Gruppresa

Följ med till fantastiska Sydafrika 2–15/11!

Sydafrika är kontrasternas och ytterligheternas land med vacker natur, ett rikt djurliv och en blandning av olika kulturer. I söder finns fruktodlingar, vingårdar, milslånga stränder och ett subtropiskt klimat.  Miljonstäder, orörda naturområden och naturparker samt ett dynamiskt affärsliv, musik, konst och färgstarkt hantverk.

Resia i Borås har i år tagit fram en mycket innehållsrik och härlig rundresa i Sydafrika. Resan innefattar även en del av Garden Route, den fantastiskt natursköna sträckan mellan Port Elizabeth och Kapstaden. Upplägget är gediget och väl utarbetat med spännande upplevelser, dels av det vackra Sydafrika, dels av dess historia och kultur.

Vår svensktalande guide och Malin på Resia i Borås är med på hela resan. I resan ingår minst halvpension och boende på omtyckta hotell samt en unik upplevelse med privat safari som en absolut höjdpunkt. Det begränsade antal deltagare gör denna rundresa exklusiv. 
Följ med du också!

fr. 36.900:–/person med del i dubbelrum

 

Dag för dag

3 november
Efter ankomst i Kapstaden möter vi vår svensktalande guide som tar oss till vårt hotell beläget i vindistriktet öster om Kapstaden och där vi stannar i tre nätter. Eftermiddagen är fri och vi möts igen till gemensam middag som ingår.

4 november
Vi befinner oss i vindistriktet och tillägnar således dagen åt att besöka några av dess många vingårdar, liksom dess ”huvudstad” Stellenbosch, som inte bara är hjärtat i vindistriktet utan också har ett känt universitet. Vi besöker även Franschhoek, en otroligt mysig liten stad grundad av franska hugenotter som tilldelades mark här i slutet av 1600-talet. Lunch äter vi på en av vingårdarna.  Frukost och lunch ingår.

5 november
Vi fortsätter att utforska det vackra vindistriktet innan vi tar en paus för fri tid i och lunch på egen hand i Stellenbosh. På eftermiddagen besöker vi Van Ryns Brandy destilleri som avslutas med en brandy- och choklad provsmakning. Middag i solnedgången på en trevlig vingård. Frukost och middag ingår.

6 november
Efter en tidig frukost startar vi den vackra resan ner mot Mossel bay. Lagom  till lunch kommer vi fram till det exklusiva viltreservatet Gondwana där vi kommer att stanna två nätter för att uppleva den afrikanska bushen. På eftermiddagen beger vi oss ut på vår första safari i öppna jeepar i förhoppning att se  ”Big Five” men även många andra arter. Väl tillbaka på basen äter vi en härlig middag tillsammans. Frukost, lunch och middag ingår.
 
7 november
Morgonstund har guld i mund. För att vara på plats när djuren förflyttar sig, startar vi idag tidigt och beger oss ut på dagens första tre timmar långa safari i ottan. Väl tillbaka i baslägret äter vi frukost, vilar vi upp oss vid poolen, äter lunch och laddar upp för dagens andra ”game drive” som startar på eftermiddagen och avslutas när solen går ner över landskapet. Frukost, lunch och middag ingår.

8 november
Vi avslutar vår sista dag i Gondwana viltreservat med en tidig game drive som följs av frukost innan vi beger oss mot Hermanus där vi stannar i två nätter. Hermanus är en charmig fiskeby som blivit världskänd för valskådning och vårt hotell ligger på en klippavsats med utsikt över havet. Har vi tur kommer vi att se de stora valarna som väger upp till 60 ton alldeles nära klipporna. Det är en perfekt tid på året att få se dessa stora däggdjur. Frukost och middag ingår.


9 november
Dagen är fri för egna aktiviteter och för den modige finns det möjlighet att boka en vithajsafari eller om vädret tillåter, en valsafari. Annars kan man slappa vid poolen, promenera, shoppa på marknaden eller i någon av de små butikerna. Frukost ingår.

10 november
Efter frukost beger vi oss, längs med den vackraste delen av Garden Route, mot Kapstaden där vi kommer tillbringa de sista fyra dagarna av vår resa. Väl framme tillägnar vi dagen åt en stadsrundtur och en tur upp på  Taffelberget (om vädret tillåter) innan vi beger oss till Waterfront för en gemensam middag.  Frukost och middag ingår.

11 november
Idag reser vi söderöver och tar oss fram till världens ände, där Atlanten möter Indiska oceanen: Godahoppsudden. Efter vårt besök vid naturreservatet beger vi oss till den pittorska fiskebyn Simon’s Town där vi äter en god ”sea food” lunch. Frukost och lunch ingår.

12 november
Tillsammans med en ”specialguide” beger vi oss denna söndagsmorgon till en av Kapstadens kåkstäder för att se hur människor bor och lever här. Eftersom det är söndag har vi möjlighet att vara med om en gospelgudstjänst. Frukost ingår.

13 november
Hela dagen är fri för egna strövtåg som t.ex Robben Island där Nelson Mandela satt i fångenskap, akvariet vid Waterfront, shopping eller något av stadens museum.
Resan har nu kommit till sitt slut och kvällen tillbringar vi tillsammans för en avskedmiddag på en typisk sydafrikansk restaurang. Frukost och middag ingår.

14 november
På förmiddagen lämnar vi hotellet och på väg till flygplatsen besöker vi  botaniska trädgården Kirstenbosch. Det är vår i Sydafrika nu så det mesta blommar, även de stora vackra Proteorna. Vi har gott om tid att äta en god lunch i deras restaurang och promenera runt i den stora trädgården innan bussen hämtar upp oss och tar oss till flygplatsen för vår hemresa. Frukost och middag ingår.

15 november
Vi landar hemma i Göteborg/Landvetter på förmiddagen.

I priset ingår

  • Reguljärflyg från Göteborg–Kapstaden/Kapstaden–Göteborg i ekonomiklass
  • 12 nätter med del i dubbelrum på bättre mellanklasshotell alt. förstaklasshotell
  • Måltider enligt program
  • 4 safariturer
  • Samtliga utflykter/sightseeingturer enligt program
  • Entréavgifter
  • Reseledare med från Resia
  • Lokal svensk guide i Sydafrika
  • Lokala skatter, service och flygskatter
  • Bagagehantering på hotellen

Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.

I priset ingår ej

Alla drycker samt måltider och aktiviteter utanför program samt dricks till guide, rangers och chaufför.

Tillägg

Enkelrumstillägg – fråga Resia
Avbeställningsförsäkring via Resias försäkringspartner Solid 1.775:–/person
Kompletterande reseförsäkring via Resias försäkringspartner Solid 535:–/person

Hotell

Hotell m.m.
www.spier.co.za/
www.gondwanagr.co.za/
www.hermanusmistybeach.co.za/
www.south-african-hotels.com/hotels/commodore-hotel/

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.