Boka ditt livs äventyr

Expeditionskryssning till Antarktis, Svalbard och Island

Upplev ett spännande och exotiskt djurliv, en magisk natur eller en annan kultur när fartyget tar dig till nya spännande platser över hela världen. Expeditionskryssningarna tar dig bl.a med till Svalbard på den nordligaste delen av vårt jordklot och till pingvinerna på Antarktis i söder. 

På utvalda avgångar kan vi erbjuda specialpriser till spännande resmål.

Ombord på alla resor ingår ett kunnigt och erfaret expeditionsteam. Teamet följer med på alla landstigningar och de håller spännande och intressanta föreläsningar ombord, så att du får möjlighet att lära dig mer om de resmål du besöker.

Julresa med Antarktis, Falklandsöarna och Chilenska fjordarna

Det bästa av det bästa. Du reser med MS Midnatsol längs Patagoniens kust och får uppleva de magnifika vackra fjordarna i Chile, det vilda djur och naturlivet. Efter mytomspunna Kap Horn sätter fartyget kurs Sydshetlandöarna och Antarktis och pingvinernas land. På denna resa besöker fartyget även Falklandsöarna och Magellanssund.

Fartyg: MS Midnatsol
Kryssning: 18 dagar
Avresa: 17 december 2017
Pris från: 55.190:-/person 

Läs mer i resebloggen

Svalbard runt

Följ med på en unik expedition i arktiska farvatten! Under resan runt Svalbard korsar du 80° nord och till kanten av isformationerna i Norra ishavet. Under expeditionskryssningen har du möjlighet att följa med på fotvandring, kajakpaddling eller korsa en glaciär. Europas största arktiska vildmark ger också stora chanser att få se isbjörn!

Fartyg: MS Spitsbergen
Kryssning: 10 dagar
Avresa:  22 juni 2018
Pris från: 52.414:-/person inkl. flygresa från Oslo till Longyearbyen t&r 

Grönland

Resan startar på Grönland och tar dig på ett äventyr där du får upptäcka inte bara Grönlands sydvästkust med storslagen och spektakulär natur. Du får dessutom besöka och utforska flera av de arktiska öarna. Grönlands arktiska vildmark, den isolerade lilla ön Jan Mayen, fantastiska Island. Resan avslutas på Norges arktiska krona - Svalbard.

Fartyg: MS Fram
Kryssning: 13 dagar
Avresa: 22 juni 2017
Pris från: 42.859:-/person 

Läs mer om äventyrskryssning till Grönland i vår reseblogg

Island runt, sagornas land

Magiska sagoön Island är verkligen landet av is och eld. Här ligger glaciärer och vulkaner sida vid sida. Ett spektakulärt landskap med sprutande gejsrar och imponerande vattenfall. Orörd storslagen natur och moderna urbana områden.
Mystiska Island passar perfekt för äventyraren som vill uppleva något nytt.

Fartyg: MS Spitsbergen
Kryssning: 12 dagar
Avresa: 22 maj 2018
Pris från: 36.584:-/person 

Kryssningstips

"Jag gjorde en helt fantastisk kryssning till Antarktis för några år sedan. Först tog den oss norrut längs Chiles kust och in i dess fjordar. Vi besökte bland annat Magdalena Island – en ö med 300 000 - 400 000 pingviner. Det här är en fantastisk del av världen. Ombord på skeppet fanns en mängd oerhört kunniga experter som höll föreläsningar om djurlivet och annat spännande med anknytning till Antarktis.

Väl framme var det helt magiskt att få uppleva all is och det rika djurlivet. Sälar, pingviner och på land såg vi skelett från valar.  En fantastisk kryssning som gav minnen för livet"


Daniel Söderström, kryssningsspecialist. 

Tips! Mejla din bokningsförfrågan till en av våra kryssningsspecialister.

I priset ingår

- Resa i vald hytt
- Helpension
- Landstigningar (1-2 per dag, ej vid dagar till sjöss)
- Spännande föreläsningar
- Aktiviteter ombord och iland.
- Kaffe & te ombord
- En vind och vattenavstötande jacka som du får ta med dig hem efter kryssningen
- Engelsktalande expeditonsteam som finns med dig under alla aktiviteter iland och ombord

Tillkommer:
- Måltidsdrycker
- Extra utflykter
- Avbskydd/reseförsäkring
- Ev extra hotellnätter i anslutning till före eller kryssningen
- Flygresa från vald utresedestination (tex Oslo, Stockholm, Köpenhamn)

 Självklart hjälper vi dig att skräddarsy resan med extra hotellnätter och flygpaket.
 
 
Bokningsinformation

Gäller för nybokning av explorerresor på utvalda datum på fartygen: MS Midnatsol, MS Fram och MS Spitsbergen. Antal platser är begränsade.

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.