Upptäck den eviga staden Rom

Följ med på en innehållsrik resa och känns historiens vingslag i den vackra staden Rom. Här upptäcker vi antika sevärdheter, njuter av vackra piazzor och god mat. Vi kommer bakom kulisserna i Vatikanen med ett besök i Vatikanens trädgårdar och åker en dag till det natursköna området Castelli Romani med  Roms vindistrikt.

Boka resan här!

Den eviga staden Rom  är en unik och underbar stad, ett levande museum med sina torg med byggnader från  renässansen och romerska ruiner. Den historiska stadskärnan är utsedd till världsarv och är skyddad av UNESCO.

Vi har en svensk lokalguide som tar oss med till Vatikanen och Vatikanens trädgårdar, Roms charmiga historiska kvarter, bland annat förbi Spanska trappan och Fontana di Trevi och ner till Castelli Romanis böljande landskap med besök på den lilla vingården Santa Benedetta,  strax utanför Frascati.

Det blir också tid för att ströva omkring själv i staden och shopping. Varför inte besöka den stora marknaden Porta Portese, Via del Corso , Colloseum eller promenera i Villa Borghese.

Vi bor i Roms äldsta och charmigaste stadsdel Trastevere.

Pris
Stockholm 13. 900 :-/del i dubbelrum
Göteborg   13. 900 :-/del i dubbelrum
Köpenhamn 13. 900 :-/del i dubbelrum

 Boka här!

Du kan också ringa eller besöka ditt Resia kontor! 

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

19 oktober
Vi flyger ut från våra respektive avreseorter via Munchen. Vår färdledare Emelie är med från Göteborg och möter upp övriga resenärer i Munchen. Efter incheckning på hotellet äter vi en gemensam lunch på en närbelägen taverna.
Efter lunchen får vi en guidad promenad i Roms historiska kvarter. Vi passerar kända platser som Piazza Navona, Fontana di Trevi, Pantheon och Spanska trappan.

Gemensam middag på kvällen

Boka resan här!

20 oktober
I dag blir det en hel dag (ca 6 timmar) med besök i Vatikanmuseerna och Vatikanens trädgårdar tillsammans med vår svenska guide.

Denna tur erbjuder ett unikt tillfälle att verkligen komma innanför kulisserna i det lilla påvedömet. Vi får höra om påvarnas historia och Vatikanens historia. Här hittar vi bland annat tre olika sorters parker, anlagda i engelsk, fransk och italiensk stil. Vi överraskas av porlande fontäner inbäddade i grönskan och kan beundra påvarnas världsberömda byggnadsverk.  I denna annars tillslutna del av staten vinner vi landets guvernörspalats, järnvägsstation, helikopterbana mm.
Vi besöker Peterskyrkan, världens största kristna helgedom samt Vatikanmuseerna med bland annat Rafaels Stanzer och det Sixtinska kapellet.

I Vatikanstaten råder vissa regler för säkerhet och klädsel.
Läs mer under bra att veta.

Vatikanens trädgårdar får endast besökas med auktoriserad Vatikanguide.

21 oktober
En dag att utforska Rom på egenhand

Besök Forum Romanum, Colosseum, shoppa på Via del Corso eller bara njut av atmosfären.

Marknaden Porta Portese som endast pågår på söndagar från tidig morgon till 14.00. Här finns allt från tekniska prylar till kläder och hygienartiklar. Och här är det ok att pruta på priset. I affärer och på restauranger i Rom ska du inte pruta, men på marknader är det bara att köra på. Var trevlig men inte för intresserad av det du vill köpa och försök läsa av var du har försäljaren. Känner du att du och försäljaren är nära varandra men inte riktigt ända framme så kan det vara en bra taktik att börja gå.

I Roms stora vackra park, Villa Borghese, i norra Rom, hittar ni en vacker oas en bit bort från stadens brus. 

22 oktober
Castelli Romani är ett naturskönt område strax söder om Rom som består av 13 småbyar som ligger utspridda på gammal vulkanisk mark. Under renässans-  och barock perioden blev Castelli Romani favoritsommarställe för adelsmän och rika borgare, vilket de många villorna i detta område vittnar om.
Här hittar vi också den vackra vulkansjön Albano  där bland annat byn Castelgandolfo ligger. Här har påven sitt sommarresidens.

