Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Aktuell information

gällande semesterresor med anledning av det nya Coronaviruset

Just nu är det många som kontaktar oss och våra svarstider på telefon och mail är längre än normalt. Vi kontaktar våra kunder i tur och ordning baserat på avresedatum. Ligger din avresa längre fram i tiden än 7 dagar så ber vi dig avvakta.

Vanliga frågor & svar

*Vi vill uppmärksamma dig på att det alltid är resenärens ansvar att hålla sig uppdaterad om rådande reseråd, krav på intyg, pass, visum och övriga viseringar dit denne skall resa.

Aktuell trafikinformation från flygbolag

Läs mer genom att klicka på länkarna för aktuellt flygbolag:

 

Aktuell information från charter- och researrangörer

Läs mer genom att klicka på länkarna för aktuell charter- eller researrangör:

Aktuell information från kryssningsarrangörer

Läs mer genom att klicka på länkarna för aktuell kryssningsarrangör:

Frågor & Svar om semesterresor 

För att hålla dig uppdaterad om situationen så har vi samlat aktuell reseinformation samt vanliga frågor och svar här och vi uppdaterar informationen löpande.

Resia AB och Resias moderbolag Resia Travel Group AB är fr o m 20 maj i rekonstruktion
Läs mer här

1. Befinner du dig på resmålet just nu?

2. Ska du resa innan den 15 juli?

3. Ska du resa efter den 15 juli?

4. Information från UD

Just nu längre svarstider på telefon och mail
Med anledning av situationen med det nya Coronaviruset så har vi idag längre svarstider på telefon och mail. Om din resa påverkas av inställda resor eller flyg så kommer vi att kontakta dig så snart vi kan. Vi kontaktar alla resenärer som påverkas i tur och ordning med första prioritet på avresor närmast i tiden. 

Hittade du inte det du sökte?

Kontakta kundtjänst

Befinner du dig på resmålet just nu?

Befinner du dig på ett resmål och har bokat din resa genom Resia så kommer din hemresa att gå som planerat. Om avvikelser skulle uppstå, t ex. inställda flyg, tidigarelagda hemresor, så kommer vi att kontakta dig. Om du väljer att avbryta resan på eget initiativ så hjälper vi dig gärna att hitta en ny hemresa som du som resenär står för kostnaden för. Om du väljer att avbryta resan har du heller inte rätt till återbetalning av de delar av resan som inte utnyttjas.

Befinner du dig på ett resmål genom researrangören Apollo så kommer din hemresa att gå som planerat. Om avvikelser skulle uppstå, t ex. tidigarelagda hemresor, så kommer Apollo att kontakta dig.

Befinner du dig på ett resmål genom researrangören TUI så kommer TUI att ombesörja hemresa för dig så snart som möjligt. TUI kommer att kontakta dig med besked om hemresan.

Befinner du dig på ett resmål genom researrangören Ving så kommer du att bli kontaktad av Ving via sms så snart de har mer information om just din hemresa. Du behöver inte kontakta Ving själv.

Befinner du dig på ett resmål genom researrangören Airtours så kommer din hemresa att gå som planerat. Om avvikelser skulle uppstå, t ex. tidigarelagda hemresor, så kommer Airtours att kontakta dig.

Befinner du dig på ett resmål genom researrangören Detur så kommer du att få information av Deturs personal på plats.

Ska du resa innan den 15 juli?

Om du har en resa inbokad med avresa inom de närmaste dagarna kommer vi att kontakta dig. Vi kontaktar våra kunder i tur och ordning baserat på avresedatum och erbjuder ombokning av din resa.

Ligger din avresa längre fram i tiden än 7 dagar så ber vi dig avvakta. Vi kontaktar dig när din avresa närmar sig.

Vad gäller om jag har bokat en resa med Resia som är arrangerad av en annan researrangör och UD avråder från resa till resmålet eller resan ställs in?

  • Apollo har ställt in alla sina resor med avresa till och med 15 juli 2020 och bokar automatiskt av din resa och kontaktar dig gällande ombokning.
  • TUI har ställt in alla sina resor med avresa till och med 15 juli 2020 och kommer att kontakta dig gällande ombokning av din resa.
  • Ving har ställt in alla sina resor med avresa till och med 15 juli 2020 och avbokar automatiskt din resa. Önskar du boka om din resa till annat avresedatum, kontakta Resia eller Ving för ombokning. 
  • Airtours har ställt in alla sina resor med avresa till och med 15 juli 2020 och kommer att kontakta dig gällande ombokning av din resa.
  • Detur har ställt in alla sina resor med avresa till och med 15 juli 2020 och Resia kommer att kontakta dig gällande av- eller ombokning inom kort.

Jag har fått ett förslag på ombokning men de nya föreslagna resetiderna passar inte mig.
De nya föreslagna tiderna har skickats till dig per mail. Svara på mailet med att tiderna inte passar för dig så återkommer vi så snart som möjligt med förslag på nya tider.

Ska du resa efter den 15 juli?

Har du en resa inbokad med avresedatum efter den 15 juli 2020 så utgår vi ifrån att den kommer att gå som planerat så länge inget annat meddelats. Detta innebär att Resias generella villkor för av- och ombokning gäller, se Resias resevillkor.

