Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Mat- och yogaresa till Italien

Vi tillbringar sex härliga dagar tillsammans med yoga och god mat i den italienska solen på agriturismo La Campana di Montefiore dell’Aso, en riktigt lantlig och charmig idyll i regionen Le Marche.

Le Marche är en mycket vacker men fortfarande lite okänd region i centrala Italien, nära det Adriatiska havet. Nu kan du upptäcka den tillsammans med oss! Vi tar dig med till två vackra stränder. En lång härlig sandstrand och en annan som ligger i ett grönskande naturreservat dit man måste vandra ner för en sluttning, hit når inga bilar! Vi besöker den medeltidastaden Fermo där vi avnjuter en underbar långlunch och med guide vandrar vi upp i de hänförande vackra bergen där några av topparna når över 3000 meter över havet.

Varje morgon startar vi i soluppgång med 75 minuters yoga vid poolkanten. Att bo på en agriturismo är som att befinna sig i hjärtat av kulturen – mer italienskt än så kan det inte bli! Vi får ta del av den stora italienska gästfriheten och den fantastiskt goda maten som serveras på gårdens restaurang där det mesta är eget eller lokalproducerat. En dag får vi också lära oss laga en äkta italiensk pizza i en vedeldad ugn. Pizzan och det lokala röda vin avnjuter vi sedan tillsammans.

Ulla Conti, som bott många år i Italien är med som färdledare och hon tar dig med till sina pärlor i regionen. Resan arrangeras tillsammans med Landet Yoga och Helena Ståhl som leder alla yogapass samt övningar med djupandning och djupavslappning.

Förläng sommaren, fyll på med positiv energi, härliga minnen, nya vänner och upptäckter!

Avreseorter

Avresa från Stockholm.
Reseperiod 25 - 30 augusti 2019.

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan


Vill du skriva ut programmet?

Här finns en pdf

Program

Söndag 25:e augusti
Ankomst till Italien på förmiddagen

Avresa från Arlanda (Norwegian) 07.35
Ankomst till Rom  ca 10.45  

Vi åker från flygplatsen till gården La Camapna, det tar ca 4 timmar och vi stannar på vägen för att äta lunch. Efter att vi checkat in så sträcker vi ut oss efter resan med ett härligt yoga pass innan middagen.

Måndag 26:e augusti

Vi börjar dagen med Yoga innan frukost.                     

Idag åker vi till den exklusiva badorten Sirolo. Vandring sker genom en nationalpark ner till den vackra stranden med vita stenar. Vi äter en gemensam lunch (Skaldjurspasta) på strandens enda restaurang med fantastiskt läge och en hänförande utsikt.

Gemensamt pizzabak vid gårdens vedugn med efterföljande pizzamiddag.

Tisdag 27:e augusti

Vi börjar dagen med Yoga innan frukost.

Efter frukosten blir vi hämtade av vår buss för en utflykt till bergen och vandring tillsammans med vår lokala guide. Vi vandrar i ett naturreservat med fantastiska bergstoppar och bergsbyar. Picknicksmörgås och frukt samt dricka ingår. Kort yogapass i bergen. Ett stopp på hemvägen i byn Montefiore dell’Aso för något läskande.

Gemensam middag på kvällen.

Onsdag 28:e augusti

Vi börjar dagen med Yoga innan frukost.

Utflykt till den vackra medeltida staden Fermo. Välj om du vill följa med på ett  guidat besök av de 2000 år gamla underjordiska romerska cisternerna eller shopping och promenad på egen hand.

Gemensam lunch på Slow food-restaurangen Enoteca. 
Flera gäster som har varit med tidigare år säger att detta var den bästa måltiden de någonsin ätit!

Före middagen så blir det övningar med djupandning och djupavslappning.

Gemensam middag.

Torsdag 29:e augusti

Idag reser vi till den intilliggande långa sandstranden i Cupra Marittima. Färsk frukt och dricka ingår. Idag äter vi lunch på egen hand på någon av strandrestaurangerna. Kort yogapass på stranden. På vägen tillbaka stannar vi vid en lokal outlet med Italienska kläder och skor.

Gemensam  Avslutningsmiddag.

Fredag 30: augusti
Hemresa

Vi börjar dagen med Yoga innan frukost.

Utcheckning. Buss avgår mot Rom kl 9.30.
Avresa från Rom Fiumincino kl 16.40

Ankomst Arlanda kl 19.50.

Med reservation för ändringar i programmet på grund av omständigheter vi ej kan påverka.
 

Programmet dag-för-dag (PDF)

I priset ingår

 • Flygresa från Arlanda
 • Dagsaktuella flygskatter
 • Transfer tur och retur Rom och La Campana
 • Boende i dubbel- eller trippelrum på la Campana
 • 5 Frukostar
 • 5 middagar inklusive husets vin
 • 3 luncher (varav en är picknicksmörgås på vandringen)
 • Middag alla dagar
 • Yogapass enligt program (1-2/dag) med svensk yogainstruktör
 • Vandring i bergen
 • Besök i vacker medeltida staden Fermo med buss
 • Utflykt till Sirolostranden
 • Utflykt till Cuprastranden
 • Pizzabakning i vedeldad ugn
 • Besök på outlet

 

Resan är fullbokad!
Intresserad av liknande resor? Skicka oss ett mail så håller vi dig uppdaterad!

