Vandringsresa till Mallorca

icon_klimatreduktion.pngResan är klimatkompenserad

En gruppresa till Spanien för den aktiva livsnjutaren som vill upptäcka den vackra ön Mallorca.

Följ med och vandra i Mallorcas berg, med hänförande vyer över det vackra landskapet, där vi provar lokala viner, äter god mat från det Mallorcanska köket och upplever den vilda och varierande naturen tillsammans.  Våra vandringar går bland pinjetallar, ekskogar, olivlundar, apelsinodlingar, charmiga byar och gröna dalar. Här kan man känna doften av vild rosmarin, höra getternas klockor klinga och njuta av den rena luften och naturen.

Höjdpunkter

 • ​Postleden mellan Banyalbufar och Esporla
 • Mallorcas vackraste by Fornalutx
 • Orientdalen till Alaro
 • Vinprovning

Vi bor i charmiga Soller som ligger i det mäktiga bergsmassivet Tramunta som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är här vi hittar det genuina och pittoreska Mallorca. Kalkstenshus med prunkande trädgårdar, slingrande små gator och det lilla torget framför kyrkan. Bergsbyn ligger en kort spårvagnstur (eller promenad) ner till havet vid Puerto de Soller för den som vill ta ett svalkande dopp i Medelhavets härliga vatten.

Vi har fem vandringsdagar där vi bland annat vandrar en av Mallorcas populäraste leder mellan Banyalbufar och Esporla ”postleden” som avslutats med en god lunch på Fincan (gård) La Granja. Vi har alltid två vandringsguider med oss, utöver vår svenska färdledare. Under vandringarna kommer vi vara uppdelade i två grupper, en för de som vill vandra lite snabbare/är vana vandrare och en grupp som vi kallar Relaxed som har mer tid för att titta på blommorna, njuta av utsikten och ta många foton.

Vi har en programfri dag för egna upptäcktsfärder, och vill du ha lite storstad tar du enkelt bussen eller det gamla charmiga tåget i trä som tar en vacker väg ner till Mallorcas huvudstad Palma. Är det solväder kan man ta spårvagnen ner till Puerto de Soller för en dag på stranden om man hellre vill det.

Pris och avreseorter
Reseperiod 18 - 24 april 2020.

Resan avgår från:

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Köpenhamn

Pris 15.990:-

Boka resan här

Skicka förfrågan gällande avresa från övriga orter


Vill du skriva ut dag-för-dag programmet?

Här finner du hela programmet

Program

Här finner du hela programmet

Dag 1, lördag 18 april

Vi ankommer till Mallorca på förmiddagen och har sen drygt en halvtimmes transfer till vårt hotell i Soller.

Vi installerar oss på hotellet och sedan finns det tid att bekanta sig med den charmiga byn på egen hand. På lördagar är det marknad i Soller och de som vill kan passa på att besöka den.

På eftermiddagen gör vi en kortare vandring till en av Mallorcas kanske vackraste byar, Fornalutx. Detta tar ca 50 minuter från Soller och sen besöker vi de vackra små stengränderna i byn och njuter av en kaffe i skuggan på ”la plaza”, torget.

Idag vandrar vi alla tillsammans i långsamt tempo med en vandringsguide.

Gemensam middag på någon av Sollers trevliga restauranger.

Dagens Vandring
Längd: 6-7 km
Tid: 1,5-2 h effektiv vandring
Svårighetsgrad: Enkel
Höjd: ca 100 m upp/ned


Dag 2, söndag 19 april

Vandring Banyalbufar till La Granja (Esporles) på Postleden - Camí des Correu

Leden Camí des Correu (”postleden”) var där man färdades förr i tiden, fram tills dess att man byggde den väg som binder samman de båda byarna Esporles och Banyalbufar. Det är en av de mest uppskattade vandringslederna på hela ön.

