Upptäck spektakulära Island 

Följ med oss på en händelserik resa till spektakulära Island under Kristi himmelfärdshelgen. Under några dagar upptäcker vi Island med sin vackra natur och pärla till huvudstad, den lilla storstaden Reykjavik.

Boka resan här!

Vi upplever den världsberömda badanläggning Blå Lagunen som får sitt härligt varma vatten (36-39 grader) från geotermiska källor. Under vår heldagsutflykt till Gyllene cirkeln får vi många mäktiga intryck när vi besöker det vackra vattenfallet Gullfoss, nationalparken Thingvellir och Islands mest aktiva gejser Strokkus. Strokkus har utbrott var femte minut så vi får säkert se hur flera majestätiska vattenkaskader kastas upp i skyn.

Det finns också egen tid till att upptäcka Reykjavik, följa med på en ridtur, köra 4-hjulsdrivna buggies eller valsafari.

Vi reser i en svensk grupp med färdledare, bor centralt på trevliga Island Hotel och njuter tillsammans av lokal, isländsk mat och dryck.

Pris
Köpenhamn 12.995:- 

Vill du skriva ut programmet? Här finns en pdf!
 

Program

10 maj
Vi landar i Reykjavik 09.45 och en transfer tar oss till Blå Lagunen där vi njuter i de varma källorna ett par timmar. På eftermiddagen checkar vi in på Island Hotel och fri tid för att äta middag finns.

Boka resan här!

11 maj
En heldag då vi åker i gemensam buss runt Gyllene cirkeln.

Första stopp är det geotermiska Geysirområdet med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser, Strokkur. Med sina regelbundna utbrott var femte minut får ni flera chanser att uppleva källans utbrott där en majestätisk vattenkaskad kastas upp mot skyn. Ni kan vandra runt bland de bubblande lerpölarna och de ångande underjordiska källorna och känna jordens inre krafter rakt under fötterna. Lunchstopp görs vid Geysir (lunch ingår).

Efter lunch åker vi en kort sträcka till det majestätiska Gullfoss, "det gyllene vattenfallet", som brukar anses vara Islands allra vackraste. Vattenfallet har två etapper och det går att komma tätt inpå de väldiga vattenmassor som kastar sig över stupet ner i ravinen.

Nästa anhalt på turen är den vackra nationalparken Thingvellir. Här samlades det isländska Alltinget, världens äldsta riksdag, redan på 900-talet. Island ligger mitt på sprickan mellan de europeiska och amerikanska kontinentalplattorna och i Thingvellir blir förkastningen som bildas när de två kontinenterna sakta glider isär, mycket tydlig.

12 maj
Denna dag finns det möjlighet att förboka olika aktiviteter, ett måste när man är på Island! Alternativt fri tid att upptäcka Reykjavik.

*Ridning

*Köra 4-hjulsdriven buggy

*Valsafari

(Detta ingår inte i priset)

Middag tillsammans kvällstid på restaurang Messinn.

13 maj
På avresedagen åker vi i en gemensam transfer till flygplatsen och flyger sedan hem till Köpenhamn igen kl 09.55.

I priset ingår

  • Flyg inklusive dagsaktuella flygskatter
  • Del i dubbelrum på Island Hotel
  • Frukost alla dagar
  • Inträde till Blå Lagunen, lermask, handuk och valfri drink
  • Heldags utflykt till Gyllene cirkeln inklusive lunch på restaurang Geysir
  • Avskedsmiddag på Messinn
  • Transfer mellan flygplats - hotell tur och retur

Pris
Köpenhamn 13.295:- 

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar eller liknande som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Boka resan här!

Bra att veta

Pass och visum
Resenärer ansvarar själv för att ha giltigt pass vid avresan samt eventuellt om visum behövs. Tips är att alltid ha ett pass som är giltigt 6 månader efter utresa.

Vaccinationer och hälsa
För resor inom EU behöver du ditt EU-kort för kostnadsfri sjukvård. Kortet beställs från försäkringskassan. Tips! Ta med telefonnummer till ditt försäkringsbolag samt ditt försäkringsnummer!
Packa gärna ner en liten uppsättning ”första hjälpen” med plåster, huvudvärkstabletter osv.

Önskemål
Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla, allergier eller handikapp. Detta bör meddelas vid bokning eller före avresa så att hotellen blir informerade i god tid. Vi kan inte garantera att alla önskemål kan tillgodoses men vi ska göra vad vi kan för att det ska uppfyllas.

Väder och kläder
Klimatet i Island är ofta alla årstider på en och samma dag, så packa gärna med både solglasögon, regnkläder, mössa och vantar.

Valuta och växling
Valutan på Island heter Isländska kronor, och är den enda valuta som används i landet. Svenska kronor växlas till mycket dålig kurs. Det bästa är att växla en del innan man reser, t.ex. hos Forex. Väl på plats på Island kan du ta ut mer kontanter om det skulle behövas. Kreditkort accepteras inte överallt. Kreditkort som accepteras är: VISA, Master Card och American Express.

Telefon
Det går att ringa från Island på din egen mobiltelefon eller från hotellet om man vill.

Mat och dryck
Måltider som ingår är oftast förbeställda. Allergier meddelas vid bokning. Om du missat att fylla i det kan du maila tillsammans@resia.se

Shopping och presenter
Generellt ligger prisnivån på samma nivå som i Sverige. Utbudet av varor är dock mindre än i Sverige. Rekommenderade inköp under resan till Island är konsthantverk och kläder. Öppettider är normalt mellan 10 och 18.

Bagage
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.
Maxvikt för bagage är 20 kg om inte annat anges. Var god meddela om ni tar med barnvagn, reserullstol eller rullator.

Lokal tid
Tidsskillnaden är en timma efter Sverige.

Språk
Isländska. Många isländare förstår engelska, men talar inte gärna ett språk som de inte behärskar flytande.

Synpunkter på resan
Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke när man väljer att semestra utanför Sverige. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till färdledaren. Detta ger oss en möjlighet att försöka åtgärda felet.

Boka resan här!

Betalningsvillkor för Spektakulära Island 10-14 maj 2018

En anmälningsavgift på SEK 3000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan. Vid bokning efter 20 Mars 2018 skall full betalning erläggas direkt vid anmälan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 25 mars 2018

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbeställning tidigare än 90 dagar innan avresa
Avbokning kan ske mot en kostnad av 50%  av resans pris

Vid avbeställning tidigare än 10 mars 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av SEK 7.000/person

Vid avbeställning fram till 25 mars 2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80%  av resans pris

Vid avbeställning efter 26 mars 2018
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:
 

  • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
  • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 15 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 20 mars 2018. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Andra liknande reseförslag

Andra liknande reseförslag

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.