Drömmen om Kalifornien

Rundresa med Swanson's i USA

California Dreaming är en rundresa som verkligen gör skäl för namnet. Resan erbjuder ett omfattande program där ni får uppleva mycket tillsammans med kunnig svensk färdledning. Du börjar din rundresa i Kaliforniens och Amerikas populäraste stad, San Francisco. Sedan väntar Kaliforniens berömda och dramatiska kustväg. Där besöker du Hearst Castle och Morro Bay innan du kommer till Los Angeles där du bor i Hollywood. Resan avslutas med ett par dagar i Las Vegas.

Vill du förlänga resan med 6 dagar så har du möjlighet att först besöka Honolulu och därefter Maui i badparadiset Hawaii.

Prisexempel:
Rundresa Kalifornien, 11 dagar, fr. 31.950:-/person

Höstens avresor 2017

Prisexempel, 11 dagars rundresa:

28 september - Avresa från Stockholm. Del i dubbelrum, fr. 31.950:-/person
Flygtillägg Göteborg 350:-, Köpenhamn 650:-, Oslo 350:-.

26 december - Avresa från Stockholm. Del i dubbelrum, fr. 34.950:-/person
Flygtillägg Göteborg 350:-, Köpenhamn 650:-, Oslo 350:-.

I priset ingår: 1. Flygresa enligt program. 2. Bussresa enligt program. 3. Inkvartering i del i dubbelrum i 9 nätter. 4. Sightseeing i San Francisco, 17 Mile Drive och Los Angeles. 5. Rundvandring på Hearst Castle. 6. Daglig frukost varav två kaffefrukostar och en middag. 7. Lokala skatter. 8. Service- och bagageavgifter baserade på ett kolli per person. 9. Flygskatter och bränsletillägg. 10. Måltider under atlantflygningarna. 11. Svensk Färdledning i Kalifornien.

I priset ingår ej: Avbeställningsskydd, måltider. Rekommenderad dricks ca US$ 20.

California Dreaming med Hawaii

Prisexempel, 17 dagars rundresa inkl. Hawaii:

28 september - Del i dubbelrum, fr. 44.850:-/person
Flygtillägg Göteborg 300:-, Köpenhamn 1650:-, Stockholm retur via CPH 300:-.

I priset ingår: 1. Flyg Las Vegas - Honolulu - Maui - Los Angeles - hemresa. 2. Inkvartering i del i dubbelrum sex nätter på hotell. 3. Transfers flygplats - hotell i Honolulu, Maui och Los Angeles. 4. Sightseeing i Honolulu. 5. Engelsk färdledning på transfer och sightseeing i Honolulu. I övrigt på egen hand.

I priset ingår ej: Bagageavgifter Las Vegas - Honolulu - Maui - Los Angeles betalas på plats, ca US$ 25 per väska och sträcka d.v.s. US$ 75.

Dag för dag - California Dreaming

Dag 1. Skandinavien - San Francisco
Anslutande flyg till Köpenhamn där SAS väntar. Flyg nonstop till San Francisco. Under överfarten serveras både lunch och ytterligare en lättare måltid. På eftermiddagen landar vi i San Francisco och transfer till vårt hotell Holiday Inn Express i Fisherman's Wharf. 

Dag 2. San Francisco
Vi börjar dagen med att reseledaren presenterar resan och ger praktiska tips och information. Därefter ger vi oss ut på en omfattande sightseeingtur. Vi får se Chinatown, Union Square, Nob Hill och åker upp till Twin Peaks varifrån man har en underbar utsikt över San Francisco och dess förstäder om vädret tillåter.

Vi ser även Golden Gate-bron. Fisherman´s Wharf är San Franciscos gamla fiskehamn. Numera finns här mängder av restauranger, affärer, billiga och exklusiva boutiquer och mycket annat. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag.

Dag 3. San Francisco
Hela dagen till egen disposition i denna vackra stad. San Francisco är staden, där man i motsats till de flesta amerikanska städer, ej är utlämnad till bilen. Ni måste prova de gamla legendariska kabelspårvagnarna. Men staden har fler sevärdheter. Chinatown är mycket berömt och har den största kinesiska bosättningen utanför Orienten. San Francisco har många varuhus som är värda ett besök, de bästa är belägna kring Union Square och Market Street.

Dag 4. San Francisco - Monterey - 17 Mile Drive - Carmel
Vi kör söderut och via San Jose når vi Kaliforniens köksträdgårdar. Vi färdas genom stora frukt- och grönsaksodlingar, till exempel Gilroy med världens största vitlöksodlingar. Monterey är välkänt och dess fiskehamn, Cannery Row, är värd ett besök, liksom ett av Amerikas förnämsta havsakvarier.

Vi fortsätter vår sightseeing på berömda 17 Mile Drive som löper längs kusten och ger en dramatisk försmak på Kaliforniens berömda kustväg. Här ligger en av Amerikas mest exklusiva golfbanor, Pebble Beach. På kvällen når vi Carmel vid Stilla Havet och vårt lilla och lite enkla motell Village Inn. Staden är mycket charmig och ni hinner med en liten promenad till stranden på kvällen. (Ca 400 km.)

Dag 5. Carmel - Hearst Castle - Morro Bay
Carmel är en exklusiv och charmig stad, känd för att många konstnärer och författare valt att slå sig ner här, bland andra vår egen Vilhelm Moberg. Clint Eastwood var borgmästare här ett tag. Vi fortsätter bussresan längs berömda Highway 1. På ena sidan finns de torra kustbergen och på andra sidan stupar berget brant ner i Stilla Havets oroliga vatten. Emellanåt sveper dimma in och dramatiserar naturens spel ytterligare.

