Resia avbeställningsskydd

För oss på Resia är det väldigt viktigt att du som kund ska känna dig trygg om något oförutsett inträffar, oavsett om det handlar om sjukdom, flygbolagskonkurs eller ändrade planer. Med Resia Avbeställningsskydd kan du boka av din resa utan anledning och utan krav på läkarintyg fram till 5 timmar innan avresa. Avbeställningsskyddet gäller även vid flygbolags- konkurs och låter dig boka om din flygresa med annat flygbolag utan extra kostnad.

Prisnivåer

Resans pris per person Premie Självrisk vid avbokning
0-1.000:- 95:- 95:-
1.001-2.000:- 195:- 195:-
2.001-5.000:- 295:- 295:-
5.001-10.000:- 495:- 495:-
10.001-15.000:- 695:- 695:-
15.001-20.000:- 895:- 895:-
20.001-25.000:- 1.095:- 1.095:-

 

Villkor för Resia Avbeställningsskydd

-Resia Avbeställningsskydd gäller köp av en resa till ett maxbelopp på 25.000 kr/person.

-Resia Avbeställningsskydd gäller för paketresor (arrangerade av Resia), bokningar av reguljärflyg, hotell, hyrbil, tåg- och båtresor (transportresor) med avresa från Sverige, Norge och Danmark samt eventbiljetter.

-Resia Avbeställningsskydd tecknas i samband med bokning av resan och försäkringspremien betalas samtidigt som handpenningen.

-Köpet av försäkringspremien måste vara redovisat på samma bokning (kvitto) som själva resan.

-Avbeställning måste ske senast 5 timmar före avresa från avreseorten. Vid endast hotellbokning måste avbokning ske dagen före ankomst till första hotellet. Det går inte att avboka delar av beställd resa.

-Eventuella merkostnader för medresenärer omfattas inte av försäkringen och ersätts ej. Om en person exempelvis är bokad som en del av ett dubbelrum och avbokar sin resa, så täcker skyddet inte enkelrumstillägg för personen som reser.

Avbokning av resa:

-Vid avbokning kräver vi skriftligt godkännande. Om avresa är inom 24 tim måste avbokning göras via telefon till Resia på 0771-92 92 92. Om resebyrån är stängd ska avbokning ske direkt till flygbolag och/eller respektive hotell. I detta fall skall namn på den person som mottagit avbokningen noteras för att återbetalning skall kunna ske.

-Avbeställning kan ske oavsett orsak. Det enda som inte återbetalas är den premie som du betalat för Resia Avbeställningsskydd samt en självrisk som är på samma belopp som premien.

-Återbetalning sker inom 1 vecka från avbokningen.

Önskar du avboka din resa? Klicka på knappen nedan för att gå vidare och fylla i avbeställningsformuläret.

Avboka resa

Flygbolagskonkurs:

-Vid flygbolagskonkurs ersätts den beställda flygbiljetten, genom bokning och köp av ny flygbiljett.

-Ingen självrisk debiteras resenären. Resia står för merkostnaden om ny flygbiljett blir dyrare, förutsatt att samma klass ombord bokas.

-Om ny flygbiljett blir billigare återbetalas inte mellanskillnaden.

-Eventuella ytterligare merkostnader ersätts ej.

Delbetala med Klarna

Resia avbeställningsskydd

Nära dig i butik och online

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 8.7 av 10Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.