Följ med oss på en resa utöver det vanliga i Södra Afrika och Mauritius!

Vi tar dig med på världens lyxigaste  tågresa, Rovos rail.  Tillsammans färdas vi i fyra dagar genom Sydafrika och Zimbabwes spektakulära landskap.  Vårt bekväma och lyxiga äventyr fortsätter i Afrikas mest spännande och djurrikaste land, Botswana, där vi på våra safaris har goda chanser att uppleva the Big Five på nära håll.  Resan avslutas på Indiska Oceanens mest exklusiva och fascinerande ö, Mauritius, med några dagar för avkoppling på egen hand.

Boka din resa här

Rovos rail berömda lyxiga tåg är en upplevelse i sig. Tåget, med inspiration från de klassiska förstaklasstågen från 1920-talet, tar oss till en svunnen tid av resande genom Afrikas landskap. Vi får ett oförglömligt intryck av södra Afrikas natur, kultur och viltliv.

Botswana lockar de flesta som är fascinerade av djur och natur. Det är ett av få länder som låter alla vilda djur ströva fritt - här finns inga stängsel. Från vår lodge kommer vi att kunna se flodhästar, krokodiler, noshörningar och förmodligen flera andra arter i sin helt naturliga miljö. Det finns stora chanser att se The Big Five!

Mauritius Paradisön med sitt kristallklara vatten, underbara vita sandstränder och gröna vajande palmer erbjuder ett  behagligt resortliv på stranden med allehanda sporter inom räckhåll.

Följ med oss på denna innehållsrika resa, full av oförglömliga intryck och upplevelser. Hur mycket du än har rest runt i världen så tror vi att det här kan bli  ditt livs resa!  

Avresa från Göteborg. 
Pris fr. 89.900:-/person, del i dubbelrum 
Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.

Övriga orter på förfrågan.

Vill du läsa mer och skriva ut hela programmet? Här finns en pdf!

Program

30 oktober
Avresa från Göteborg

31 oktober
Ankomst till Johannesburg 09.30. Vi börjar med en stadsrundtur i Pretoria som är en av Sydafrikas tre huvudstäder. Pretoria kallas också för jakarandastaden på grund av den stora mängd av vackra lilablommande jakarandaträd som finns här. På rundturen passerar vi bland annat den nästan 10 meter höga statyn av Nelson Mandela framför Union Building, där han svors in som president 10 maj 1994.
Övernattning i Pretoria.

Boka din resa här

1 november
Efter frukost beger vi oss till Rovos Rails egen stationsbyggnad. Tåget avgår 09.30. Lunch serveras i restaurangvagnen medan tåget åker norrut genom Varmbaths and Nylstroom. På vägen mot Messina och Beitbridge njuter vi under eftermiddagen av afternoon tea och på kvällen väntar middag.

2 november
En dag för avkoppling och att njuta av de fantastiska vyerna vi passerar och tågets lyx.
Vi reser mot Bulawayo via Rutenga och Somabhula. Vi stoppar för natten i Mpopoma

3 november
Vi lämnar nu stationen I Mpopoma medan frukosten serveras. Efter lunch reser vi längs den östra kanten av Hwange National Park, Zimbabwes största nationalpark. Vi färdas här på en av de längsta raka järnvägssträckorna i Afrika, som är 114 km.
På eftermiddagen ankommer vi till Kennedy Siding för en fantastisk safaritur på The Hide. Middagen serveras medan vi är på väg till Thompson Junction där vi stannar för natten.

4 november
Idag reser vi mot Zambezifloden och ankommer på förmiddagen till Victoriafallen i Zimbabwe. Vi börjar med en tur till de mäktiga Victoriafallen. Lunch äter vi med fin utsikt över fallen.
Vårt underbara hotell i kolonialstil och ligger mitt emot stationen med utsikt över floden. Victoria Falls Hotel*****.

5 november
Idag gör vi en utflykt till en marknad, alternativt till en lokal landsby. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Möjlighet till forsränning, Bungy jump, hästridning, safari eller fågelskådning finns.

6-7 november
Vi reser nu till Botswana, ett av Afrikas mest spännande och djurrikaste länder. Här bor vi två nätter på vackra Chobe Game Lodge som ligger fint vid floden i staden Chobe, som är känt för sina stora elefanthjordar.

Vi har tre safariturer i öppna jeepar. Här hittar vi givetvis alla ur ”The Big Five” och många andra sorters vilda djur. Botswana är ett av få länder som låter alla vilda djur ströva fritt - här finns inga stängsel.
Sista kvällen åker vi på en Sundowner Cruise på Chobefloden. Här njuter vi av något kallt att dricka och den ofantligt vackra och unika naturen. En solnedgång här är en upplevelse för livet. Alla måltider och dricka ingår, likaså minibaren.

8 november
Vi börjar dagen med en morgonsafari och efter frukost åker vi till flygplatsen i Kasane för att resa vidare till Johannesburg. Transfer till vårt hotell direkt efter ankomst.
Gemensam middag på kvällen.

9 november
Idag är det dags att resa vidare till den underbara paradisön Mauritius.  
Flyget går kl. 13.35 och landar på Mauritius 19.35. Ni blir mötta på flygplatsen och har transfer till det vackra 5-stjärniga resorthotellet Trou aux Biches och kan njuta av några dagars sol och bad inklusive halvpension.

