Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

En mer hållbar semester

Inspiration och tips

Publicerat: 2018-11-07
Inspiration och tips

Att resa behöver inte alltid betyda att man reser långt, det kan också vara att resa till en stad nära eller upptäcka en ny plats på ett resmål du redan besökt. Att resa hållbart handlar också om vårt beteende på plats, om att välja den gemensamma busstransfern istället för att åka ensam i taxi och inte konsumera onödiga produkter i samband med din resa. Här kommer inspiration samt några tips för en mer hållbar semester.

1. Bo på ett hållbart hotell i Köpenhamn och upptäck staden från cykelsadeln

Vi rekommenderar varmt en weekend till Köpenhamn. En nära, härlig och trendig weekendstad. Här finns allt från grötbarer och coola frukostställen till vinbarer där man kan slå sig ner och tillbringa kvällen. Missa inte att uppleva Köpenhamn från cykelsadeln, på det sättet ser du mest av staden och kan lätt stanna där du önskar.

4177-resia-stories-nr4-copyrightskyddad-hotelsanders-780x400.jpg

©Hotel Sanders

2. Gå en guidad promenad genom modets Paris

Under en weekendresa vill man gärna se mer av staden man är i och få mer kännedom om staden. Vad passar då bättre än en guidad promenad i Paris? På denna promenad får du ta del av modehistorien och promenera på kända gator. I den guidad turen ingår även ett kaffestopp. Boka din guidade tur här!

 resia-stories-nr4-kvinna-stad-paris-frankrike-780x400.jpg

Tips: Bo på lyxigt hotell, Hotel Mandarin Oriental*****

3. Res med Interrail i Europa

Att resa med tåg är en annan sorts resa. En resa där destinationen inte längre är målet, det är upplevelsen, resan dit och tillbaka hem igen. Vi på Resia erbjuder och säljer Interrailkort. Det finns Interrailkort för allas plånböcker och det finns allt från Interrailkort som gäller en månad med tre resdagar till kort som gäller i tre månader med obegränsat antal resdagar.

Skicka en bokningsförfrågan på Interrailkort

Läs mer om Interrail

4. Upplev den lokala matkulturen 

Väck alla sinnen under resan, ät närodlat och  gynna och stötta lokalbefolkningen. Besök den lokala marknaden och gynna de bönder som bor i närheten och ät efter säsong. Den veganska trenden bara växer och växer. Om du befinner dig på ett resmål där vegansk mat erbjuds, testa den!

Agnesmaltesdotter-resia-stories-nr4-780x400.jpg

© Agnes Maltesdotter

5. Res i närmiljön

Underskatta inte små, spontana resor i närmiljön. De små äventyren är lika mycket värda som de stora. Gör en bucket list över platser du vill besöka i ditt närområde eller i Norden. Det kan vara allt från att besöka en badplats vid en sjö eller att åka till ett samhälle i Norges djupa dalgångar.

6. Kom ihåg att njuta av resan och planeringen

Låt resan vara längre. Njut av planeringen, var i nuet och ta hand om minnen och foton efteråt. En fin resa kan ge energi i många år utan att du köper med dig onödiga souvenirer.

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.