Upplev det mångfacetterade Japan

19–30/3 2018

En resa där vi möter det verkliga Japan, där urgamla seder och traditioner samsas med toppmodern teknik och futuristiska stadsmiljöer. Fokus på resan är de kulturella natursköna centrala och södra delarna av landet. Den uppgående solens land saknar motstycke i världen. Vår guide under hela resan kommer att vara Lars-Åke Nilsson, omtyckt färdledare och ciceron som varit med sedan starten av Tour Pacifics rundreseverksamhet. Färdledare från Resia Helsingborg är med under hela resan.

För bokning: 042-12 05 00 eller e-post: markus.sjostrand@resia.se

Dag för dag

19 mars
Köpenhamn–Helsingfors–Tokyo
Buss från Ängelholm, Helsingborg och Landskrona till Kastrup. Avresa österut till soluppgångens land med Finnair som erbjuder snabbaste rutten över Nordkalotten till och från Japan. Ombord bjuds vi avkoppling och måltider i Finnairs nya tysta och miljövänliga Airbus 350. Möjlighet finns att uppgradera flygningen till ”Economy Comfort”. (Flygmåltid)

20 mars
Ankomst Tokyo–Orienteringstur 3 nätter
Ankomst på morgonen till Narita flygplats. På Kantoslätten ligger världens största urbana samhällsbildning, Tokyo, som med sina 35,7 miljoner invånare är världens folkrikaste storstadsområde där bara innerstaden har 9 miljoner invånare. På vägen in till centrum gör vi en orienteringstur med början i stadsdelen Asakusa med Tokyos äldsta tempel Sensoji. Här ligger också den livliga affärs-gatan Nakamise dori med den antika Kaminariporten och här äter vi även lunch i stadsdelens mest berömda Tempura restaurang. Beskådar världsdesignern Philip Starcks berömda byggnad, Asahi-bryggeriets huvudkontor, skapat som ett gigantiskt skummande ölglas! På vägen till vårt hotell, Sunroute Shinagawa Seaside 4*, upplever vi den rofyllda parken och Meiji-Jingu helgedomen, en shintoistisk helgedom och en populär plats för bröllopsceremonier. Ledig kväll. (Flygmåltid, L)

21 mars
Tokyo–Kamakura–Yokohama–Shibuya
Japan ska upplevas, inte betraktas! Efter frukost åker vi med lokaltåg och tunnelbana där vi möter befolkningen i deras dagliga liv. Kamakura ligger vid kusten som på 1200-talet var landets huvudstad. Vi besöker Hachimangohelgedomen, den vackra trädgården Hasedera smyckat i körsbärsblomster och naturligtvis den stora Buddhan i brons. På eftermiddagen beger vi oss till landets näst största stad, Yokohama som idag är helt sammanbyggd med Tokyo. Vi besöker Yokohama Landmark Tower som med sina 295,8 meter är Japans högsta byggnad och har världens snabbaste hiss. Till observatoriet på 69:e våningen tar det en minut! Lunch på en lokal restaurang. På kvällen ser vi den berömda stadsdelen Shibuya, ungdomskultens ”Mekka”, ett gatumodets föränderliga maskerad. När mörkret lägger sig badar staden i neon, ett skådespel i ljus och färg. (F, L)

22 mars
Tokyo–Fiskmarknaden i Tsukiji–Stadsrundtur
Idag ska vi upptäcka mer av Tokyo. Dagen börjar med världens största fiskmarknad Tsukiji, där både mängden fisk som försäljare och inköpare i sina traditionella kläder är en upplevelse. Strax intill ligger den vackra Hamarikyu Garden, där det ges möjlighet till en teceremoni i samma tehus som det engelska kronprinsparet William & Kate besökte förra året. Härifrån promenerar vi sedan till Ginza med lunch, ”Sukiyaki – what kind of Sukiyaki – any Sukiyaki at all ...” Vi befinner oss mitt i världens dyraste tomtmarker, där arkitekter fått fria händer att bygga spektakulära shoppinggallerior. Ledig tid för att botanisera i kommersialismens högborg. Mötet mellan gammalt och nytt, ålderdomliga tempel och helgedomar ligger vägg i vägg med ultramoderna stadsdelar, skapade av vår tids största arkitekter. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. (F, L)

