Resor och prisförslag

Prisexempel: 
fr. 19.033:–
Pris per person i insideshytt

Tillägg/person: fönsterhytt fr. 2.777:– /person

I priset ingår:
Färdledare från Bengt-Martins
Buss Kalmar/Växjö–Kastrup t/r ingår också
Flygresa med Scandinavian Airlines, preliminärt pris inräknat i denna offert kryssning med Hurtigruten Kirkenes-Bergen inkl. fem övernattningar i del i dubbel insideshytt (USPI-hytt) busstransfers i Norge enligt programmet
Sex frukostbufféer (exkl. dryck)
Sex lunchbufféer (exkl. dryck)
Fem middagar (blandad buffé och 3-rätters)

Minimum antal deltagare 20 personer. 

Flyg:
19 maj
Köpenhamn–Oslo 15.30–16.40
Oslo–Kirkenes 17.55–20.00

25 maj
Bergen–Oslo 19.15–20.05
Oslo–Köpenhamn 20.50–22.00

Transfer från Kalmar/Växjö till Köpenhamn
t/r med buss.

Utflykter enligt ord. program som tillval.

Program

Dag 1
Avresa från Köpenhamn eftermiddag, ankomst i Kirkenes kvällstid och där inleder vår resa med en välkomstmiddag. Efter en god natts sömn tar vår transfer tar oss till Hurtigruteterminalen där M/S Nordnorge ligger till kaj. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar.

Dag 2
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har cirka 2.500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Vi äter middag tillsammans innan vi kl 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. Tips på utflykt: Upplev en magisk stämning i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen!

Dag 3
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2km längd och 100 meter bredd. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Dag 4
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ”de syv søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig.

Dag 5
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi rekommenderar att förköpa en utflykt till. Nidarosdomen byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över S:t Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta.

Dag 6
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer iland i Bergen väntar vår transfer buss på oss för att ta oss ut till flygplatsen där vi flyger tillbaka till Oslo Gardemoen igen.

Bokningsinformation

Handpenning på 50% av resans pris betalas 10 dagar efter bokning. Slutbetalning ska vara betald senast 14/3 2017.

Gäller prisperioder enligt specificering ovan. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkommen att boka hos Resia i Kalmar eller ring oss på 0480-45 64 40.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.