Vi har en egen buss som tar oss till vandringens start i Banyalbufar, vi kör längs den vackra slingriga kustvägen ca 1 timme och gör ett kort stopp med fantastisk utsikt på vägen.

Vandringen börjar mitt i byn Banyalbufar och går längs en lättillgänglig stenstig genom ek- och pinjeträdsskog. Vi stiger långsamt och får en hänförande utsikt ner över kusten. Typiskt i detta landskap är odlingsterrasserna och murarna som byggts med hjälp av byggmetoden ”Pedra en sec”, utan murbruk.

I Esporles äter vi sen en sen lunch i den prunkande trädgården på den mallorkinska herrgården La Granja som ligger i vacker och orörd natur. Man skulle kunna kalla gården för ett levande folklivsmuseum, som låter oss få en inblick i hur livet var här på ön för ett par hundra år sedan.

Efter lunchen har vi ca 30 minuters resa med vår buss tillbaka till hotellet.

Dagens vandring
Längd: 8-9 km
Tid: ca 3,5 h
Svårighetsgrad: Medel
Höjd: ca 300 m upp, 150 m ned


Dag 3, måndag 20 april

Vandring till Puerto de Soller

Idag bekantar vi oss med närområdet och vår vandring går ner till hamnbyn Puerto de Sóller vid havet. Istället för den snabbaste vägen längs med spårvagnsspåren så tar vi leden ner genom i den vackra naturen. Halvvägs ner stannar vi till på en gård om någon vill fika och ta ett glas apelsinjuice. Vi fortsätter vår vandring nedför genom vackra olivlundar och skön natur.

Vi avslutar i Puerto del Soller och resten av eftermiddagen är ledig.

Lunch och middag på egen hand.

För att ta sig tillbaka till Soller kan man antingen ta spårvagnen (ca Euro 7) eller gå. Att promenera tar ca. 40 minuter.

Dagens vandring:
Längd: 9-10 km
Tid: ca 3 h
Svårighetsgrad: Medel
Höjd: knappt 300 m upp, 250 m ned


Dag 4, tisdag 21 april

Vandring Orient-Alaró och vinprovning

Mallorcas berg visar upp ett helt annat intryck av ön och idag gör vi en ca 3 timmar lång vandring som börjar i den vackra Orient-dalen, ca 50 minuters bussresa från Soller. Vi inleder vandringen genom olivlundar och stiger långsamt upp mot den gamla fästningen Castillo de Alaro. Här är utsikten över bergen och ön helt fantastisk! Därefter beger vi oss nedför mot byn Alaro, där vi blir hämtade med buss.

Nästa stopp blir Bodegas Angel, en vinbodega med modern teknik och ungt tänkande. Här blir det en gemensam vinprovning och en god paella- eller tapaslunch.

Efter lunchen tar vi bussen tillbaka till hotellet.

Middag på egen hand.

Dagens vandring
Längd: 8-9 km
Tid: ca 3,5 h
Svårighetsgrad: Medel
Höjd: 150 m upp, 600 m ned


Dag 5, onsdag 22 april

Idag har vi en ledig dag att upptäcka Mallorca och här kommer några förslag på vad man kan hitta på:

 • Palma
  Varför inte ta det gamla trätåget ner till Palma för lite stadsvandring i Palmas charmiga gränder, shopping och kultur. Missa inte att besöka Katedralen. Det går också bra att åka buss mellan Palma och Soller.
   
 • Vandra
  Det går också bra att vandra på egen hand, fråga våra guider i förväg vad de rekommenderar för er isåfall.
   
 • Soller
  Vill man stanna kvar i Soller så finns det bland annat en botanisk trädgård med en underbar kollektion av flora och fauna från Balearerna och Kanarieöarna samt tre museum som är värda att besöka. Det naturvetenskapliga museet med information om Mallorcas fauna, flora och geologi samt en kollektion av fossiler. Museet Del Casal de Cultura som ligger i ett gammal vackert hus är fyllt med antiktivteter och reliker från det gamla Soller. Populära Konstgalleriet Can Prunera har en permanent kollektion av modern konst med bland annat verk av Picasso, Miró, Matisse, Basquiat, Rusiñol, Magritte, Leger och Chillida.
   