23 mars
Tokyo–Takayama 1 natt
Vi lämnar Tokyo och stiger på höghastighetståget Shinkansen som tar oss genom det vackra land-skapet till Nagoya. Ombord äter vi en ”bentobox”, en japansk picknicklåda. Härifrån åker vi genom den vackra dalgången upp i bergen till Takayama som på grund av sitt isolerade läge har kvar sin rika hantverkstradition. Platsen är ofta föremål för inspelningar av filmer som utspelas i historisk miljö. Vi besöker Takayama Jinya, en av de få kvarvarande länsherrarnas säte och här uppe finns även de varma källorna. Natten tillbringar vi på Hoshokaku 4*, ett traditionellt ryokan, ett japanskt spa där vi för en natt bor som japaner. Dagens höjdpunkt är de traditionella japanska baden. Varje ryokan har eget spa med både inomhus- och utomhusbad, badritualen är en konstart i sig. Kvällens middag och morgonens frukost är helt japansk. (F, L, M)

24 mars
Takayama–Shirakawa-go–Kanazawa 2 nätter
Ledig förmiddag i Takayama innan vi med buss fortsätter upp i bergen till Shirakawa-go, som sedan 1996 ingår i UNESCO:s världskulturarv. Högt uppe i en isolerad dalgång, omgiven av höga berg, ligger denna by bestående av uråldriga hus, uppförda i traditionell byggnadsstil. Taken är halmtäckta och mycket branta, vilket gett upphov till att husen kallas för ”bönestugor” då de liknar händer formade i bön, som skydd mot de rikliga snömängderna som faller under vintern. Mitt på dagen får vi uppleva en traditionellt tillagad lunch i ett kulturminnesmärkt hus privat hemma hos en familj. Därefter går färden vidare till Kanazawa där vi checkar in på, Holiday Inn ANA Kanasawa Sky 4*. (F, L)

25 mars
Kanazawa
Dagen ägnar vi Kanazawa som av många upplevs som det verkliga Japan. Staden är fylld av starka upplevelser. Vi ser allt ifrån de traditionella samurajområdet till geishakvarteren, matmarknader och naturligtvis den nationella skatten, Kenrokuen, som räknas till en av Japans vackraste trädgårdar. Körbärsblomningen och tiden när de skira, blekrosa blommorna slår ut gör trädgården sagolikt vacker. Blommorna symboliserar livets förgänglighet samtidigt som många associerar dem med en ny start. Ledig kväll. (F)

26 mars
Kyoto 4 nätter
På morgonen åker vi vidare till Kyoto som förskonades från krigets bombningar. Med sina 1 600 buddhistiska tempel, 270 shintoistiska helgedomar och många trädgårdar tillhör Kyoto en av världens kulturskatter. Kyoto gör skäl för sitt smeknamn, blommornas stad. I gränderna i Gion skyndar geishorna fram över kullerstenarna iklädda påkostade och vackra kimonos. Vi besöker den Gyllene Paviljongen, trädgården med sin fantastiska guldpaviljong och intill ligger Ryoanjitemplet, berömt för sin speciella stenträdgård. Därefter ett besök vid Nijoborgen som byggdes 1603 och som var säte för landets härskare shogun. Slottet utmärks av kontrasten mellan den enkla exteriören och den rikt utsmyckade interiören. Efter incheckning på New Miyako Hotel 4*, är resten av dagen fri för egna upptäckter. (F, L)

27 mars
Hiroshima
På morgonen tar vi Shinkansen och därefter båt till vackra ön Miyajima. På lunchmenyn står den lokala specialiteten okonomiyaki, ett mellanting mellan pannkaka och omelett. Färden går vidare till Hiroshima, en stad som väcker starka känslor och minnen från den första atombomben. Staden har på ett imponerande sätt
vänt nutidshistoriens hänsynslösa utplånande till en symbol för hopp och kärlek och kallas idag för fredens stad. Eftermiddagen ägnas åt Fredsmuseet. Kvällen fri för egna aktiviteter. (F, L)

