Flyg, hotell och utflykter på köpet

Kryssa med Hurtigruten i Svalbard

Populär gruppresa - ett fåtal platser kvar! Följ med på ett äventyr du sent kommer att glömma. Upptäck vilda, karga, fantastiska och otroligt magiska Svalbard. Resan inleds med 4 dagar ombord på Hurtigrutens MS Nordstjernan och 2 dagar i land. Under detta äventyr kommer du att få uppleva 24 timmars dagsljus och den vackra balansen av skör och kärvt djurliv i kombination med orörd arktisk vildmark.

Boka din Hurtigrutenkryssning redan nu. I resan ingår det mesta såsom flyg, övernattning i Longyearbyen, helpension ombord på MS Nordstjernen, utvalda utflykter och svensktalande färdledare.

Vill du ha hjälp med din bokning?
Skicka en bokningsförfrågan här

I resans pris ingår:

Kryssning  med MS Nordstjernen fr. 33.000:-/person i insides dubbelhytt
Avresa: 6-12 augusti 2018

Dessutom ingår allt det här:

  • Flygresa inkl flygskatter och avgifter från Stockholm till Longyearbyen tur och retur
  • Erfaren svensk färdledare
  • 3 övernattningar inklusive frukost i Longyearbyen på Radisson Hotell
  • Utflykt till Pyramiden, lättare lunch innan avresa den 11 augusti
  • Inspirerande föreläsning den 10 augusti
  • Baguette/Norsk lunch på hotellet den 10 augusti
  • Middag på hotellet den 10 augusti
  • Samtliga transfers på Svalbard enligt dag till dag programmet
  • Avslutningsmiddag den 11 augusti på Krøa restaurant

Övriga hyttkategorier
Möjlighet att göra tillval för utsideshytt, fr. 2.500:-/person

Flygtillägg per person:
Avresa från Köpenhamn 500:–
Avresa från Göteborg 1.310:–

Enkelrumstillägg:
Enkelrum på förfrågan

Svalbard - Där kungen av Arktis härskar

Svalbard, med sin största ö Spetsbergen, ligger vid kanten av ismassorna som täcker stora delar av Norra ishavet, halvvägs mellan det norska fastlandet och Nordpolen. Här är is, vind, snö och hav de dominerande elementen, ett rike av både orörd arktisk vildmark och känslig biologisk mångfald – där isbjörnen tronar på toppen av näringskedjan.

Varje sommar kommer tusentals flyttfåglar till Svalbards kustklippor. Landstigningar i äkta expeditionsstil tar dig tätt inpå det arktiska fågel- och djurlivet. Du får också se lämningar från forna tiders valfångststationer. Följ med på ett oförglömligt äventyr!

Dagsprogram

Måndag 6 augusti
Longyearbyen
Sen eftermiddag lämnar vi Köpenhamn/Göteborg/Stockholm för resa till Oslo där vårt kvällsflyg till Longyearbyen väntar.
Vi landar på Svalbard eller närmare bestämt ön Spetsbergen strax efter midnatt. Väl framme på huvudorten Longyearbyen kör vår transport oss till Radisson Hotell för en god natts sömn. 

Tisdag 7 augusti
Longyearbyen och Barentsburg
Efter en god frukost inleder vi dagen med en guidad tur i Longyearbyen där vi besöker Galleri Svalbard och Svalbards
museum. Turen avslutas på kajen där MS Nordstjernan väntar på att ta oss med på expedition. Vårt första stopp blir till den ryska bosättningen Barentsburg. Följ med till Pomormuseet och upplev en färgstark folkloreshow. På eftermiddagen fortsätter vi ut till isfjorden och vårt nästa stopp på turen är Prins Karls Forland.

Onsdag 8 augusti
Woodenfjorden och Liedefjorden
Under denna dag seglar vi mot Monacoglaciären och från däck kan du njuta av landskapet och det rika fågellivet. Det finns ca 3000 isbjörnar på Svalbard så om vi har tur så kan vi även se isbjörn som letar efter fågelägg. Om väder och isförhållanden tillåter oss så passerar vi 80 grader nord till ön Moffen där det finns en stor koloni av valrossar.

Torsdag 9 augusti
Kongsfjorden och Ny-Ålesund
Den största fjorden på nordvästkusten är Kongsfjorden. Om möjlighet finns gör vi en avstickare in i en av sidofjordarna som heter Krossfjoren. Det är dramatiska glaciärer som går rakt ut i havet. Lite senare på eftermiddagen besöker vi Ny-Ålesund som förr var ett gruvsamhälle men nu är tillägnat forskning. Ombord på MS Nordstjernan finns ett erfaret expeditionsteam som håller föredrag om flora, faunan och den miljö vi befinner oss i. Vårt team deltar även i ilandsstigningar.

Fredag 10 augusti
Isfjorden och Longyearbyen
Vi seglar genom det största fjordsystemet på Svalbard, isfjorden, på vår väg tillbaka mot Longyearbyn. Här kan du njuta av utsikten med stora u-formade dalar som skapades av isen för tusentals år sedan. Vi äter en enklare lunch på hotellet och får lyssna på en inspirerande föreläsning om livet på Svalbard. På kvällen njuter vi av god middag tillsammans med våra resekamrater från MS Nordstjernen.

Lördag 11 augusti
En dag fylld av äventyr och god mat
Förmiddagen är fri för att njuta av Longyearbyen eller kanske besöka något av de fina museum som finns på gångavstånd. Passa på att strosa i butikerna innan vi tillsammans äter en gemensam lunch innan vi blir hämtade för vår utflykt till den gamla svenskbyn Pyramiden som var en rysk/sovjetisk gruvby beläget några mil öster om Ny-Ålesund. Pyramiden hade som mest ca 1300 invånare men övergavs i slutet av 1998. Orten grundades av Sverige 1910 och var svensk fram till 1927 men under mystiska omständigheter (som vi får veta mer om) såldes den till Sovjetunionen. Vår sista kväll på Svalbard äter vi gemensam middag på Krøa som är mysig, historisk och avslappnande.

Söndag 12 augusti
Longyearbyen
Morgonen är fri för egna aktiviteter. Efter lunch, avfärd med buss till flygplats för tranport hem till Sverige igen. Välkomna hem efter en oförglömlig resa fylld av unika naturupplevelsergoda, nya möten och kanske även nya bekantskaper!

Bokningsinformation

Prisexemplet gäller avresa 6 augusti 2018. I vår resa ingår det mesta såsom flyg, övernattning i Longyearbyen, helpension ombord på MS Nordstjernen, utvalda utflykter och svensktalande färdledare. 

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.