Vid lunchtid når vi Hearst Castle. Tidningskungen Randolph Hearst byggde här ett fantastiskt slott med över 100 rum. I dessa rum samlades konst av alla slag från hela världen. Det var inte bara tavlor, keramik och skulpturer utan även fantastiska mosaiker med mera. Slottets swimmingpool är helt byggd i marmor. En halvtimme söderut ligger trevliga Morro Bay där vi övernattar på Blue Sail Inn. Varför inte inta kvällsmåltiden på en trevlig restaurang med utsikt mot Stilla Havet?

Dag 6. Morro Bay - Los Angeles
Vi fortsätter söderut. Vi gör ett kort stopp i Solvang, en stad som 1911 grundades av utvandrare från Danmark. Här finns nu korsvirkeshus, väderkvarnar och danska wienerbröd och de flesta namn är danska. Vi fortsätter till Santa Barbara som ligger vackert vid kusten och är en mycket populär, exklusiv rekreationsort. På eftermiddagen kommer vi till Los Angeles och via Santa Monica gör vi en kortare sightseeingtur. Vi passerar Beverly Hills med sina exklusiva shoppinggator och vidare till Hollywood och vårt hotell, Hilton Garden Inn.

Dag 7. Hollywood
Vi gör en kortare sightseeing i Hollywood och ser Hollywood & Highland Center, med bland annat Oscarsgalans hemvist. Här ligger också TCL Chinese Theatre, Hollywoods mest berömda biograf där alla kändisar lämnat sitt hand- eller fotavtryck.

De som önskar fortsätter till Universal Studios, de största i Hollywood (entré ca US$ 100). En spännande resa i filmens värld. Vi åker rakt in i kända filmmiljöer som Jurassic Park, Back to the Future, Water World m.m. Vi får se stuntmän i aktion liksom vältränade djur och mycket annat. Ni stannar så länge ni vill, hotellet ligger ett tunnelbanestopp från Universal Studios. På kvällen lockar kanske en restaurang eller ett biobesök.

Dag 8. Los Angeles - Las Vegas
Los Angeles består egentligen av en mängd sammanflätade städer. Det tar en bra stund innan vi lämnat dessa städer bakom oss och kommer ut på landsbygden, eller snarare den karga naturen. Mojaveöknen är vidsträckt med torra bergskammar. Direkt efter gränsen till Nevada ser vi det första kasinot. 

Tidig eftermiddag dyker Las Vegas upp som en oas i öknen. Vi svänger av på den berömda "strippen" och ser många av de häftiga hotellen innan vi är framme på Tropicana Resort där vi ska bo. Sedan är det dags att prova lyckan på en enarmad bandit. (Ca 500 km.)

Dag 9. Las Vegas
En promenad längs "the strip" är att färdas genom tid och rymd. Det ena hotellet är mer osannolikt än det andra. Ena ögonblicket befinner man sig i antikens Egypten, nästa i en engelsk medeltida borg för att sedan vandra runt i Paris, New York eller Venedig. Vårt hotell har ett stort poolområde för den som vill koppla av. Ni kan även göra en utflykt till Grand Canyon (ska bokas i Sverige). På kvällen finns många shower och uppträdanden att välja mellan.

Dag 10. Las Vegas - Skandinavien
På förmiddagen transfer till flygplatsen. Anslutande flyg till San Francisco eller Los Angeles och vidare med SAS till Skandinavien. Middag ombord.

Dag 11. Ankomst Skandinavien
Frukost innan vi går in för landning i Köpenhamn dit vi ankommer vid lunchtid. Eventuellt planbyte för vidare resa till slutdestination.

Dag för dag - Förlängning Hawaii

Passa på att även förlänga rundresan till badparadiset Hawaii med besök på två öar. Först besöks Honolulu och därefter Maui som är en underbar ö med härliga stränder. Engelsktalande guide på ankomsttransfer och sightseeing i Honolulu. I övrigt på egen hand.

Dag 10. Las Vegas – Honolulu
Transfer på egen hand till flygplatsen (taxi kostar cirka USD 20). Anslutande flyg till Los Angeles (en timme) och vidare med United till Honolulu (cirka fem timmar). Transfer till Hilton Waikiki.

Dag 11. Honolulu
Hela dagen till egen disposition. Honolulu är en storstad med en trevlig atmosfär. Waikiki Beach är fortfarande en av världens bästa stränder. Handla på International Market, flanera runt i staden eller bara sola och bada i det alltid härliga vattnet.

Dag 12. Honolulu – Maui
Vi gör en kortare sightseeingtur i och kring Honolulu och passerar Pearl Harbor, den amerikanska flottbasen som blev bombad av japanerna 1941. Senare på eftermiddagen en kort flygtur till Maui där vi bor på Royal Lahaina.

Dag 13 och 14. Maui
Två dagar till avkoppling, sol och bad. Vårt hotell ligger direkt vid stranden. Man kan också ta bussen in till Lahaina, en charmig och trevlig stad, tidigare centra för valfångarfartygen. Vissa tider på året kommer valar och leker utanför Mauis kust. Här finns många restauranger, barer, nöjen och shopping.

Dag 15. Maui – Los Angeles
På förmiddagen transfer till flygplatsen och flyg till Los Angeles där ni landar på kvällen och övernattar på flygplatshotell. Resan kan kan förlängas på Maui.

Dag 16. Los Angeles – Skandinavien
Dags att flyga tillbaka till Skandinavien.

Dag 17. Ankomst Skandinavien

Bokningsinformation

Erbjudandet gäller avreseorter: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo. 

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.