28 mars 
Kyoto med Miho museum
Med buss beger vi oss upp i bergen till Shigaraki nationalpark och Mihomuséet. Ett arkitektoniskt mästerverk
designat av I M Pei, som även ritat glaspyramiden vid Louvren. Ett museum där konst och natur är i perfekt harmoni och som har en omfattande samling av klassisk konst från olika kulturer i Asien, Egypten och Grekland. Drömmen var att skapa ett paradis, att i shintoistisk anda göra minsta möjliga åverkan på naturen. Genom en kostsam process flyttades de tusenåriga barrträden, berget lyftes bort för att ge plats
åt byggnaden för att sedan läggas tillbaka som ett lock, och slutligen återplanterades de dyrbara barrträden. Resans absoluta höjdpunkt! Kvällen på egen hand. (F)

29 mars
Cykeltur i Kyoto
Under förmiddagen cyklar vi runt till några av Kyotos alla trädgårdar. Vi besöker Ginkaku-ji silverpagoden och filosofernas promenad. På kvällen äter vi en avskedsmiddag i de gamla kvarteren.(F,M)

30 mars 
Osaka–Helsingfors–Köpenhamn
På morgonen lämnar vi Kyoto och beger oss till Osakas spektakulära flygplats – Kansai Airport. En bro förbinder ön med fastlandet. Denna spektakulärt uppbyggda konstgjorda ö är konstruerad så att den på grund av att landet sjunker lyfts hydrauliskt år för år. Vi landar sedan på Kastrup med många trevliga minnen från Japan. Här väntar sedan en buss som tar oss mot Landskrona, Helsingborg & Ängelholm. (F, flygmåltider)

Vi reserverar oss för att ändringar kan ske i dag för dag-programmet
beroende på ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.

51.900:–/person

Med del i dubbelrum. Antalet platser är begränsat till 28. Först till kvarn gäller.
Minst 20 bokade för att resan skall genomföras!
Resia reserverar sig för ev skatte- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll och som kan komma att påverka priset.

I priset ingår: 

• Buss till Kastrup t/r
• Flyg med Finnair i ekonomiklass t/r inklusive
flygskatter (ca 3650:-)
• 12 dagar/9 övernattningar på 4-stjärniga hotell &
1 övernattning på ett Ryokan
• Tokyo (3 nätter)
• Takayama (1 natt)
• Kanasawa (2 nätter)
• Kyoto (4 nätter)
• 19 måltider utöver flygmåltiderna–Frukost (10),
Lunch (7) och middag (2)
• Transporter, utflykter och inträden
enligt dag för dag-programmet
• Svensk guide/ciceron Lars-Åke Nilsson (Mr Okay)
• Markus på Resia är med som färdledare
under hela resan
• Fotobok med trevliga minnen från resan

Tillägg per person
Enkelrumstillägg: 7400:–/person
Reseförsäkring via Solid: 600:–/person
Avbeställningsskydd: ca 5 % av resans pris.
Vi arbetar med Solid Försäkringar och deras
avbeställningsskydd täcker resor upp till 40.000:–/
person. Om exempelvis ditt kortföretag eller
hemförsäkring täcker resor upp till 25.000:– går det
att köpa en försäkring som täcker resterande.

Preliminära flygtider
Köpenhamn–Helsingfors 13.15–15.50
Helsingfors–Tokyo 17.20–10.00
Osaka–Helsingfors 10.45–14.55
Helsingfors–Köpenhamn 15.40–16.20

Övrigt
Tillägg för Economy Comfort t/r 1.600:–/person
Finnairs Economy Comfort innebär sittplats i den
främre delen av ekonomiklasskabinen. 8–13 cm mer
benutrymme. Brusreducerande hörlurar. Personligt
bekvämlighetspaket med sovmask, öronproppar,
sockor och tandkräm samlat i en liten tygkasse med
klassiskt Marimekko-mönster. Dessutom är du bland
de första ombord och vid avstigning. Observera
dock att antalet platser är begränsat (43 st).

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.7 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.