musik

Onsdag 1 maj
Hemresa
Morgon yoga.
Frukost och utcheckning från hotellet.
Med reservation för ändringar i programmet

Tider för träningspass kommer att anpassas till programmet och skickas tillsammans med era färdhandlingar.  Morgonyogan kommer vissa dagar att vara 07.00, andra dagar tar vi sovmorgon och börjar vår träningsdag kl 09.00

I priset ingår

 • Flyg från avreseort
 • Dagsaktuella flygskatter
 • Del i dubbelrum på Hotel Soline*** i Brela
 • Frukostbuffé varje morgon
 • 1 lunch
 • 4 middagar på hotellet (middagsbuffé)
 • 2 middagar (3-rättersmiddag) med  1 glas vin och levande musik på lokala restauranger enligt program
 • Utflykt till Imotski med svensktalande guide
 • Entré till Blå sjön
 • Vinprovning
 • Träningspass enligt program
 • 1 Wellnesspaket med 1 massagebehandling (30 min) och entré till spa och wellnesscenter 26 april


Just nu 3.490:- rabatt
Pris från Göteborg 10.500:- 13.990:-
Pris från Stockholm 10.500:- 13.990:-


Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Boka resan här!

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Resefakta

Flygbolag Norwegian

Tillåtet handbagage         
1 väska storlek 55x40x23 cm
1 liten väska storlek 25x33x20 cm
Total tillåten vikt för handbagage (båda väskorna tillsammans) är 10 kg

Tillåtet incheckat bagage
2 st väskor max 20 kg/väska

Flygtider:
25 april.
Avresa Göteborg, Landvetter 10.30
Avresa Stockholm, Arlanda 08.40 (resan till Split sker via Landvetter)
Avresa Umeå 7.00 (resan till Split sker via Arlanda och Landvetter)
Ankomst Split 13.00

1 maj
Avresa Split 13.00
Ankomst Stockholm, Arlanda 15.40
Ankomst Göteborg, Landvetter 18.40 (hemresa sker via Arlanda)
Ankomst Umeå 18.25 (hemresa sker via Arlanda)

Med reservation för tidtabellsändring av Norwegian.

Hotel Berulia**** är ett stort och fint hotell som ligger vackert beläget i Brela p en sluttning ner mot i havet. Hotellet ligger precis vid stranden. Hotellet har  två pooler,  spa och wellnessavdelning*, bar, restaurang. Fritt WiFi på hela hotellet, städning varje dag. I närområdet finns några lokala restauranger och ett apotek, strax utanför hotellet ligger den fina strandpromenaden.

*Avgift tillkommer för Spa och Wellness, den 26 april ingår det i resan. 

Boka resan här!

Bra att veta

Färdledare på resan:
Sophie Eklöf,  Resespecialist,  Resia i Sundsvall.
Har tidigare jobbat som reseledare i Kroatien under fem säsonger och har sedan hon kom dit första gången 2011 nästan varit där mer än i Sverige. Har även jobbat i Makarska och känner till Brela väl, samt var med som uppskattad färdledare på Resias resa till Brela i april 2018.

Träningsinstruktör
Violeta Velevska, driver Sportyoga Sweden och arbetar som yogalärare, utbildare, föreläsare, PT samt instruktör i yoga, pilates, styrketräning och TRX.  Violeta var med som träningsinstruktör på Resias resa till Brela i april 2018.

Violeta är utbildad i Global-yoga samt Yin-yoga och helhetstänk är viktigt för henne:
"För mig är det självklart att kropp, tanka och själ hänger ihop. Vi kan inte isolera dessa delar utan måste se till människans helhet och bygga våra kroppar inifrån och ut.”
Hon har en stor passion för idrott (framförallt handboll) och har i några år arbetat som fystränare för ungdomar. Där inkluderar hon yogaträning, vilket har visat sig ge en positiv utveckling för självkänslan, styrka och dessutom en minimering av skador. Förutom fysisk träning har hon i över 15 år arbetat med massage och hudvård.

Träningsformer:
Vinyasa-YinYoga: För dig som vill känna dig stark, smidig, mer stresstålig och få mer livsenergi. Klassen är uppdelad i två delar: Kraftfull vinyasa – ett flöde av rörelser i samverkan med andningen som senare övergår till lugn yinyoga. Passet består av: andningsövningar, styrketräning, meditation, mindfulness och passiv stretch. Passar alla nivåer; gammal som ung, stel eller vig.

Vill du få mer detaljerad beskrivning av yogaformerna gå gärna in på www.sportyogasweden.se

Pilates:
Pilates kan förbättra din balans, smidighet, kroppsmedvetenhet, styrka, uthållighet och hållningen i kroppen. Styrka och bålstabilitet står i fokus under kontrollerade och repetitiva övningar. Passen utmärks av relativt långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni.

PRAKTISK INFORMATION

Väder och kläder
Träningskläder, bekväma skor och badkläder rekommenderas.
Se på väderrapporten innan avresa och packa ner en varm tröja för kvällarna. 

Valuta och växling
Valutan i Kroatien är Kuna (HRK) En kuna = 100 lipa

Telefon
+385 1 3844 288 till hotell Soline

Mat och dryck
Det finns många lokala specialiteter som man ska passa på att prova, som fikon, bläckfiskgrytor, grillad haj, färska nötter, olivoljor, ostar, lufttorkad skinka, brännvin m.m.

Shopping och presenter
Saker som kroatisk alkohol, olivolja, färska grönsaker och frukter, skor från Italien och i viss utsträckning även smycken är relativt billiga här.

Elektricitet:
Samma som hemma.

Bagage:
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Lokal tid:
Ingen tidsskillnad från Sverige.

Språk:
Kroatiska

 Dricks:
Vanligt att man lämnar något om man varit nöjd. Inräknat i priset annars.

Transfer
Det är ca 66 km mellan Splits flygplats och Brela. Den effektiva restiden för busstransfern är ca 1 timme och 15 minuter men detta kan variera beroende på säsong och trafik.

Boka resan här!

Betalningsvillkor för Må bra-resa till Kroatien 25 april-1 maj 2018

En anmälningsavgift på 3.000:-/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning närmare än 60 dagar innan avresa skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 2019-01-30. 

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbokning tidigare än 2019-01-15
Avbokning kan ske mot en kostnad av 10% av resans pris

Vid avbokning tidigare än 2019-02-15
Avbokning kan ske mot en kostnad av 50% av resans pris

  Vid avbokning tidigare än 2019-03-15
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80% av resans pris

Vid avbokning  efter 2019-03-15
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa
Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2019-02-25. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa OTA sajt 2019

Kundnöjdhet 8.6 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.