Vandringsresa med guldkant

Italien 18-22 maj 2018

Följ med Petra på en fantastisk resa till Italien där vi kommer att uppleva det genuina livet i Santa Brigida, vandra i bergen, äta underbart god italiensk mat, njuta på Spa QC Terme i San Pellegrino och få uppleva vacker natur.

Programmet dag för dag

Fredag 18 maj - Avresa
Vi lämnar Östergötland tidig morgon och reser mot Arlanda för avfärd mot Milano.
På väg från flygplatsen i Milano gör vi ett stopp på Al Rocol som är en trevlig mindre vingård i området Franciacorta. Här  producerar Franciacorta vin av högsta klass och tar varje år fram 3-4 sorter, och metoden Il Classico är densamma som franska Champagne. På ett enkelt och informellt sätt får vi ta del av processen och får en inblick i produktion och tillvägagångssättet i processen för ett Franciacortavin. Vi kommer att äta en lunch här som består av gedigen italiensk husmanskost och mamma på gården styr och ställer i köket. Vi kommer även att ha en liten vinprovning. Efter lunch åker vi vidare mot vårat boende i Santa Brigida, Albergo Coira som ägs av Igor tillika även kock som tillsammans med fru Zaira ger stället en familjär känsla. Här kan man sitta på innergården och filosofera eller kanske spela ett parti kort. Maten är vällagad och har oftast lokala produkter från de närmsta grannarna som ingredienser. Rummen är rustika, mysiga och alla har dusch och toalett. Här trivs man.  Vi avslutar dagen med en gemensam 2 rätters middag med husets vin.

Lördag, 19 maj - Vandringsdag i Orobiebergen
Vi startar dagen med en härlig och god frukost. Efter frukost packar vi väskan med  nödvändiga ting för en dags vandring i granndalgången. Dagens vandring är en heldag och vi har tar med oss picnic från hotellet i våra ryggsäckar. När vi når Valtorta, längst in i dalgången gör vi ett spännande besök på Latteria Sociale, ett kooperativ som i många år har producerat lokala ostar efter traditionsenliga recept. Efter besök och picnic lunch styr vi stegen tillbaka till hotellet och Santa Brigida. Gemensam 2-rättersmiddag med husets vin. Efter middagen kommer vi att bli introducerade i den Italienska varianten av Boccia (Bocce) där hotellets ägare Igor är lite av ett proffs, vi kommer även att få prova på spelet och kanske blir det en liten turnering.

Söndag 20 maj - Spadag i Pellegrino 
Vi startar med en god frukost. Idag ska vi ha en underbar och avslappnande dag på QC Terme, ett fantastisk spa i San Pellegrino men innan vi gör entré där gör vi en sightseeing till den historiska byn Cornello Dei Tasso där vi får en guidad visning ca 45 min (engelsktalande guide). När vi har checkat in på QC Terme får vi en kort introduktion och beskrivning av det gamla Termalbadet som har renoverats till toppmoderna spaanläggning. Lunch/brunch serveras. Gemensam 2-rätters middag med husets vin.  På söndag kväll blir det ”Dolce” i köket, vi får prova, laga och smaka några av de traditionella desserterna från regionen/Italien.

Måndag 21 maj - Vandringsdag i Orobiebergen 
Vi startar med en god frukost och därefter tar vår vandringsguide med oss upp på lite högre höjder och vår vandring kan bli något krävande. Men med rätt utrustning såsom rejäla vandringskängor och bekväma kläder, picnic från hotellet och vatten i ryggsäcken så tar vi oss sakta och säkert upp och runt en av de närliggande bergstopparna. Vi har höjder på ca 1500–1800m och nivåskillnad på ca 800m. Vi dricker kaffe i någon av byarna vi passerar och har tid för avslappning på hotellet innan kvällens middag. Avslutningsmiddag 3 rätters-meny. Kvällens middag är specialkomponerad av köket och bjuder på massvis av olika smaker och lokala produkter. Efter årstiden så plockas det färska kryddor och kanske den lokala spenaten direkt från naturen. Till detta dricker vi väl utvalda viner från regionen såsom Valcalepio- och Valtellina-området

Tisdag 22 maj - Hemresa
Efter frukost beger vi oss mot flygplatsen Milano Linate
 

Prisinformation

Vandringsresa med guldkant 5 dagar fr. 12.500:-
Pris avser per person i dubbelrum.

I priset ingår: 

•   Transport Motala–Arlanda t/r, flyg, lokala transporter
•   Måltider dag 1: Lunch, Middag inkl. husets vin samt kaffe och vatten
•   Måltider dag 2: Frukost, picniclunch och middag inkl. husets vin, kaffe och vatten
•   Måltider dag 3: Frukost, lunch/brunch och middag inkl. husets vin, kaffe och vatten
•   Måltider dag 4: Frukost, picniclunch och middag med vin, kaffe och vatten
•   Måltider dag 5: Frukost

Ingår ej i resans pris: Lokala skatter, avbeställningsskydd, reseförsäkring. 

För att få kunna deltaga på vandringarna förutsätter det att du har bra grundkondition, god hälsa och utrustad med vandringskängor och stavar och glatt humör 

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.