Surf- och rundresa

Upptäck fantastiska Sri Lanka och lär dig att surfa 25/3–8/4

Sri Lanka är en ö som ligger sydöst om Indien och är ett tropiskt paradis med vågor i världsklass. Vågorna passar alla nivåer och surfkurserna hålls i de harmoniska och vackra omgivningarna. Sri Lanka är som en lustgård av vackra stränder, tropiskt klimat och god mat. Här hittar du även flera sevärdheter att besöka från världsarvslistan och alla dessa möjligheter gör landet till en fulländad destination för surfare och äventyrare.

Sri Lanka har de senaste åren gjort sig känt som en plats där alla nivåer av surfare kan hitta bra vågor och det är just därför La point valt att lägga två av sina surfcamps här. Precis utanför campen är det lugna och fina förhållanden för nybörjare och med en liten tur med tuck-tuck hittar den mer erfarna riktigt justa reef breaks. Välj den nivå på surfkurs som passar dig bäst och ta del av de duktiga instruktörernas kunskap och expertis. Surfcampen ligger i byn Ahangama, i detta lilla samhälle hittar du flera små butiker och restauranger som ger dig en smak av den lokala maten och kulturen. När du inte själv surfar kan du svalka dig i poolen eller chilla i hängmattan i skuggan av palmerna och kolla in vågorna.

Vår rundresa startar efter en veckas surf i Ahangama. Vi tar oss upp till Yala nationalpark där vi har möjlighet att få se leopard, elefanter, påfåglar och krokodil. Under vår rundresa ges också möjlighet att få bada i vattenfall uppe i bergen, här finner vi också de vackra tedistrikten. En höjdpunkt på resan är tåget som kommer ta oss mellan Nuwara Eliya och Kandy. I Kandy kommer vi besöka tandenstempel som är vida känt, då man tror sig ha en av Buddahas hörntänder här. Rundturen avslutes med ett par dagars sol och bad i mysiga Negombo.

fr. 23.995:–/person med del i doorms om 4 personer i varje på surfcampet och del i dubbelrum på rundresan. Läs mer om vad som tillkommer under "i priset ingår".

För bokning och frågor - kontakta Kicki Persson på Resia i Borås

Tel. 033-22 90 58 eller kicki.persson@resia.se

 

Dag för dag

Söndag 25/3 
Utresa från Sverige på eftermiddagen. Färdledare möter upp i Istanbul.

Måndag 26/3 
Framme sen eftermiddag kväll i Sri Lanka, transfer ner till La Points surfcamp i Ahangama.

Tisdag 27/3-måndag 2/4
Surfs up! Vi lär oss bemästra Sri Lankas vågor samtidigt som vi får lära känna varandra ordentligt på campet. Förutom surf så har man möjlighet att prova på yoga och njuta av både sol och pool. För den som vill finns också möjlighet till utflykter.

Måndag 2/4
Vi checkar ut från La point och beger oss mot Yala nationalpark, med stopp för lunch på vägen, och början av vår rundresa. Vi kommer ha en kvällssafari när vi kommer fram och hoppas få uppleva så många djur som möjligt.

Tisdag 3/4
Nu är det dags att bege sig upp i bergen bland de vackra tedistrikten. Vi kommer göra ett stopp för bad i Rawana falls, som är ett vackert vattenfall. Vi hinner också med att dricka afternoon tea på Mlesna Tea Castle.

Onsdag 4/4
Dags för en av höjdpunkterna på resan! Tågresa i bergen från Nuwara Eliya till Kandy. Väll uppe i Kandy är det dags för lite kultur med ett besök i tandenstempel. Här ska Buddahas ena hörntand finnas bevarad. 

Torsdag 5-lördag 7/4
På egen hand i Negombo. Sol och bad boende på Pledge3 Hotel.

Lördag 7/4
Dags för avresa hem till Sverige.

Söndag 8/4
Tillbaka i Sverige.

23.995:-/person med del i doorms om 4 personer i varje på surfcampet i Garden villa, Twinrum på rundresan och i Negombo

I priset ingår

Flyg Landvetter/Arlanda–Colombo i ekonomiklass tur/retur.

​Samtliga transport sträckor i buss.

7 nätter på La point surfcamp i Ahangama inkluderat boende i doorms om 4 personer i varje Garden villa, surfutrustning 7 dagar, 5 x 2 timmars surflektioner samt 2 yogaklasser.

5 nätters rundresa  med boende och samtliga aktiviteter inklusive safari, tågresa och besök i tandenstempel.

Inkluderade måltider är samtliga frukostar, 3 luncher och 10 middagar.

Tillägg:
Del i dubbelrum på surfcampet 679:-/person i mån av plats.
Tillägg för boende i beachvillan 1.615:-/person i mån av plats.
Avbeställningsförsäkring 1.155:-/person
Reseförsäkring Plus Solid 720:-/person

Researrangemanget är baserat på i dag (maj 2017) gällande priser, regler, tidtabeller och valutakurser. Resia förbehåller sig rätten att genomföra ändringar samt att kompensera sig mot eventuella prisändringar som ligger utanför Resias kontroll.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.