Världens vackraste sjöresa

Gruppresa Hurtigruten 24–30 aug 2018

Välkommen till Hurtigruten! Varje dag året runt lägger ett Hurtigrutenfartyg ut från Kirkenes med sikte mot Bergen. Följ med och upplev allt från kargt till frodigt, trånga fjordar till öppet hav, norrsken och framför allt en storslagen natur. Fartygen är moderna med trevliga hytter och vackra panoramasalonger där du kan njuta av den hänförande utsikten.

fr. 18.200:–/person med del i dubbelhytt

Just nu får du 1000 NOK att använda ombord på din resa vid bokning senast 29/12.

Dag för dag

Fredag 24 augusti 
På förmiddagen avgår vår buss från Ängelholm/Helsingborg/Landskrona ner till Kastrup. Efter planbyte landar vi på kvällen i Kirkenes. Transfer ingår till vårt hotell där vi äter en välkomstmiddag.

Lördag 25 augusti  
Efter en god natts sömn tar vår transfer oss till Hurtigrutenterminalen där MS Nordnorge väntar på oss. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi nått vår slutdestination Bergen har vi färdats 240 landmil och vi kommer lägga till i 34 hamnar. 

Söndag 26 augusti 
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad. Sommartid upplevs midnattssolen med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker.Vi äter middag tillsammans innan vi kl. 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. 

Måndag 27 augusti  
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma. Vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något av en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord som endast är 2km lång och 100 meter bred. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer, bl.a. Lars Lerin har försökt fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Tisdag 28 augusti  
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ”de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig. 

Onsdag 29 augusti  
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som byggdes mellan år 1070–1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. 

Torsdag 30 augusti  
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer iland i Bergen väntar en buss på att ta oss ut till flygplatsen. På kvällen avgår vårt direktflyg till Köpenhamn och när vi landat på Kastrup väntar en buss för att ta oss vidare hem.
Omkring 10-tiden på kvällen är vi hemma igen med många trevliga minnen från världens vackraste sjöresa 
 

I priset ingår

  • Buss från Ängelholm/Helsingborg/Landskrona till Kastrup t/r
  • Flyg med SAS Köpenhamn-Oslo-Kirkenes samt Bergen-Köpenhamn
  • Incheckning av 1 väska max 23kg/person samt flygskatter och avgifter 
  • 1 natt på hotell i Kirkenes inklusive middag (exkl. dryck) och frukost 
  • Kryssning med M/S Nordnorge Bergen–Kirkenes inkl. 5 övernattningar i vald hyttkategori 
  • Busstransporter i Norge enligt program 
  • 5 frukostbufféer ombord på Hurtigruten
  • 6 lunchbufféer ombord på Hurtigruten exkl. dryck
  • 5 middagar ombord på Hurtigruten (blandat buffé och 3-rätters) exkl. dryck
  • Färdledare från Resia Helsingborg är med under hela resan

 

Kostnad för måltidsdryck tillkommer. Begränsat antal platser. För fullständiga villkor kontakta din säljare på Resia. Priset baserar sig på att minimum 26 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att justera priset. Begränsat antal hytter i varje kategori. Vi har totalt 16 hytter på denna gruppresa.

Hyttkategorier
Dubbelhytt
Insides (I) 18.200:–/person
Utsides, begränsad utsikt (L) 20.000:–/person
Utsides (N, O) 20.700:–/person
Utsides, dubbelsäng (U, P) 24.500:–/person

Enkelhytt
Insides (I) 26.800:–/person
Utsides, begränsad utsikt (L, J) 28.700:–/person
Utsides (N) 29.700:–/person
Utsides (U, P) 35.500:–/person

MS Nordnorge

Expeditionsfartyget MS Nordnorge är ett av Hurtigrutens Expeditionsfartyg och har fått sitt namn efter den norra delen av Norge, som till största delen ligger norr om polcirkeln. Fartyget har tidigare trafikerat Antarktis och idag är hon ett av de expeditionsfartyg som tar med gäster på mer aktiva resor längs norska kusten. Inredningsstilen för tankarna till Jugend och Art Deco. På översta däck hittar du soldäck samt utsikts- och panoramasalonger med fantastisk utsikt. Under november 2016 genomgick fartyget en stor renovering. Inredningen i alla gemensamma utrymmen är numera i en ljus, modern nordisk design.  Ombord finns också café, bar, bageri, bildäck, butik, bibliotek, glassbar, gym, jacuzzi, restaurang och Wi-Fi.
Passagerarkapacitet:  590 personer.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.