Safari och vinprovning i Sydafrika

Följ med oss på en innehållsrik gruppresa där vi tillsammans upptäcker det vackra och kontrastrika Sydafrika med dess intressanta historia och spännande kultur. 

Ring oss på 0771-92 92 92 för att boka din resa eller besök din närmsta butik.

Boka i din närmsta butik

Det är en unik upplevelse med privat safari i ett av Sydafrikas vackraste viltreservat som en absolut höjdpunkt. Vi besöker också det fantastiska vindistriktet Stellenbosch och bor på en trevlig vingård. Resan avslutas i ”världens vackraste stad” Kapstaden.

Vår resa tar dig till det genuina Afrika. I norr upplever vi underbar natur, ett rikt djurliv och en blandning av olika kulturer. I söder möts vi av fruktodlingar, vingårdar, milslånga stränder och ett subtropiskt klimat. Vi ser miljonstäder, orörda naturområden och naturparker.  Här finns ett dynamiskt affärsliv, musik, konst och färgstärkt hantverk. Sydafrika är kontrasternas och ytterligheternas land. Ett land som rymmer en egen värld!

Ur programmet;

 • Fyra safariturer
 • Panoramarouten över Drakensbergen i Mpumalanga.
 • Den vackraste delen av Gardenroute mellan Hermanus och Kapstaden.
 • Heldagstur till Godahoppsudden.
 • Besök på vingårdar och vinprovningar, ”Food and wine pairing”
 • Choklad- och brandyprovning
 • Hermanus

Svensk färdledare med på hela resan.

Avreseort Stockholm och Göteborg:  
Pris på förfrågan ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Övriga orter på förfrågan.

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!

Program

12 november
18:50. Avresa från Göteborg till Johannesburg via Frankfurt med Lufthansa.
Ankomst till Johannesburg nästa morgon.

Boka i din närmsta butik

13 november
09:30 Ankomst Johannesburg
Vår lokalguide Tinyiko möter oss vid flygplatsen och vi tar oss till bussen för att sedan åka nordost mot Krugerparken. Vi gör ett lunchstopp på lämpligt ställe. Färden fortsätter sedan till White River. Här bor vi på ett otroligt charmigt hotell en natt. Middag ingår.

14 november – Safari
Efter frukost är vi på väg mot en av de absolut största höjdpunkterna under resan – vår Safari Lodge – Motswari Privat Game Reserve som ligger i ett av Sydafrikas vackraste privata viltreservat på gränsen mot Krugerparken. Denna dag får vi uppleva hisnande vyer när vi passerar genom Panorama Routen, fantastisk natur med höga bergspass, djupa dalar och slingrande älvar. Vid Gods Window gör vi givetvis ett stopp. Är vädret klart kan man härifrån se ända till Moçambique. Ett stopp vid Blyde River Canyon, världens tredje största Canyon efter Gran Canyon i USA och Fish River Canyon i Namibia är ett måste.
Vi kommer fram till vår lodge lagom till lunch och eftermiddagens safari som varar i ca 3 timmar. Under våra två dagar här kommer vi att njuta av 4 safariturer i öppna Landrovers och får se mängder av djur, kanske till och med berömda Big Five: elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard som alla finns i området. Här finns även chans att få se världens snabbaste djur – geparden.

Frukost, lunch och middag ingår samt på Lodgen även lokala drycker, vin och öl.

15 november – Safari x 2 och tid för avkoppling
Före frukost ger vi oss av på en tidig morgonsafari. Efter frukosten har vi tid på egen hand för att koppla av vid poolen. Lunch äter vi på lodgen och på eftermiddagen är det dags för ännu en safaritur. Vi avslutar denna spännande dag med en underbar middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

16 november – Safari och resa till Stellenbosch
Tidig morgonsafari före frukost. Innan vi lämnar Lodgen njuter vi av en tidig lunch, alternativt får med en lunchbox. Sedan transfer till flygplatsen för att resa vidare till ”Världens vackraste stad” Kapstaden. Flyget går 13:10 och vi landar i Kapstaden 16:20.
Här blir vi mötta av vår svenska guide som kommer att vara med oss resten av resan. Vi beger oss direkt mot det vackra vindistriktet och Stellenbosch. Här bor vi i två nätter på en trevlig vingård i utkanten av staden. Frukost och lunch på flyget ingår.

17 november – Vinprovning mat och vin, brandy/choklad provning
Hela dagen ägnas åt att besöka olika vingårdar och göra vinprovningar. Vi besöker bl.a den fina vingården Muraite där vi börjar med en vinprovning och besök i deras vinkällare. Sedan väntar en fantastisk ”Food and Wine Pairing”-lunch på en vacker vingård. På eftermiddagen hinner vi med ett besök på Van Ryns där vi gör en brandy/chokladprovning.

Middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

18 november –Hermanus, vingården Lanzerac
 I dag checkar vi ut från vårt trevliga hotell och innan vi sätter kursen mot kusten och den charmiga lilla hamnstaden Hermanus gör vi ett stopp på den vackra vingården Lanzerac. Här provar vi deras goda viner tillsammans med choklad. Vi fortsätter sedan färden över ett bergspass och njuter av den fantastiskt vackra naturen innan vi når dagens mål som framför allt är världskänd för sin valskådning.
På eftermiddagen finns det tid för egna strövtåg i den charmiga lilla staden och att njuta vid poolen. Vårt hotell är helt ljuvligt och ligger precis vid klipporna så man kan se valarna från hotellet om vi har lite tur. Här bor vi i två nätter. Lunch på egen bekostnad.

Frukost och middag ingår.

19 november – En dag för egna aktiviteter
Hela dagen fri för egna aktiviteter. För dem som önskar kan vi hjälpa till att boka en valsafari. Valsafarin är en ca 3 timmars båttur ute i bukten där vi om vi har tur kan se stora ”Southern Right Whale” som kan bli uppemot 60 ton tunga alldeles intill båten. Vill man hellre se den stora vithajen kan vi boka in en ”haj-safari”. Arrangörerna hämtar i så fall vid hotellet och man åker ut i en båt en bit från land.
Det är ett mycket haj-rikt vatten här så chansen att få se haj är stor. Här finns också mysiga små butiker och massor av uteserveringar så det är trevligt att bara strosa omkring eller slappa vid poolen. Lunch och middag på egen hand. Frukost ingår.

20 november – Garden Route - Kapstaden
Efter frukost är det avresa längs den vackraste delen av Garden Route mot Kapstaden. Är vädret bra åker vi direkt till Taffelberget, tar linbanan upp till toppen och här möter vi en fantastisk utsikt över Kapstaden och Robben Island. Transfer till vårt hotell som ligger vid det berömda V&A Waterfront.
Gemensam middag på trevlig restaurant vid Waterfront. Lunch på egen bekostnad.

Frukost och middag ingår.

21 november – Heldagstur till Godahoppsudden.
Vi åker längs en av Sydafrikas vackraste vägar till den sydvästligaste udden av Afrika. Vi äter en fantastisk ”Seafood lunch” i den pittoreska lilla fiskebyn Simons Town, tittar på pingviner vid Boulders Beach och njuter av den vackra naturen. På eftermiddagen besöker vi en av världens vackraste botaniska trädgårdar, Kirstenbosch. Det är vår i Sydafrika nu så det mesta blommar, även de stora vackra Protorna, man tappar nästan andan av allt det vackra. Middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

22 november  En dag för egna aktiviteter
Hela dagen fri för egna strövtåg. Besöka museer, marknader eller det fantastiska akvariet vid Waterfront. Man kan slappa vid hotellpoolen eller bada i en av de stora havspoolerna. Shopping är också ett sant nöje i Kapstaden. För de som önskar ordnar vi en utflykt till Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt i många år.
På kvällen äter vi en gemensam middag på en fantastisk härlig afrikansk restaurang.
Frukost och middag ingår.

23 november District Six, kåkstäder
Efter frukost ger vi oss av för en halvdag i kulturens tecken. Vi besöker  District Six och får höra hela den tragiska historien om hur man under apartheidtiden flyttade över 60 000 svarta familjer för att de vita ville bygga på deras område. Området står fortfarande obebyggt.
Vi besöker också en av ”kåkstäderna” eller ”Township” som det kallas i Sydafrika. Här får vi se hur människorna bor och även besöka en förskola där barnen säkert vill sjunga för oss och visa oss hur de har det. En stark upplevelse.
På kvällen äter vi en gemensam middag på en fantastisk restaurang.

Frukost och middag ingår.

24 november
Efter frukost är det dags för utcheckning. (Ca 11:00).   Dagen är sedan fri för den sista shoppingen fram till klockan 14:00 då vi har vår transfer till flygplatsen.
Incheckning på LH577 till Frankfurt.
18:15 går vårt flyg via Frankfurt hem till Göteborg.

25 november
Ankomst Göteborg/Landvetter 09:05 
Med reservation för ändringar i programmet på grund av omständigheter vi ej kan påverka.

