Följ med på upptäcksfärd genom Vietnam och Kambodja!

Följ med på en gruppresa genom Vietnam och den magiska ruinstaden Angkor i Kambodja. Upplev Vietnams skiftande klimat och omväxlande natur- och kulturlandskap och världsarvet Angkor som trollbundit långväga besökare sedan ruinstaden i Kambodjas djungel återupptäcktes under senare hälften av 1800-talet.

Resan är FULLBOKAD. Är du intresserad av liknande gruppresor? Skicka oss ett mail så återkommer vi snarast.

Skicka ett mail

Vietnam är en charmig blandning av tradition och modernitet och det varma klimatet och den välkomnande miljön bidrar ytterligare till landets växande popularitet som resedestination! 

Vår gruppresa tar dig från Hanoi, Vietnams politiska centrum i det mer traditionsbundna norr via sagolika miljöer, den tidigare huvudstaden Hue och pittoreska Hoi An med en avstickare till Angkor i Kambodja och till Ho Chi Minh-staden, fd Saigon, som också var Sydvietnamns huvudstad. Mats Norvenius, Asienexpert är vår ciceron på resan. Han guidar oss med sin goda lokalkännedom genom ländernas nutid, kultur och spännande förflutna.

Några höjdpunkter:

 • Kryssning i Halongbuktens sagolika övärld
 • Båttur på Parfymfloden
 • Mekong deltat
 • Angkor Wat
 • Chu Chi tunnlarna
   

Avresa från Stockholm
Pris fr. 35.990:-/person, del i dubbelrum
Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.

Avresa från Göteborg.
Pris fr. 36.990:-/person, del i dubbelrum 
Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.

Avresa från Köpenhamn
Pris på förfrågan ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Övriga orter på förfrågan.

Vill du läsa mer och skriva ut hela programmet?

Ladda ner PDF

Program

Dag 1: Flyg till Hanoi - Vietnams huvudstad

Avresa från Göteborg 10.50
Avresa Stockholm   13.35   
Avresa Köpenhamn  - Bokas på förfrågan. Ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Måltider ingår ombord på långflygningen. 

Resan är FULLBOKAD. Är du intresserad av liknande gruppresor? Skicka oss ett mail så återkommer vi snarast.

Skicka ett mail

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankomst 12.30 lokal tid i Hanoi.
Vi åker till vårt hotell i centrala Hanoi för incheckning. Tid att vila ut eller upptäcka när området på egen hand innan vår gemensamma välkomstmiddag.

Dag 3: Hanoi

Efter frukost väntar en heldagstur i Hanoi under vilken vi ser några av stadens främsta sevärdheter. Vi inleder dagen med ett besök vid Vietnams politiska centrum Ba Dinh-torget där man finner Ho Chi Minhs mausoleum och Presidentpalatset. Vi passar även på att besöka Ho Chi Minhs pålhus varifrån han var verksam som Vietnams stadshuvud till och med sin död 1969. Efter lunch besöker vi bland annat Hoa Lo-fängelset (”Hanoi Hilton”) där nedskjutna amerikanska piloter satt i fängsligt förvar under Vietnamkriget. Vi ser även Konfuciustemplet Van Mieu med anor från 1000-talet och gör en cykeltaxitur i Gamla stans trånga gränder.

Dag 4: Hanoi – Halongbukten

Efter frukost beger vi oss genom det nordvietnamesiska landskapet till Halongbukten. Efter att vi checkat in på vårt skepp och lämnat hamn väntar lunch ombord. Halongbuktens övärld med sin labyrint av sockertoppsformade och djungelbeklädda småöar är sagolikt vacker och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Under dagen besöker vi en av öarna och besöker någon av de många grottor som skärgården också är känd för. Vi gör också en utflykt med roddbåt framförd av lokalbefolkningen. Övernattning ombord. 

Dag 5: Halongbukten

För den som vill finns möjligheten att börja dagen med att pröva Tai chi-gymnastik på däck innan frukost. Under förmiddagen fortsätter vår kryssning genom det vackra skärgårdslandskapet. Efter brunch närmar vi oss hamn varifrån vi beger oss mot Hanoi och Noi Bai-flygplatsen inför flygresan till den gamla kejsarstaden Hue. Övernattning i Hue.

