Gruppresa Hurtigruten 13–19 maj 2018

Välkommen till Hurtigruten! Varje dag året runt lägger ett Hurtigrutenfartyg ut från Kirkenes med sikte mot Bergen. Följ med och upplev allt från kargt till frodigt, trånga fjordar till öppet hav, norrsken till midnattssol och framför allt en storslagen natur. Fartygen är moderna med trevliga hytter och vackra panoramasalonger där du kan njuta av den hänförande utsikten.

På denna sydgående resa med Hurtigruten finns flera höjdpunkter att beskåda, med dryga 2400 km av unika naturupplevelser och utflykter från Kirkenes längs kuststräckan tills vi når sommaren i Bergen. Dessutom faller denna resa in över ”sjyttende mai” så vi får möjligheten att fira den norska nationaldagen ombord.

Programmet dag för dag

Söndag 13 maj 
Bussen avgår från Linköping på morgonen för att göra ett stopp för påstigande i Norrköping, och sedan ankomma till Arlanda i god tid innan flyget går. Passa på att äta en lunch på flygplatsen. Avresa från Stockholm tidig eftermiddag, ankomst i Kirkenes kvällstid och där inleder vår resa med en välkomstmiddag på vårt centralt belägna hotell.

Måndag 14 maj  
Efter en god natts sömn tar vår transfer oss till Hurtigruteterminalen där MS Finnmarken ligger vid kaj. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar.

Tisdag 15 maj 
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Vi äter middag tillsammans innan vi kl 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. Vi får möjlighet att uppleva en magisk stämning under vår gemensamma utflykt i ishavskatedralen som är utsmyckad
med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen. 

Onsdag 16 maj
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något av en höjdpunkt på vår resa. Om tiden och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2 km längd och 100 meter bredd. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Torsdag 17 maj  
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (p.g.a. planeternas gravitation) så jämfört med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ” de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig. Idag är också ”sjyttone mai” vilket är Norges nationaldag och firas traditionsenligt ombord. Firande startar tidigt på dagen med flagghisning och oftast ett tal av kaptenen. Har vi tur möter musikårer upp i hamnarna och sjunger ”Ja vi elsker detta landet”, det viftas med norska flaggor och stämningen är fantastisk.

Fredag 18 maj
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som går att boka på en utflykt till. Nidarosdomen byggdes mellan år 1070–1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen år 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta.

Lördag 19 maj  
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer i land i Bergen väntar vår transferbuss på oss för att ta oss ut till flygplatsen där vi flyger tillbaka till Stockholm igen.

Erbjudande

Hurtigruten t/r 7 dagar fr. 22.795:-

Priset är angivet per person och avser insides dubbelhytt inkl. helpension.

Utsides, begränsad utsikt (L, J) 24.620:–
Utsides (N, O) 25.225:–
Utsides (P, U, QJ) 28.765:–
Kontakta Resia för enkelhyttspriser

I priset ingår: 

 • Egen busstransfer från Linköping, via Norrköping till Arlanda t/r
  • Flyg t/r exkl. måltider ombord
  • Flygplatsskatter och avgifter (f.n. 1266:–)
  • Incheckat bagage på flyget
  • Busstransfers i Norge enligt program
  • 1 natt på hotell (i delat dubbelrum) i Kirkenes, inkl. frukost
  • 1 middag på hotellet i Kirkenes
  • 5 nätter i delad insideshytt
  • 5 frukostbufféer ombord
  • 6 lunchbufféer ombord
  • 5 middagar ombord (blandat buffé och 3-rätters)
  • Utflykten Midnatsskonsert i Tromsø
  • Färdledare från Resia
  • Personliga färdhandlingar från Resia

Kostnad för måltidsdryck tillkommer.

Ev. tillägg. 
Avbeställningsskydd fr. 1.368:–
Reseförsäkring Hör med oss om du behöver komplettera din hemförsäkring 

För fullständiga villkor kontakta din säljare på Resia.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.