Vad gäller om jag har en resa bokad till ett område eller land som UD avråder ifrån att resa till i höst eller i vinter?
Vi rekommenderar att avvakta händelseutvecklingen, följa nyheter och att återkomma närmare avresa. Just nu behandlar vi i första hand resor med avresa inom de närmaste dagarna.

Vad gäller om UD förlänger sin avrådan om resa till alla länder att gälla även efter 15 juli 2020?
Just nu utgår vi ifrån att resor avgår som vanligt igen efter den 15 juli 2020. Vi rekommenderar att avvakta händelseutvecklingen och skulle förändringar ske även efter den 15 juli 2020 så kommer vi att kontakta dig.

Jag vill avboka min resa mot Resia Avbeställningsskydd, vad gäller?
Vi rekommenderar att avvakta händelseutvecklingen, följa nyheter och att avvakta med avbokning om det inte är nödvändigt. Tänk på att du med Resia Avbeställningsskydd kan boka av din resa oavsett orsak senast 5 timmar före avresa från avreseorten. Om du vill boka av din resa mot Resia Avbeställningsskydd så kan du läsa mer via länken nedan: Regler för Resia Avbeställningsskydd.

Vad gäller om jag har köpt en resa utan Resia Avbeställningsskydd?
Om du har köpt en resa utan Resia Avbeställningsskydd så gäller ordinarie av- och ombokningsregler, se Resias resevillkor.


Behöver du ytterligare hjälp?

Kontakta kundservice

Information från UD

UD förlänger reseavrådan till alla länder
Den 13 maj 2020 beslutade UD att förlänga avrådan om icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller till och med 15 juli, varefter en ny bedömning kommer att göras.

UD förlänger reseavrådan till alla länder
Den 3 april 2020 beslutade UD att förlänga avrådan om icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller till och med 15 juli, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Apollo tar hem alla sina resenärer
Söndagen den 29 mars hade Apollo fått hem merparten av sina resenärer till Sverige. Apollo har även beslutat att de framåt kommer att samverka med Utrikesdepartementet för att få hem de resenärer som fortfarande befinner sig utomlands.

Hongkong utfärdar inreseförbud
Från och med den 25 mars inför regeringen i Hongkong inreseförbud för alla resenärer som inte är bosatta i Hongkong. Inreseförbudet gäller inte resenärer från Fastlandskina, Macao eller Taiwan. 

Cypern stänger alla hotell
Cypriotiska myndigheter har beslutat att alla hotell ska hållas stänga till och med 30 april 2020. Med anledning av det har bl.a. charterbolaget TUI ställt in alla sina resor till Cypern under denna period.

TUI tar hem alla sina resenärer
Charterbolaget TUI har beslutat att ta hem alla sina resenärer från samtliga resmål så snabbt som möjligt.

Spanien utfärdar två veckors karantän
Spanska myndigheter har utlyst en två veckor lång karantän för att minska spridningen av Coronaviruset. Karantänen startar måndag 16 mars. Alla uppmanas att stanna inomhus. Det är endast tillåtet att gå till livsmedelsbutiker, besöka sjukvården, gå till jobbet eller andra samhällsviktiga funktioner. Restauranger och museer kommer att stängas. Spaniens gränser och flygplatser är fortsatt öppna och hemresor genomförs just nu som planerat, men det kan komma att förändras. 

Grekland stänger alla hotell
Grekiska myndigheter har beslutat att alla hotell ska hållas stängda till och med 30 april 2020. Det innebär att inga resor kommer att avgå till Grekland igen förrän den 1 maj 2020.

UD avråder från resor till alla länder
Den 14 mars 2020 beslutade UD att avråda från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller till och med 15 juli, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Cypern inför omfattande inskränkningar gällande inresor
Från den 15 mars kl. 01.00 och inför Cypern inreseförbud för alla resenärer som inte är cypriotiska medborgare, är bosatta i republiken Cypern eller är EU-medborgare som arbetar i Cypern

Danmark stänger gränser
Från och med den 14 mars kl. 12.00 stänger Danmark sina gränser. Icke-danska medborgare som vill resa in i Danmark kan förvänta sig att nekas inresa vid den danska gränsen. Enligt den danska regeringen så kommer  svenskar som landar på danska flygplatser att få landa förutsatt att de ska vidare till Sverige. Svenska resenärer som reser över Öresundsbron kan komma att bli nekade vid gränsen. Reserådet gäller i nuläget tom 13/4.

Tjeckien utfärdar inreseförbud från Sverige
Tjeckien förklarade den 12 mars 2020 ett 30 dagars undantagstillstånd med anledning av spridningen av virussjukdomen COVID-19 och har stoppat inresor för alla utländska medborgare från vad de kallar högriskländer, däribland Sverige. Tjeckiska medborgare och utländska medborgare med uppehållstillstånd i Tjeckien är undantagna.

USA utfärdar inreseförbud från Europa och Schengenområdet
USA införde inreseförbud från och med fredagen 13 mars för resenärer från Schengenområdet. Inreseförbudet gäller i 30 dagar. 

För fullständiga villkor se UD:s reseinformation:

Läs mer här

Delbetala med Klarna

Res tryggt med Resia

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 10-18, lör-sön 11-14 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.