Skicka intresseanmälan


Tillägg (ej obligatoriskt):
Reseförsäkring 230:-
Avbeställningsskydd 585:-

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrekturfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar eller liknande som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan.

Resefakta

Utresa -25 augusti från Arlanda

Flygbolag Norwegian

DY 4355 Stockholm - Rom
avresa 07.35
ankomst 10.45

Hemresa - 30 augusti Rom Fiumicino

DY 81002  Rom – Stockholm
avresa 16.20
ankomst 19.50

Vänligen notera att flygtiderna kan ändras av flygbolaget.

Tillåtet handbagage
1 väska storlek 55x40x23 cm
1 liten väska storlek 25x33x20 cm
Total tillåten vikt för handbagage (båda väskorna tillsammans) är 10 kg

Tillåtet incheckat bagage
2 st väskor max 20 kg/väska

Hotell

Agriturismo La Campana
Individuellt inredda rum. Alla rum har kylskåp, TV och eget badrum med toalett, dusch eller badkar samt egen uteplats. På anläggningen finns utomhuspool och tennisbana.

La Campana är en agriturismo-gård där det produceras olivolja, nötter och frukt som även används för att producera marmelad.

Italien har en specifik lag som definierar en "agriturismo". Det måste finnas någon form av livsmedelsproduktion på gården. Det är ofta familjegårdar som har haft produktion långt före begreppet agriturismo uppstod. På svenska kan man säga bondgårdssemester. På agriturismos serveras nästan uteslutande närproducerat och lokala råvaror.

Boka resan här

Bra att veta

Att resa är att upptäcka nya kulturer, nya smaker och människor. Det finns andra seder, traditioner och sätt att förhålla sig saker än vad vi är vana vid.  Det är spännande, fascinerande och roligt att med öppna sinnen upptäcka världen, likheter och skillnader långt bort och nära. 

Man bör alltid agera och kommunicera med respekt för landets värderingar och kultur. Det är en bra regel, vart man än reser att ta seden dit man kommer.

Här följer lite praktiska tips inför resan.

Pass och visum

Resenärer ansvarar själv för att ha giltigt pass vid avresan samt eventuellt om visum behövs. Ett tips är att alltid ha ett pass som är giltigt 6 månader efter utresa.

Väder och kläder

Marche har ett medelhavsklimat.Tänk på att ta med bekväma kläder för att träna yoga i, bra skor till vandring och badkläder. Kom ihåg solskydd!

Valuta och växling

Valutan i Italien är euro.De vanliga kreditkorten brukar accepteras överallt.

Språk

Italienska.

Lokal tid

Ingen tidsskillnad mot Sverige.

Telefon

Landsnumret i Italien är +39. För att ringa till Sverige slår man landskod +46. Mobiltelefoner fungerar i de flesta områden mycket väl.

Elektricitet

Ingen adapter behövs. 

Bagage

Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Handbagage
Vätskor (vätska, aerosol, gel och kräm) måste förpackas i behållare som rymmer högst 100 ml. Vätskebehållarna måste läggas i en återförslutningsbar 1-liters plastpåse.

Mat och dryck

Måltider som ingår är oftast förbeställda. Allergier meddelas vid bokning. Om du missat att fylla i det där maila tillsammans@resia.se

Vaccination och Hälsa

För resor inom EU behöver du ditt EU-kort för kostnadsfri sjukvård. Kortet beställs från försäkringskassan. Tips! Ta med telefonnummer till ditt försäkringsbolag samt ditt försäkringsnummer.

Att resa med läkemedel

Tänk på att reglerna för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder, detta gäller även inom EU. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel. På läkemedelverkets hemsidan finner du information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa.

Ta med ett läkarintyg om din sjukdom och vilka mediciner du behöver från din läkare ifall du behöver söka vård under resan, detta underlättar ditt sjukbesök.

Boka resan här

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke när man väljer att semestra utanför Sverige. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till färdledaren. Detta ger oss en möjlighet att försöka åtgärda felet.

Betalningsvillkor

En anmälningsavgift på SEK 3000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 25 juni 2019  skall betalning ske vid bokning.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 2019-05-30.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

 • Vid avbokning tidigare än 2019-04-25
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 10% av resans pris.
   
 • Vid avbokning tidigare än 2019-05-25
  Avbokning kan ske mot en kostnad av SEK 3000/person.
   
 •  Vid avbokning tidigare än 2019-06-24
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 80% av resans pris.
   
 • Vid avbokning tidigare än 2019-06-25
  Avbokning debiteras med resans fulla pris.


Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
   
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa
Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 14 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 2019-06-25. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.