 • Puerto de Soller
  Är det fint väder kan det vara trevligt med en promenad eller spårvagnstur ner till stranden Puerto de Soller.

Dag 6, torsdag 23 april

Den här dagen bjuder på lite mer utmaning för den som vill! Idag har vi två olika startpunkter för våra olika grupper beroende på om man vill ha en enklare eller en lite mer utmanande vandring.

Bussen tar oss ca en halvtimme upp genom de slingriga vägarna i bergen till vattenreservoaren Cuber, som är omgiven av några av Tramontana-bergens högsta toppar.

Vår relaxed grupp går en relativt lättvandrad runda, med fantastisk bergskänsla. Vi når höjden Coll de L’Ofre (ca 900 möh) som har en vacker utsikt ner över Soller-dalen samt mot Cuber-dammen och Mallorcas högsta topp Puig Major. Här kan vi avnjuta vår picknick innan vi fortsätter ner genom skogen och avslutar turen längs dammen/vattenreservoaren Cuber. Väl framme vid vårt mål möter vi upp resten av gruppen.

Alternativ 1 vandring
Längd: 9 km
Tid: 4 h
Svårighetsgrad: Medel
Höjd: knappt 200 m upp/ned

För den som vill ha lite mer utmaning inleder vi vandringen på ca 750 möh. Den första sträckan är det relativt plant innan vi börjar stiga upp genom ek- och tallskogen. Turen ger oss inledningsvis utsikt över vattenreservoaren Gorg Blau och högsta toppen Puig Major. Snart böjer vi av från huvudstigen och påbörjar den lite tuffare vandringen upp mot en av Mallorcas 1000-meterstoppar; Puig Tossals Verds (1118 möh). När vi når toppen har vi panorama-utsikt över stora delar av ön och här njuter vi av vår medhavda picknick. Vi följer sedan samma led ner igen tillbaka till Cuber-dammen, där vi möter upp resten av gruppen.

Buss tillbaka till hotellet ca 30 minuter.

Alternativ 2 vandring
Längd: ca 10 km
Tid: knappt 5 h
Svårighetsgrad: Medel/svår
Höjd: knappt 400 m upp/ned

Picknickpaket (mackor) ingår idag.

Gemensam avslutningsmiddag.


Dag 7, fredag 24 april

Efter frukost hämtar bussen upp oss för att åka till flygplatsen och hem till Sverige igen.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet pga lokala förhållanden eller ändrade flygtider som är utanför vår kontroll.

Boka resan här

Här finner du hela programmet

I priset ingår

 • Flyg inklusive dagsaktuella flygskatter
 • Del i dubbelrum på Soller Plaza inklusive frukost
 • 2 Middagar
 • 3 luncher varav en pickniklunch
 • Vinprovning
 • 5  vandringsdagar med lokala vandringsguider
 • Transporter enligt program
 • Klimatkompensation hos Fly Green Fund med 100:-/resenär
 • Färdledare från Resia
   

Boka resan här

Tillkommer (ej obligatoriskt):
Enkelrumstillägg  3.600:-
Försäkring  7 dagar  260:-
Avbeställningsskydd  825:-

Bokningsinformation:
Resia reserverar sig för korrekturfel samt eventuella skatte- och valutaförändringar eller liknande som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Ändringar i programmet kan förekomma på grund av ändrade förutsättningar på plats på Mallorca. 

Resefakta

Vi flyger med SAS. Resenärer från Arlanda och Köpenhamn har direktflyg. Resenärer från Göteborg flyger via Köpenhamn.