Jorden är väldigt bördig så vinodlingar och olivträd frodas. Castelli Romani kallas också för Roms vindistrikt och har en omfattande vinproduktion. Det mest kända vinet kanske är Frascati, som också är namnet på en av byarna.  Här stannar vi för lunch och vinprovning på den lilla vingården Santa Benedetta.
Gårdens ägare Alberto eller hans fru Fabia tar emot oss och berättar om vingårdens historia. Man får naturligtvis ta en tur bland vinodlingarna som breder ut sig bakom huset om man vill det.
Vingården är inte öppen för allmänheten. Vi får en rundvisning, vinprovning och lunch här innan vi åker vidare.

Gemensam avskedsmiddag på kvällen

23 oktober
Efter frukosten finns det en kort sista stund att ge sig ut att upptäcka Rom lite till, ta en sista espresso eller köpa några souvenirer innan vi reser hem igen.

Avresa från Roms flygplats är 15.45

I priset ingår

 • Flyg från vald avrese ort till Rom i ekonomiklass inklusive dagsaktuella flygskatter
 • 4 nätter i delat dubbelrum inkl frukost på Hotel Ripa **** i stadsdelen Trastevere, inklusive turistskatt i Rom
 • Två  gemensamma middagar
 • Två gemensamma luncher
 • Besök på vingård med vinprovning
 • Stadspromenad med hörlurar och svensk guide
 • Besök i Vatikanens trädgårdar och Vatikanens museer, svensk guide och entréer ingår
 • Utflykt till Castelli Romani
 • Ankomsttransfer med i Rom med svensktalande guide
 • Transfer vid avresa
 • Färdledare från Resia

Tillägg
Enkelrumstillägg  3.400 :-
Reseförsäkring 200 :-/person
Avbeställningsförsäkring  585:–/person

Resia reserverar sig för eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Resefakta

Avresa 19 oktober, sker via Munchen:
Stockholm – Munchen 06.05  -08.10
Göteborg – Munchen 06.00 – 07.45
Köpenhamn – Munchen 06.15 -07.50
Munchen  - Rom 09.30 -11.00

Hemresa 23 oktober, sker via Munchen:
Rom – Munchen 15.45  -17.15
Munchen -  Stockholm 20.50-23.00
Munchen -  Göteborg 19.20-21.10
Munchen -  Köpenhamn 19.45-21.15

Tillåtet bagage
1 handbagage max 8 kg + mindre max. 40 x 30 x 10 cm, som en handväska eller laptop-väska. 
1 incheckat bagage max 23 kg

Hotel Ripa Roma ****
Trastevere 3, Roma
Hotel Ripa var ett av de allra första design hotellen som öppnade i Rom. Ripa ligger på en tvärgata som går ut från Viale Trastevere som stadsdelen Trasteveres ”nav” . Hotellet har 197 rum. Till Trastevers charmiga små gränder promenerar ni på ca 10 min.

Boka resan här!

Bra att veta

Inför besöket i Vatikanstaten
Säkerhetsregler föreskriver att man ej har med sig spetsiga metallföremål som knivar, saxar, långa paraplyer, glasflaskor, detta kontrolleras i en metalldetektor.
Kamera, filmkamera, mobiltelefon, mat och dryck i plastflaskor är tillåtet

Klädsel:
Klädselreglerna förbjuder bara axlar, magar och lår. Kvinnor ska ha benen täckta ner till knähöjd och männen ner till halva vaden.

Ta med promenadvänliga skor. Bra skor och du har Rom för dina fötter! I Rom har man gångavstånd till det mesta.
Det är mycket kullerstensgator i Rom och vi rekommenderar framför allt till dag 3 bekväma skor.

Vädret
Rom har i oktober en medeltemperatur på 20 grader på dagarna men kvällarna är kallare med en medeltemperatur på ca 13 grader. Titta på väderprognosen innan du packar och kom ihåg en extra tröja och jacka till kvällarna.

Valuta
Euro

Eluttag
Ingen adapter behövs från Sverige

Boka resan här!

Betalningsvillkor för resa till Rom 19-23 oktober 2018

En anmälningsavgift på 3.000:_ /person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 9 augusti 2018 skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 9 augusti 2018
I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor

Vid avbeställning fram till 9 juni
Avbokning kan ske mot en kostnad av 1.500:-/person
Vid avbeställning fram till 7 juli
Avbokning kan ske mot en kostnad av 3.000:-/person.
Vid avbeställning fram till 9 augusti
Avbokning debiteras med 80% av resans pris
Vid avbeställning efter 9 augusti
Avbokning debiteras med resans fulla pris.

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall: resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras. resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.
Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 25 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 19 augusti 2018. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

 

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.