10-14 november
Nu får ni egen tid att njuta av Mauritius sol och ta del av aktiviteterna på hotellet
Hotellet erbjuder ett stort utbud av sporter och vattensporter som ni kan ta del av utan kostnad.  Det finns också en rymlig och modern Spa-avdelning. Det finns också exklusiv tillgång till fyra 18-håls golfbanor: Paradis Golf Club, Mont Choisy Le Golf, Avalon Golf Estate och Tamarina Golf Estate.

15 november
Avresa från Mauritius till Sverige.

I priset ingår

 • Reguljärflyg från Göteborg-Johannesburg- Kasane-Johannesburg-Mauritius - Göteborg.
 • 12 nätter med del i dubbelrum på angivna boenden
 • 3 nätter i deluxesviter på Rovos Rail
 • Helpension på Rovos Rail
 • Helpension på lodgen i Botswana
 • Halvpension på Trou aux Biches på Mauritius
 • Måltider enligt program.
 • Transfers enligt program
 • Safari enligt program.
 • Utflykter enligt program.
 • Svensk färdledare från Resia är med under resan i Afrika.
 • Lokala engelsktalande guider på resmålen
 • Lokala skatter, service och flygskatter.

Mauritius är på egen hand utan svensk färdledare.

Boka din resa här

Avresa från Göteborg. 
Pris fr. 89.900:-/person, del i dubbelrum 

Tillkommer:
Visum behövs för Zimbabwe, USD 50/person. OBS! Medtagets i kontanter. Visumet ordnas ombord på Rovos Rail.
Drycker, måltider och aktiviteter utanför program samt dricks till guider, rangers och chaufförer.
Avbeställningsskydd och försäkringar kan köpas via Resia, kontakta din butik eller 0771-92 92 92 för pris

Bokningsinformation:
Vi reserverar oss för korrekturfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

Flygtider

Göteborg – Frankfurt, 30 okt: 18:50 -20:30 Lufthansa
Frankfurt – Johannesburg, 30 okt: 22:00 – 09:30 + 1 Lufthansa
Kasane –  Johannesburg, 8 nov: 14:00 – 15:55 South African Airlink
Johannesburg – Mauritius, 9 nov: 13:35 – 19:35 Air Mauritius
Mauritius – Frankfurt, 15 nov: 09:20 – 18:20 Lufthansa
Frankfurt – Göteborg, 15 nov: 21:50 – 23:30

Tillåtet bagage
20 kg incheckat bagage
7 kg handbagage

Boende

Rovos Rail
Boende i De Lux suiter på tåget
Förutom vagnar med privata kupéer är tåget utrustat med en sällskapsvagn, loungebar som till hälften är som en balkong längst bak i tåget och eleganta matsalsvagnar från början av 1900-talet. Inredningen är av blank putsat mahogny, läderfåtöljer och textilier i brittiskt salongsstil. Tre utsökta måltider serveras varje dag och till detta får vi utvalda viner av bästa klass, drinkar i baren och givetvis afternoon-tea.

Victoria Falls Hotel*****
Ett vackert hotell i kolonial stil som  ligger nedanför Victoriafallen och från poolen har man en vacker utsikt över den berömda ”Victoria Falls Bridge”. Det tar ca 10 minuter att promenera till fallen på en privat gångväg och  det är även gångavstånd till Victoria Falls town. På hotellet finns pool, Spa, frisör, gym, presentaffär och en stenutställning.

Chobe Game Lodge*****
Chobe Game Lodge är en helt ekocertifierad och dessutom den enda permanenta lodge  som ligger i den världsberömda Nationalparken.

På anläggningen finns; pool, en upphöjd träpromenadväg, Spa och gym samt fritt wi-fi
Det är det perfekta läget för att utforska Chobes National Park och floden.

Trou Aux Biches Beachcomber Golf, Resort & Spa  ***** 
Hotellet ligger på Trou aux Biches stranden, omgivet av en tropisk trädgård.

På hotellet finns pool, 6 restauranger,  (t.ex.  italiensk, indisk, fisk, buffé och À la carte), tennisbana, gym, spa, bastu, frisör samt ett stort utbud av vattensporter och sporter på land utan kostnad. Du har även exklusiv tillgång till fyra 18-håls golfbanor: Paradis Golf Club, Mont Choisy Le Golf, Avalon Golf Estate och Tamarina Golf Estate.

I sviternas utrustning ingår reglerbar luftkonditionering, takfläkt, gratis WiFi, TV med satellitkanaler/musik, IP-telefon, kassafack, minibar, kaffe/te-tillbehör, strykjärn - strykbräda, badrum med badkar/dusch, WC och hårtork.

Trou aux Biches är det första miljömedvetna turisthotellet på Mauritius med 1000 m² solpaneler, kompostering, återbruk av avloppsvatten och reningsverk.

Betalningsvillkor för Rovos rail och Mauritius 30 oktober

En anmälningsavgift på 20.000:-/person skall vara Resia tillhanda senast 7 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning av avbeställningsskydd,  First eller Business Class på flyget faktureras den kostnaden tillsammans med anmälningsavgiften.

Vid bokning efter  25 augusti 2018  skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 25 augusti 2018.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresan
Avbokning kan ske mot en kostnad av 20 %  av resans pris.

Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan
Avbokning kan ske mot en kostnad av 40  % av resans pris.

Vid avbeställning  tidigare än 15 dagar före avresan
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80 % av resans pris.

Vid avbeställning efter 15 dagar före avresan
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 18 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 8 september  2018. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

 

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.