I priset ingår

 • Reguljärflyg från Göteborg – Johannesburg – Hoedspruit - Kapstaden – Göteborg, inklusive dagsaktuella flygskatter
 • 11 nätter med del i dubbelrum på bättre mellanklasshotell alt. Förstaklasshotell
 • Frukost alla dagar
 • 5 Luncher
 • 7 middagar
 • 4 safariturer
 • Vinprovning
 • Food and wine pairing
 • Choklad/brandyprovning
 • Vin- och chokladprovning
 • Samtliga utflykter/sightseeingturer enligt program
 • Entréavgifter enligt program
 • Lokal svensk guide i södra delen av Sydafrika
 • Lokala skatter, service och flygskatter
 • Bagagehantering på hotellen
 • Svensk färdledare, Inger Bergermo är med på hela resan.

Boka i din närmsta butik

Avreseort Stockholm och Göteborg: 
Pris på förfrågan ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Tillägg:
Drycker, måltider och aktiviteter utanför program samt dricks till guide, rangers och chaufför.
Reseförsäkring: 720:-
Enkelrum tillägg: 13.700:-
Avbeställningsskydd:
2.697:-/person vid del i dubbelrum
3.519:-/person i enkelrum 

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar eller liknande som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Resefakta

Utresa:
Avresa Göteborg 12 november 18.50
Avresa Stockholm, Arlanda, 12 november 18.45
Ankomst Johannesburg 13 november 09.30

Hemresa:
Avresa Kapstaden 24 november 18.15
Ankomst Göteborg 25 november 09.05
Ankomst Stockholm 25 november 08.45

Hotellen som vi bor på under resan:
Olivers restaurant and Lodge*** White River    
Motswari Privat Game Reserve****  
Spier 162****
Misty Waves hotel****
Victoria & Alfred Hotel****

Boka i din närmsta butik

Praktisk information

Bagage
1 incheckad väska, max  23 kg samt ett handbagage på max 12 kg.

Valuta/betalningsmedel
Den lokala valutan heter Sydafrikanska Rand och delas in i 100 cent. Sedlar finns främst i valörerna R 10.00, R 20.00, R 50.00, R 100.00 samt R 200.00.

Sydafrikanska Rand kan köpas på svenska banker eller växlingskontor samt plockas ut i storstäderna på bankomater på plats. Det finns en införselbegränsning på 5.000 Rand / person vid inresa till Sydafrika.

Det är även lämpligt att ha någon typ av kredit/betalkort med sig och de vanligaste kreditkorten accepteras. Många hotell vill ha ett avtryck av kreditkortet som säkerhet.
Hör gärna med Forex växlingskontor för senaste rekommendationerna.

Banker
De normala öppettiderna är måndag till fredag 09.00 - 15.30 och lördagar 08.00 - 11.00.

Deponering
Deponera alltid pengar och värdesaker, antingen i en "safe" på rummet eller i receptionen.

Dricks
10 % är normalt både på restauranger och i taxi. Var generös med dricks eftersom lönerna på t ex restauranger är mycket låga. Förslagsvis görs en insamling av drickspengar i början av vår resa som portioneras ut under resans gång till chaufförer, bärare, safariguider mfl. Räkna med ca 50:-/person och dag som ett riktmärke. Detta är självfallet frivilligt men är brukligt i denna del av världen. 

Tidsskillnad
Vår sommartid och Sydafrikansk tid är lika. På vintern ligger Sydafrika en timma före Sverige.

Nätspänning
Nätspänningen är 220 v och 50 Hz och kontakterna är en unik Sydafrikansk typ. En del hotell har adapter för utlåning/uthyrning och de finns även att köpa.

Reseförsäkring
Har du ett fullgott reseskydd? Inför din resa är det viktigt att du ser över dina försäkringar och eventuellt kompletterar med en speciell reseförsäkring. Reseförsäkring kan tecknas hos din resebyrå.

Hälsa/Vaccinationer
Inga vaccinationsintyg krävs normalt. Vi rekommenderar dock att ni kontaktar Er lokala vaccinationscentral för aktuell information. Grundskydd (stelkramp, polio, difteri samt gammaglobulin(Havrix eller Twinrix) är lämpligt att ta). Den medicinska standarden av vård är utmärkt i Sydafrika. All behandling kostar för besökare och försäkring bör därför finnas. Glöm inte försäkringsintyg.

Har ni behov av speciella mediciner, kom ihåg att ta med tillräckliga mängder hemifrån. Har ni med receptbelagda mediciner måste receptet kunna uppvisas.

Vatten
Sydafrika är ett av de få länder i världen där kranvatten är rent och alltså inga problem att dricka. Vatten på flaska kan dock ibland smaka bättre.

Foto
Vi rekommenderar att ni köper batterier hemma. Det kan vara prisvärt i Sydafrika, men svårt att få tag på i vissa delar av landet.

Telefon
För att ringa till Sverige slår man 09 för internationell linje och därefter Sveriges landskod - 46. Mobiltelefoner fungerar i de flesta områden mycket väl. På safarilodger kan mottagningen dock vara sämre.