Utresa - 18 april

Arlanda - Palma SK1805
avresa 06.00
ankomst 09.40

Göteborg - Köpenhamn SK1439
avresa 06.20
ankomst 07.05

Köpenhamn - Palma SK2811
avresa 08.15 
ankomst 11.20

Vänligen notera att flygtiderna kan ändras av flygbolaget.

Hemresa - 24 april

Palma - Arlanda SK1806
avresa 10.40
ankomst 14.20

Palma - Köpenhamn SK586
avresa 09.55
ankomst 12.55

Köpenhamn - Göteborg SK430
avresa 14.05
ankomst 14.50

Vänligen notera att flygtiderna kan ändras av flygbolaget.

Bagage

Tillåtet incheckat bagage: 1 väska max 23 kg.

Handbagage: 1 väska max 8 kg (Maximal storlek 55 cm x 40 cm x 23 cm samt 1 liten handväska eller bärbardator (Maximal storlek på alla typer av handväskor eller laptoppar: 40 cm x 30 cm x 15 cm.

Hotell

Hotel Boutique Soller Plaza
Ett nyrenoverat (2019) mindre hotell med perfekt läge på torget i Soller. Här har vi nära till både restauranger och affärer.
Daglig städning, dusch och toalett, kylskåp, vattenkokare, värdeskåp, TV, Wi-Fi och fria toalettartiklar finns på rummen. 

Boka resan här

Bra att veta

Att resa är att upptäcka nya kulturer, nya smaker och människor. Det finns andra seder, traditioner och sätt att förhålla sig saker än vad vi är vana vid.  Det är spännande, fascinerande och roligt att med öppna sinnen upptäcka världen, likheter och skillnader långt bort och nära.

Man bör alltid agera och kommunicera med respekt för landets värderingar och kultur. Det är en bra regel, vart man än reser att ta seden dit man kommer.

Här följer lite praktiska tips inför resan:

Vandringen

Vandringen på resan är medelsvår. Den längsta sträckan vi vandrar är ca. 10 kilometer. Terrängen är kuperad och vi rekommenderar vandringsskor/kängor samt vandringsstav. En vandringstav ger bra stöd både när vi går upp och ner.

För att uppskatta resans alla vandringar bör man ha normal kondition och inte ha några problem med varken höfter eller knän.

Vi vandrar i två grupper med olika tempon och ibland även olika sträckor.
(Första dagen undantagen, då vandrar vi tillsammans i långsamt tempo med en guide).

Vaccination och hälsa

Kom ihåg ert EUkort från Försäkringskassan för kostnadsfri sjukvård inom Europa. Detta beställs på försäkringskassans hemsida.

Pass och visum

Tänk på att kontrollera att du har giltigt pass.

Tips! Ha alltid ett pass som är giltigt minst 6 månader.
Om du förlorar ditt pass under resan är det bra att ha med sig en kopia av passet.

För resor till Spanien behöver svenska medborgare ej visum.

Väder

Klimatet på Mallorca under våren är behaglig att vandra och upptäcka ön i.
Medeltemperaturen är 19 grader i april och det kan vara upp till 9 timmars sol per dag. 

Valuta och växling

Valutan på Mallorca är Euro (EUR).
De flesta butiker accepterar kort men det är alltid bra att ha med lite kontanter på resan för mindre utgifter.

Språk

Spanska.

Lokal tid

Ingen tidsskillnad.

Packningstips

Vi rekommenderar vandringskängor och vandringsstavar. Det kan ibland vara problem att ta vandringstavar genom säkerhetskontrollen så vi rekommenderar att ni har ihopfällbara som ni checkar in i ert bagage.

Bekväma kläder att vandra i, tänk lager på lager då det kan vara svalt på morgonen och bli varmt framåt dagen när solen skiner.

Ryggsäck är bra att ta med för att lägga extra tröjan och eventuella badkläder i samt vattenflaskan. Titta på väderprognosen inför avresa och packa därefter.

Bagage

Tillåten vikt för incheckat bagage är 23 kg.