Dag 6: Hue

Efter frukost åker vi flodbåt längs Parfymfloden till Thien mu-pagoden, ett av Vietnams viktigaste buddhisttempel. Vi besöker därefter kejsar Minh Mangs palatslika gravmonument och efter lunch beger vi oss till centrala Hue för att se citadellet och utforska Förbjudna staden som uppfördes under tidigt 1800-tal för att efterlikna Förbjudna staden i Beijing. Trots att mycket av arkitekturen skadades under Vietnamkriget är palatsområdet otroligt vackert. Övernattning i Hue.

Dag 7: Hue – Da Nang – Hoi An

Efter frukost beger vi oss till stationen inför tågresan längs Vietnams kust till Da Nang där vi besöker Chammuseet med sina unika utställningar av konstföremål från det hinduiska Champariket som låg i vad som numera utgör centrala Vietnam och upplevde sin guldålder under 1000-talet. Under bussfärden mot Hoi An stannar vi till vid marmorbergen för att få en vacker utsikt över havet och besöka en helig grotta. Övernattning i Hoi An.

Dag 8: Hoi An

Hela dagen öppen att på egen hand upptäcka Hoi An med sin bilfria stadskärna och vackra bebyggelse uppförd i traditionell arkitektur. Staden med sin långa historia som gammal handelsstad finns upptagen på Unescos världsarvslista, men är också känd för sina charmiga atmosfär, fina shoppingmöjligheter, mysiga restauranger och närbelägna sandstränder. Övernattning i Hoi An.

Dag 9: Hoi An - Siem Reap

Under dagen beger vi oss beger vi oss till flygplatsen i Da Nang inför flygresan till Siem Reap. (Oftast flyger vi direkt till Siem Reap, men ibland via Ho Chi Minh-staden beroende på den begränsade tillgången på direktflyg.) Övernattning i Siem Reap.

Dag 10: Angkor-området

Efter frukost beger vi  oss till Angkor-området. Under dagen besöker vi Angkor Thom – Khmerrikets forna huvudstad. Vi inleder dagen med att stanna till vid Södra stadsporten, som är den bäst bevarade av de sammanlagt fem stadsportarna i den tolv kilometer långa stadsmuren som omger Ankor Thom. I centrum av ruinstaden bestiger Bayontemplet som uppfördes under sent 1100-tal och är dekorerat med över tvåhundra stenansikten. Under dagen besöker vi även det pyramidformade Baphuontemplet, Leprakungens terrass som troligen var den plats där khmerkungarna kremerades, samt Elefanternas terrass som kan ha utgjort grunden till en audienssal varifrån kungarna kunde blicka ut över offentliga ceremonier. Under kvällen äter vi middag och ser en föreställning med traditionella dans.

Dag 11: Angkor-området

Efter frukost besöker vi det gamla klostret Ta Prohm, uppfört under sent 1100-tal. Ruinerna har medvetet bevarats utan att man tagit bort alltför mycket av de enorma träd som hotar att sluka byggnaderna om inte växtligheten tuktas. Vi försöker komma hit tidigt innan strömmen av turister ännu hittat hit. Vi besöker även det något mindre tempelkomplexet Bantey Kdei och den närliggande konstgjorda sjön Sra Srang där kungligheter en gång i tiden kunde ta ett dopp. Vi beger oss därefter till det mer avlägsna templet Banteay Srei, uppfört i rosa sandsten under den senare hälften av 900-talet. På tillbakavägen besöker vi traktens landminsmuseum. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 12: Angkor-området

 Efter frukost besöker vi Kambodjas främsta sevärdhet – Angkor Wat. Det enorma tempelkomplexet uppfördes till guden Vishnus ära under 1100-talet och tempelarkitekturen återspeglar hinduiska föreställningar om kosmos. Under förmiddagen får vi gott om tid att upptäcka området, beundra arkitekturen och se de många detaljerade reliefer som pryder väggarna. Under eftermiddagen besöker vi ett minnesmonument över de som dog under folkmordet under Röda khmerernas skräckvälde under senare hälften av 70-talet. Om tillfälle bjuds besöker vi även en folkskola. Innan vi beger oss till flygplatsen inför resan till Ho Chi Minh-staden besöker vi slutligen Artisans d´Angkor, en hantverksskola där vi får se hur traditionellt konsthantverk av mycket hög kvalitet framställs. Övernattning i Ho Chi Minh-staden.

Dag 13: Ho Chi Minh-staden och Saigon-floden

Under förmiddagen gör vi en kryssning på Saigonfloden med Saigon Boat Company. Därefter ser vi stadens berömda postkontor, uppförd i fransk kolonialarkitektur, samt den närliggande katedralen Notre Dame, byggd i rött tegel från Marseille. Därefter besöker vi Sydvietnams presidentpalats (numera Återföreningspalatset) där tiden tycks ha stått stilla sedan det övergavs när Sydvietnams siste president flydde de annalkande Nordvietnamesiska trupperna 1975.

