Unik matresa med stjärnkocken Stefan Karlsson

Följ med på en mat- och vinresa till till gastronomins mecka - Emilia Romagna, tillsammans med den prisbelönta matgurun Stefan Karlsson. 

Under en långhelg äter vi oss igenom en av Italiens främsta matregioner – området runt Bologna. Här upplever vi det vackra italienska landskapet under en cykeltur, besöker en lokal osttillverkare och smuttar på vin i världsklass.

Boka resan här!

Självklart får du även chansen att laga mat tillsammans med Stefan. Följ med honom redan från början och inhandla alla råvaror på den lokala marknaden, en färgstark upplevelse för alla sinnen.

Stefan Karlsson driver i dag några av landets främsta restauranger – Toso, Mr P, SK Mat & Dryck och Park i Göteborg. Han har tre gånger uppmärksammats med en stjärna i Guide Michelin och har även tagit emot en mängd priser genom åren,  bland annat Årets Kock och Årets Krögare.

Vi bor strax utanför Bologna i det lyxiga men familjära hotellet Villa Valfiore**** från 1600-talet.
Villa Valfiore är en omgjord vacker gård som ligger vid en månghundraårig park med ett  fint poolområde där man kan koppla av. Här kan du njuta av bland annat spa och fantastisk mat på hotellets restaurang. 

Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn.

Pris
fr. 15.900:-

 Boka här!

Du kan också ringa eller besöka ditt Resia kontor! 

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

20 september  
Avresa från respektive hemort
10.00 ankomst till Bologna.

Direkt efter ankomst åker vi in till Bologna för att bekanta oss med denna gastronomins Mecka. Vi går en guidad gastronomisk promenad med progressiv lunch med fem matstopp och vinprovning.
En unik möjlighet att besöka några av Bolognas mest berömda marknader och bottegor under ledning av vår inhemska expertguide, som tar oss med till de ställen där Bolognaborna själva handlar råvarorna till sina middagar eller stannar till och äter något gott. Här får man lära sig en massa om italiensk frukt, grönsaker, ostar och alla olika lokala specialiteter. Genom guiden får vi även veta historien bakom de olika platser och personer vi besöker och deras stora passion för mat.

Efter besöket i Bologna åker vi till vårt boende där det blir incheckning och middag.

Boka resan här!

21 september  
Idag är det dags för gemensam matlagning under ledning av Stefan Karlsson.

Under förmiddagen gör vi en marknadstur och besöker bland annat Mercato Medievale och Mercato delle Erbe tillsammans med en lokalguide som berättar om marknaden och hjälper till med inköp till dagens lunch.
Vi förflyttar oss sedan till ett modernt kök för dagens matlagning och den gemensamma egentillagade lunchen.

22 september
Denna dag ger vi oss ut på en härlig cykeltur på medelnivå i det vackra Italienska landskapet runt Bologna. Under vår cykeltur blir det stopp för picknick.
Tillbaka till hotellet under eftermiddagen, där vi kan koppla av runt poolen innan det är dags för vår gemensamma middag.

23 september
Vi checkar ut och lämnar hotellet för att avsluta vår helg med en heldagsmatresa med några trevliga besök under dagen.

Första stoppet blir hos en osttillverkare som gör äkta Parmiggiano Reggiano-ost. Vi får se hur produktionen går till, besöka kantinerna där osten ligger och lagras och självklart smaka på olika sorters parmesan.

Vi besöker därefter en producent av den berömda parmaskinkan där vi får lära oss hemligheterna bakom tillverkningen och naturligtvis även smaka på denna delikatess. Vi fortsätter sedan till en balsamvinägerproducent. Här får vi se hur produktionen går till och också smaka på balsamvinägern.

Nu börjar man bli lite hungrig och färden går vidare till en vinproducent/vingård.  

Här får man lära sig om gårdens vinproduktion, varpå det följer en riklig och  god lunch som till stor del är tillagad av egenproducerade regionala delikatesser. Till maten serveras gårdens olika viner.

Efter vår sena lunch är det dags att bege sig till flygplatsen för att resa hem igen.