Det händer emellanåt att det incheckade bagaget kommer på villovägar. Packa därför viktiga mediciner med intyg från din läkare i handbagaget. Detsamma gäller för värdesaker.

Handbagage

Du kan ta med en handbagageväska ombord (högst 8 kg, 55 x 40 x 23 cm).

Utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm).

Vätskor (vätska, aerosol, gel och kräm) måste förpackas i behållare som rymmer högst 100 ml. Vätskebehållarna måste läggas i en återförslutningsbar 1-liters plastpåse.

Dricks

Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka. Resia betalar lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är seden att man även lämnar dricks. Att lämna dricks är alltid individuellt och frivilligt.

Att resa med läkemedel

Tänk på att reglerna för att resa med läkemedel kan skilja sig åt mellan olika länder, detta gäller även inom EU. Det finns även särskilda regler för att resa med narkotiska och dopningsklassade läkemedel. På läkemedelverkets hemsida finner du Schengenintyget och får information om saker att tänka på när du har läkemedel med dig på resa. Läkemedelverkets hemsida.

För att få veta vilka regler som gäller när du har med dig läkemedel på resa till ett annat land, kontakta det landets ambassad i Sverige för att få information. På Regeringskansliets webbplats kan du ladda ner en diplomatlista som innehåller kontaktuppgifter till ambassader i Sverige.

Ta med ett läkarintyg om din sjukdom och vilka mediciner du behöver från din läkare ifall du behöver söka vård under resan underlättar detta ditt sjukbesök.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Resia och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke när man väljer att semestra utanför Sverige. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till färdledaren. Detta ger oss en möjlighet att försöka åtgärda felet.

Boka resan här

Betalningsvillkor

En anmälningsavgift på SEK 3000 /person skall vara Resia tillhanda senast 10 dagar efter bekräftad anmälan. Vid bokning efter 18 januari 2020  skall full betalning erläggas direkt vid anmälan. Detta belopp avräknas från slutfakturan.

Slutbetalning skall mot faktura vara Resia tillhanda senast 18 januari 2020.

I händelse av att betalning ej kommit Resia tillhanda på förfallodagen äger Resia rätten att med omedelbar verkan avboka resan utan vidare skyldigheter mot resenären.

Avbokningsvillkor denna resa

 • Vid avbokning tidigare än 2019-11-18
  Avbokning kan ske mot en kostnad av 10%  av resans pris.
   
 • Vid avbokning tidigare än 2019-12-18
  Avbokning kan ske mot en kostnad av SEK 3000/person. 
   
 •  Vid avbokning tidigare än 2020-01-18
  Avbokning debiteras med 50 % av resans fulla pris.
   
 • Vid avbokning efter 2020-02-18
  Avbokning debiteras med 80% av resans fulla pris.
   
 • Vid avbokning efter 2020-02-19
  Avbokning debiteras med 100% av resans pris.


Resenär som tecknat avbeställningsskydd har ända fram till avresa rätt att avbeställa resan enligt reglerna i tecknad avbeställningsförsäkring ifall:

 • resenären eller dennes make/maka/sambo nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
   
 • resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand eller inbrott i den egna bostaden.

Resan ska då avbeställas så snart som möjligt och måste då styrkas skriftligen med läkarintyg/polisanmälan och/eller släktskapsintyg.

Minimiantal denna resa
Priset och resans genomförande baserar sig på att minimum 12 personer deltager enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att ställa in resan senast 27 december 2019. Om resan ställs in skall hela beloppet resenären betalat in till Resia snarast, och dock senast inom 14 dagar, återbetalas till deltagarna eller så skall en likvärdig paketresa erbjudas.

Allmänna resevillkor

För denna paketresa gäller i övrigt ”Allmänna resevillkor” som du kan ta del av här. 
Kontakta tillsammans@resia.se  eller ring 031-63 60 22 om du önskar dessa resevillkor postade till dig som ett separat dokument.

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.