Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Kryssning

Kryssning för nybörjare

Medelhavet & Karibien - Strandhäng, god mat, aktiviteter, sevärdheter och äventyr - låter det lockande? I så fall kanske det är dags att åka på en kryssning i Karibien eller Medelhavet. Vår kryssningsspecialist Christoffer Johansson ger oss sina bästa kry

Publicerat: 2018-02-01
Medelhavet & Karibien - Strandhäng, god mat, aktiviteter, sevärdheter och äventyr - låter det lockande? I så fall kanske det är dags att åka på en kryssning i Karibien eller Medelhavet. Vår kryssningsspecialist Christoffer Johansson ger oss sina bästa kry

karibien-strand-780x400.jpg

Många drömmer om att resa till Karibien. Ett bra sätt att se flera öar är att kryssa!

Vad är det bästa med kryssning?

- Valmöjligheterna - oavsett om det handlar om mat och dryck, aktiviteter, underhållning, utflykter eller avkoppling -  du bestämmer själv vad du vill göra.
På den traditionsenliga semestern åker man till en destination och sen hem igen. På en kryssning upplever du flera spännande destinationer från ett och samma boende så det blir som flera resor under samma resa.

Miami Beach

Känn pulsen i färgstarka Miami Beach!

Om man vill kombinera sin kryssning med semester på fastlandet, hur skulle en sådan resa kunna se ut?

- Om du kryssar från Florida så kan du uppleva pulsen i Miami Beach, shoppingen i Fort Lauderdale, naturen i Everglades och historiska sevärdheter i Key West på bara ett få dagar extra i anslutning till kryssningen.
Vill man vara borta fler dagar så kan man även lägga till stopp i Orlando för att besöka någon av de många nöjesparkerna eller uppleva de kritvita stränderna på Floridas västkust. Kryssar man i Medelhavet från någon av de stora europeiska hamnarna (Barcelona, Rom, Venedig) så kan man med fördel lägga till 2-3 hotellnätter innan eller efter sin kryssning för en härlig storstadsweekend.

italien-rom-guide-piazza-navona-780x400.jpg

Förläng resan och tillbringa några dagar i staden du kryssar från! 

Vad får man inte glömma att packa ner inför en kryssning?

- Utan inbördes ordning säger jag solglasögon, kamera, solkräm, badkläder och slutligen en riktigt bra bok.

Tre kryssningspärlor som man inte bör missa?

- Huvudstaden Willemstad på Curacao. Staden med de färgglada husen är med på Unescos världsarvslista och ett givet stopp på många kryssningsrutter som går i södra Karibien.

kryssning-frukost-balkong-780x400.jpg

Beställ in frukost till balkongen. Bästa sättet att starta dagen på!

- Tittar vi lite närmare på kartan så är in- och utseglingen i Venedig något speciellt som måste upplevas. Det är ju en sak att åka gondol på kanalerna men att åka med en stor kryssningsbåt förhöjer känslan.

- Avslutningsvis så tycker jag att den riktiga pärlan är bland något av det enklaste och något som kan upplevas var du än kryssar: beställ frukost till hytten och avnjut den på balkongen samtidigt som du ser på soluppgången när ni sakta seglar fram mot nya äventyr och minnen.

Christoffer Johansson

Kungsbacka

Namn: Christoffer Johansson
Specialistområde: Kryssning
Arbetar: Resia i Kungsbacka

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.