Avresa från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg
Pris per person boendes i dubbelrum: 15.900:-

I priset ingår

 • Flyg tur och retur till Bologna, inklusive dagsaktuella flygskatter
 • 3 nätters boende, del i dubbelrum på Villa Valfiore****
 • Gastronomisk guidad promenad i Bologna inklusive fem matstopp och vinprovning (med hörlurar)
 • Matlagning med Stefan Karlsson
 • Mattur med besök hos 4 producenter, inklusive rundvisning och smakprov (parmesanost, parmaskinka, balsamvinäger, vin)
 • Cykeltur
 • 4 luncher inklusive dryck
 • 3 middagar exklusive dryck
 • Transporter enligt program

Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 
Pris per person boendes i dubbelrum:  15.900:-

Enkelrumstillägg: 1.390:-
Reseförsäkring: 280:-
Avbeställningsskydd: 825:-

Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Resefakta

Avresa 20 september, sker via Köpenhamn:
Stockholm – Köpenhamn 06.05  -07.20
Göteborg – Köpenhamn 06.20 – 07.05
Köpenhamn – Bologna 08.00 -10.00

Hemresa 23 september, sker via Köpenhamn:
Bologna – Köpenhamn 20.05  -22.05
Köpenhamn -  Stockholm 22.55-00.10 +1 (hemkomst 24 sep)
Köpenhamn -  Göteborg 22.55-23.40

Ingen mat serveras på planet. 

Relais Villa Valfiore****
Via Imelda Lambertini 20, San Lazzaro di Savena (BO). Villa Valfiore är en trevligt helrenoverad villa från 1600-talet som ligger några kilometer utanför Bologna. Vacker trädgård och pool. Frukostrum och bar och ett välstuderat wellnesscenter. Ljus restaurang med antika möbler i orientalisk stil. Varma och välkomnande rum både i huvudbyggnaden och i annexet.

Boka resan här!

Bra att veta

Pass och visum
Tänk på att kontrollera att du har giltigt pass.
Tips! Ha alltid ett pass som är giltigt minst 6 månader.
För resor till Italien behöver svenska medborgare ej visum.

Kom ihåg ert E-kort  från Försäkringskassan för kostnadsfri sjukvård inom Europa. Detta beställs på försäkringskassans hemsida.

Bagage;
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa alltid medicin med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Handbagage
Du kan ta med en handbagageväska ombord (högst 8 kg, 55 x 40 x 23 cm)
Utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm)
Vätskor (vätska, aerosol, gel och kräm) måste förpackas i behållare som rymmer högst 100 ml. Vätskebehållarna måste läggas i en återförslutningsbar 1-liters plastpåse.

Incheckat bagage
1 väska max  vikt 23 kg kan checkas in.

Väder och kläder
Klimatet i Italien är ett typiskt medelhavsklimat och vädret i september är behagligt varmt. Ta  gärna med badkläder för ett dopp i hotellets pool.  

Till cykelturen är det bra med en keps och solkräm som skydd mot solen, och vid vår guidade vandring första dagen rekommenderas bekväma skor.  

Valuta och växling
Valutan i Italien är Euro.
De flesta butiker accepterar kort men det är alltid bra att ha med lite kontanter på resan för mindre utgifter.
 

Elektricitet:
220 volts strömstyrka, samma som i Sverige. I många fall är uttagen som de svenska men undantag kan förekomma.

Telefon och internet:
Landsnumret är +39

Lokal tid:
Ingen tidsskillnad

Språk:
Italienska

Dricks:
I Italien är det vanligt med dricks. På restauranger bör man lägga på 10-15% på notan, beroende på servicen. Åker man taxi räcker det att man avrundar uppåt. Dricks till guider är inkluderat i resans pris.

Att resa med läkemedel
Tänk på att reglerna för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder, detta gäller även inom EU. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel. På läkemedelverkets hemsidan finner du Schengenintyget och får information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa.

Läkemedelverkets hemsida

För att få veta vilka regler som gäller när du har med dig läkemedel på resa till ett annat land, kontakta det landets ambassad i Sverige för att få information. På Regeringskansliets webbplats kan du ladda ner en diplomatlista som innehåller kontaktuppgifter till ambassader i Sverige.

Ta med ett läkarintyg om din sjukdom och vilka mediciner du behöver från din läkare ifall du behöver söka vård under resan underlättar detta ditt sjukbesök.

Boka resan här!

Betalningsvillkor matresa till Bologna 20 september

En anmälningsavgift på 3.000:-/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 10 juli ska full betalning erläggas direkt vid anmälan.
Slutbetalning ska mot faktura vara Resia tillhanda senast 10 juli  2018.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning tidigare än 90 dagar innan avresa
Avbokning kan ske mot en kostnad av 10%  av resans pris

Vid avbeställning tidigare än 10 juli 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av SEK 3000/person

Vid avbeställning tidigare än 20 augusti  2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80%  av resans pris

Vid avbokning efter 1 september
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 18 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 20 juli 2018. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.