Dag 14:  Cu Chi och Ho Chi Minh-staden

Under förmiddagen besöker vi Cu Chi-tunnlarna 60 kilometer utanför Ho Chi Minh-staden. Tunnelsystemet som i princip förband alla byarna i området fungerade som den sydvietnamesiska gerillans främsta bas under Vietnamkriget. Den som vill (och vågar) kan stiga ner i någon av de säkra och turistanpassade passagerna. Tillbaka i Ho Chi Minh-staden besöker vi Krigsminnesmuseet som är ett av Vietnams modernaste och mest sevärda museer.

Dag 15: Ho Chi Minh-staden

Dagen öppen för egna äventyr i Saigon. Fråga gärna er färdledare om tips på platser att besöka. Under kvällen åker vi till den internationella flygplatsen Tan Son Nhat inför hemresan.

Avresa 23.55 från Ho Chi Min 

Dag 16: Ankomst till Sverige

Stockholm ankomst 11.55
Göteborg  ankomst 13.55
Köpenhamn ankomst - Bokas på förfrågan. Ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Måltider ingår ombord på långflygningen.

I priset ingår

 • Flyg t/r inklusive dagsaktuella skatter i ekonomiklass
 • Frukost alla dagar
 • 1 brunch
 • 7 luncher
 • 7  middagar varav en är med föreställning med traditionell dans
 • Tågresa Da Nang till Hoi An
 • Flyg Da Nang till Siem Riep eller Ho Chi Minh
 • Båttur i Halongbukten
 • Flodbåt på Parfymfloden
 • Heldagstur i Hanoi
 • Entré till Chan museet
 • Utflykt med Speed boat till Mekong deltat
 • Besök i Angkor Thom
 • Utflykt till Ankor Wat
 • Utflykt till Cu Chi tunnlarna

 

Avresa från Göteborg
Pris fr. 36.990:-/person, del i dubbelrum 

Avresa från Stockholm
Pris fr. 35.990:-/person, del i dubbelrum

Avresa från Köpenhamn
Bokas på förfrågan. Ring oss på 0771-92 92 92 eller besök din närmsta butik.

Tillkommer

Enkelrumstillägg 8.700:-
Försäkring 760:-
Avbeställningsskydd vid del i dubbelrum 1772:-
Avbeställningsskydd vid boende i enkelrum 6% av resans pris
Visum

Bokningsinformation:

Vi reserverar oss för korrekturfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Flygtider

Göteborg – Arlanda, 6 mars: 10:50 - 11:50
Arlanda – Dubai, 6 mars: 15:05 - 00:30
Köpenhamn – Dubai, bokas på förfrågan
Dubai – Hanoi, 7 mars: 03:30 - 12:30

Ho chi Min City – Dubai, 20 mars: 23:55 - 04:25 (21 mars)
Dubai – Arlanda, 21 mars: 08:30 - 12:15
Dubai – Köpenhamn, bokas på förfrågan
Arlanda – Göteborg, 7 mars: 14:45 - 15:45

Flygbolag: SAS & Emirates

Boende

Alla hotell under resan har en klassificering 4*.

Färdledare

Inger Bergemo, tidigare resebyrå chef i Stenungsund, uppskattad färdledare på Resias resor.

Mats Norvenius, uppskattad reseledare med över 30 års erfarenhet av resor i Asien. Mats är doktor i sinologi på Göteborgs Universitet och talar såväl japanska som vietnamesiska.

Bra att veta

Pass, visum och tull
På denna resa reser ni in i Vietnam 2 gånger och behöver därför ett multiple visa.

Svenska medborgare behöver inte visum till Vietnam om vistelsen understiger 15 dagar. Gör man fler än en inresa inom 30 dagar fordras dock visum, vilket görs på denna resan, först från Sverige och sedan från Kambodja.

Ni ansöker om visum hos Vietnams Ambassad. I detta fall ett visum för flera inresor s.k. multiple visa. Kostnad: cirka 700 SEK

Vietnams ambassad i Stockholm
Box 45, 125  21 Älvsjö
Tel: 08-5562 1071, 08-5562 1077, 08-5562 1082
E-post: info@vietnamemb.se
www.vietnamemb.se

För att resa in i Kambodja krävs visum. Visumavgiften på  vår resa ingår (annars kostar visum 30 USD per person). Man ansöker om visum vid ankomsten till Kambodja. Din reseledare hjälper dig med formaliteterna.