Språk
Det finns 11 officiella språk i Sydafrika. Engelska, Afrikaans, Ndebele, Northern Sotho, Southern Sotho, Swazi, Tsongo, Tswana, Venda, Xhosa och Zulu. Engelska fungerar i princip överallt. Nedan följer några fraser som kan vara roligt att kunna.

Shopping
Kläder, smycken, vin och konsthantverk. Affärerna är normalt öppna måndag - fredag 09.00 - 17.00. och lördagar 09.00 - 13.00. Vissa affärscentra har utökade affärstider under kvällar och helger. Köp inget som kommer från djurriket, inte ens snäckor då de rovfiskas. VAT (Valued Added Tax) ingår i varorna men kan för turister återfås om varorna överstiger en viss summa. Detta skall göras vid den internationella avresan. Kvitton, varor och pass samt flygbiljett skall visas upp. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresan.

Klimat
Sydafrika har omvänt klimat från Sverige. När vi har vinter, så är det sommar i Sydafrika och tvärt om. Första vårdagen infaller officiellt den 1 september. I Kapstaden ligger dagstemperaturen under sommarmånaderna (nov-apr) mellan 22-26 grader och under vintern (maj-okt) på 17-21 grader. Durban och Johannesburg är varmare med sina 25-28 under sommaren och 22-24 under vintern.

Klädsel/packning
Sydafrika kan njuta av långa heta somrar och, generellt sett, milda vintrar. Folk klär sig vanligtvis informellt men även lite finare på bättre restauranger,  på teater etc. Packningen bör anpassas till den aktuella årstiden med lättare kläder under Sydafrikas sommarmånader.
Grundregeln är att ta med lätta, bekväma och slittåliga kläder men det kan vara bra att tänka på vissa saker när ni packar:

• Lätta, tunna bomullsbyxor och t-shirts att ha dagtid.

• Långärmade skjortor och blusar att ha under game drives och vandringar. De skyddar både mot sol och myggor.

• Ta med en fleecejacka eller varmare tröja samt lite kraftigare byxor eftersom det kan bli kallt kvällstid.

• Bär khaki, bruna eller beiga färger under safarin.

• Undvik vita kläder. Dels gör de dig synligare för de djur vi vill närma oss under game drives, dels blir de smutsiga fort.

• Solskyddsfaktor, solglasögon, något att ha på huvudet - den afrikanska solen är stark.

• Vindjacka.

• Kraftiga och bekväma promenadskor, samt något lättare sandaler att ha under resorna.

Fotografering
Våra resmål är mycket tacksamma för alla som tycker om att fotografera; här hittar du vidsträckta vyer, rikt djurliv, färgstarka mijöer och kulturer.  Ta gärna med extra batterier till kameran. Tänk på att de flesta människor tar illa upp om de blir fotograferade utan att ha blivit tillfrågade först. Ett leende är ofta allt som behövs. Ha alltid kameran i ett vadderat fodral som skydd mot damm, regn och stark sol. Zoomobjektiv på 200 mm eller längre är mycket bra att ha under safaris. Ha alltid kameran nära till hands! Ta även gärna med en kikare.

Mat och dryck
Betydligt billigare än i Sverige, men priserna varierar naturligtvis beroende på var man äter. Man kan hitta både ett internationellt kök och afrikanska specialiteter. Det Sydafrikanska vinet är välkänt och de har även god lokal öl.

Internetadresser
På följande adresser kan ni hitta mycket intressant information: www.africa.com / www.satour.com m fl.

Pass och visum
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter inresa. Passet måste ha två tomma sidor, ett uppslag. För svenska medborgare födda i annat land samt för utländska medborgare kan andra villkor gälla, kontakta respektive lands ambassad för information. Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika.

Försäkringar
Kontrollera noga innan avresa vilka personliga försäkringar ni behöver. De flesta hemförsäkringar innefattar ett visst skydd men är inte alltid heltäckande, kontrollera även vilka eventuella självrisker som är aktuella.

Kreditkort
Kort fungerar i stor utsträckning i storstäderna i Sydafrika.

(Vi reserverar oss för ändringar av öppettider etc.)

Betalningsvillkor Fantastiska Sydafrika 12-25 november 2018

En anmälningsavgift på SEK 6000/person  skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 10 september  skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.
Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast  30 augusti 2018

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning fram till 10 september 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 10% av resans pris

Vid avbeställning fram till 10 oktober 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 30% av resans pris

Vid avbeställning fram till 20 oktober 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 60% av resans pris

Vid avbeställning efter 20 oktober 2018
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
·   resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
·   resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 26 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 30 augusti  2018 . Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.