Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Boka flyg med SAS

Hos Resia kan du boka prisvärda flyg med SAS och samtidigt utan extra kostnad jämföra priser med övriga flygbolag.

Scandinavian Airlines bildades genom att flertalet flygbolag från Sverige, Danmark och Norge slogs samman. Flygbolaget ägs till hälften av dessa tre länder och resterande hälft av privata investerare. Redan samma år som SAS bildades, 1946, genomförde de den första flygningen, med en DC-4 kallad Dan Viking, över Atlanten. Turen gick från Stockholm via Köpenhamn, Prestwick och Newfoundland till La Guardia flygplats i New York. SAS var även en av grundarna till den globala alliansen Star Alliance vilken stiftades den 14 maj 1997.

Inrikes och resten av världen

Fokus hos SAS är inrikes i respektive land samt även flygresor i Europa. Men givetvis kan du också flyga interkontinentalt, främst från Köpenhamn, men även från Stockholm och Oslo. Idag flyger SAS till mer än 130 städer över hela världen.

Genom samarbeten med andra flygbolag, bl.a. genom Star Alliance, kan dock flygbolaget erbjuda dig destinationer i mer än 190 länder. Denna allians var vid sitt grundande den första globala alliansen att erbjuda samtliga kunder ett heltäckande linjenät över hela världen.

 

Ny teknik och gröna inflygningar

SAS anstränger sig för att vara drivande vad gäller utveckling av ny och förbättrad teknik som ska minska påfrestningarna på miljön. Med hjälp av den nya tekniken kan flygbolagen minska utsläppen och ljudnivån.

SAS genomför så kallade ”gröna inflygningar”, vilket innebär en halverad bränsleförbrukning. Detta är en viktig fråga och som ett exempel kan vi se att om samtliga flygbolag skulle genomföra dessa gröna inflygningar skulle koldioxidutsläppen minska motsvarande hela Sveriges koldioxidutsläpp under ett års tid. 

SAS EuroBonus ger dig mer att se fram emot

Medlemskap i SAS EuroBonus är kostnadsfritt och ger gratis WIFI ombord, sms-tjänster och intjäning av poäng på allt från flygresor till kläder.

 

Flyg med SAS
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.