OBS! Du behöver ett pass som är giltigt minst sex månader efter hemresan och två passfoton i färg (3x4 cm).
Observera att det inte är tillåtet att föra ut antikviteter utan officiellt utfärdat certifikat.

Är du inte svensk medborgare behöver du själv kontrollera vad som gäller för dig vid inresa.

Språk
Vietnamesiska

Valuta
Vietnam Dong (VND).
De flesta kreditkort accepteras på hotell och restauranger i Hanoi och Saigon. I städerna och turisttäta områden finns även uttagsautomater. Utanför storstäderna kan man inte räkna med att kunna använda kortet. 

I Kambodja bör man använda USD och inte växla till lokal valuta. Alla dollarsedlar ska vara hela och ovikta (det kan vara en god idé att ta med sedlar i olika valörer). I Siem Reap finns vissa bankomater där man kan ta ut USD.

Elektricitet
220/110 volt. Adapter kan rekommenderas.

Lokal tid
+6 timmar

Bagage
Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa alltid medicin med intyg från din läkare i handbagaget.  Längre ner  finns mer information om att resa med medicin. Detsamma gäller för värdesaker.

Handbagage
Du kan ta med en handbagageväska ombord (högst 8 kg, 55 x 40 x 23 cm)

Utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm).
Vätskor (vätska, aerosol, gel och kräm) måste förpackas i behållare som rymmer högst 100 ml. Vätskebehållarna måste läggas i en återförslutningsbar 1-liters plastpåse.

Incheckat bagage
1 väska maxvikt 23 kg kan checkas in

Kläder
Under besök till tempel, gravar och andra religiösa platser ska man tänka på att täcka knän och axlar. Hatt och hög solskyddsfaktor rekommenderas också mot solen.
 
Dricks
Förekommer allmänt och man förväntas ge en mindre summa.  
Är ni osäkra får ni lite tips av våra färdledare på plats.  

Att resa med läkemedel
Tänk på att reglerna  för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder, detta gäller även inom EU. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel. På läkemedelverkets hemsidan  finner du Schengenintyget och får information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa.

Läkemedelverkets hemsida
För att få veta vilka regler som gäller när du har med dig läkemedel på resa till ett annat land, kontakta det landets ambassad i Sverige för att få information. På Regeringskansliets webbplats kan du ladda ner en diplomatlista som innehåller kontaktuppgifter till ambassader i Sverige.

Ta med ett läkarintyg om din sjukdom och vilka mediciner du behöver från din läkare ifall du behöver söka vård under resan underlättar detta ditt sjukbesök.

Mat och dryck
Det vietnamesiska köket är en blandning av kinesisk, fransk och thailändsk kokkonst. Det anses vara ett av de bättre köken i Asien. I jämförelse med den thailändska maten är den vietnamesiska något mindre kryddstark. Grundingredienser i vietnamesisk mat är ris och den berömda fisksåsen, nouc mam. Vårrullar är en populär specialitet. Grönt te serveras överallt och det vietnamesiska kaffet smakar riktigt gott. En stor öl kostar ca 7 kronor.      
                                                                                                                                                    
Shopping och presenter
I Vietnam kan du med fördel köpa hantverksprodukter såsom lackarbeten, keramik, siden, färgrika broderier och lädervaror. Vietnam är dock inte något ”shoppingparadis” i jämförelse med andra sydostasiatiska länder. Stor försiktighet skall iakttagas vid köp av juveler. Stenar och guld kan vara av mycket låg kvalitet. Märkesvaror som säljs till extremt lågt pris är piratkopior. Glöm inte att pruta!

Betalningsvillkor för din rundresa i Vietnam och Kambodja 6-21 mars 2019

En anmälningsavgift på SEK 5 000/person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 7 december skall full betalning erläggas direkt vid anmälan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 30 november 2018.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

Vid avbokning fram till 30 september  2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 10% av resans pris

Vid avbokning fram till 30 november  2018
Avbokning kan ske mot en kostnad av 60% av resans pris

Vid avbokning fram till 30 december  2019
Avbokning kan ske mot en kostnad av 80% av resans pris

Vid avbokning efter 31 december 2019
Avbokning debiteras med resans fulla pris

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
   
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

 

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.
 

Minimiantal denna resa

Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 20 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 4 januari 2019. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 00 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Personlig reserådgivning

Kundnöjdhet 8.6 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.