FULLBOKAD

Gruppresa Hurtigruten 1-7 september 2018

Buss från Skövde och Lidköping

Under vår sydgående resa från Kirkenes genomför vi gemensamma utflykter till den magiska midnattskonserten i Tromsø Ishavskatedral samt lär känna Trondheim och ser nationalhelgedomen Nidarosdomen. Ombord på MS Polarlys råder en lugn atmosfär och våra måltider kommer från färska råvaror från lokala leverantörer längs kusten. I vår resa ingår det mesta såsom flyg, övernattning i Kirkenes med välkomstmiddag, helpension ombord och utvalda utflykter.

Erbjudande

Boka innan den 20 november och få 1 000 NOK att använda för utflykter!

Kontakta Resia Lidköping på 0510-54 50 40 för bokning och mer information.

Destination och fartyg

MS Polarlys
MS Polarlys har sitt eget expeditionsteam ombord och har intressanta föredrag såväl inomhus som ute på soldäck för en spännande och lärorik resa. Ämnena varierar beroende på årstid och farvatten. Expeditionsteamet arrangerar dagligen föredrag och kvällsaktiviteter. Du kan också delta i guidning från däck och lära dig mer om kulturen, djurlivet och de naturfenomen som möter oss längs kusten.
MS Polarlys renoverades 2016 och har nu en modern Arktis-inspirerad inredning. Ombord finns tre olika restauranger, bageriet och glassbaren Multe, en bastu och ett gym. Ute på däck kan du njuta av utsikten från en av våra två bubbelpooler. Vi har en bekväm bar i fartygets för där du kan njuta av en trevlig traditionell drink. Fartyget har också ett stort receptionsområde där du förutom receptionen hittar en guide, ett konferensrum och en butik.

Destination
Under vår sydgående resa från Kirkenes genomför vi gemensamma utflykter till den magiska midnattskonserten i Tromsø Ishavskatedral samt lär känna Trondheim och ser nationalhelgedomen Nidarosdomen. Ombord på MS Polarlys råder en lugn atmosfär och våra måltider kommer från färska råvaror från lokala leverantörer längs kusten. I vår resa ingår det mesta såsom flyg, övernattning i Kirkenes med välkomstmiddag, helpension ombord och utvalda utflykter.

Programmet dag för dag

Lördag 1 september
Avresa från Skövde eller Lidköping med buss till Oslo för flyg till Kirkenes. Bussen tar oss till vårt hotell i Kirkenes på kvällen avnjuter vi en välkomstmiddag tillsammans (exkl. dryck). Kirkenes är en liten ort med ca 3400 invånare, staden ligger vid Barentshav nära ryska gränsen. Stadens skyltar är skrivna både på norska och ryska. Vi befinner oss faktiskt längre österut än både Istanbul och St. Petersburg.

Söndag 2 september
Efter frukost på hotellet åker vi till Hurtigrutenkajen där Ms Polarlys ligger vid kaj. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar. På eftermiddagen lägger Hurtigruten till vid kaj i Vardø, som är Norges ostligaste hamn. Vi fortsätter vår resa längs Varangerhalvön i Båtsfjord innan vi på kvällen gör dagens sista stopp i Berlevåg, som är känt för Norges mest berömda manskör.

Måndag 3 september
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Vi äter middag tillsammans innan vi kl 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. Tillsammans gör vi här en gemensam utflykt och upplever en magisk stämning i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer.

Tisdag 4 september
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något av en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2km längd och 100 meter bredd, bergsväggarna kommer så nära fartyget att vi nästan kan ta på dem. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Onsdag 5 september
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ” de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig.

Torsdag  6 september
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta.

Fredag 7 september
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer iland i Bergen kl. 14.30 har vi färdas dryga 2400 km av unika naturupplevelser. Vår buss väntar på oss för att ta oss ut till flygplatsen där vi flyger till Göteborg och vidare busstransfer till Skövde och Lidköping.

Prisinformation

Skövde-Hurtigruten t/r 7 dagar fr. 21.995:-
Priset är angivet per person och avser insides dubbelhytt inkl. helpension.

Ev. tilläggskostnader
Enkelrumstillägg 7500:-/person
Fönsterhytt med begränsad utsikt (USPL, L-hytter) 1425:-/person
Fönsterhytt (USPO, N eller O-hytt) 1925:-/person
Fönsterhytt (USPD, U eller P-hytt) 4635:-/person

Kontakta oss för information om avbeställningsskydd och reseförsäkring.

I priset ingår: 

•    Resias projektledning och administration
•    Reseledare
•    Buss från Skövde/Lidköping tur och retur
•    Frukost på bussen till Oslo
•    Flyg enligt program ovan i ekonomiklass
•    Dagsaktuella flygplatsskatter 
•    Övernattning i dubbelrum på hotell i Kirkenes inkl. frukost 2-3 september
•    1 välkomstmiddag i Kirkenes (exkl. dryck)
•    Kryssning med Hurtigruten Kirkenes – Bergen inkl. fem övernattningar, del i insideshytt
•    Busstransfers i Norge enligt program
•    Utflykt ”Midnattskonsert i Ishavskatedralen” dag 3
•    Utflykt ”Nidarosdomen” dag 6
•    6 frukostbufféer exkl. dryck
•    6 lunchbufféer exkl. dryck
•    5 middagar (blandat buffé och trerätters) exkl. dryck
•    Avresetransfer med egna bussar utan guide
•    Personliga färdhandlingar från Resia

Kostnad för måltidsdryck tillkommer. För fullständiga villkor kontakta din säljare på Resia.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.6 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.