Världens vackraste sjöresa

Gruppresa Hurtigruten 8–14 aug 2018

Välkommen till Hurtigruten! Varje dag året runt lägger ett Hurtigrutenfartyg ut från Kirkenes med sikte mot Bergen. Följ med och upplev allt från kargt till frodigt, trånga fjordar till öppet hav, norrsken till midnattssol och framför allt en storslagen natur. Fartygen är moderna med trevliga hytter och vackra panoramasalonger där du kan njuta av den hänförande utsikten.

fr. 21.990:–/person med del i dubbelhytt

Dag för dag

Onsdag 8 augusti
Avresa från Stockholm eftermiddag, ankomst i Kirkenes kvällstid och där inleder vår resa med en välkomstmiddag.

Tisdag 9 augusti
Efter en god natts sömn tar vår transfer tar oss till Hurtigruteterminalen där MS Nordkapp ligger till kaj. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar.

Onsdag 10 augusti
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon lägger vi till i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker. Vi äter middag tillsammans innan vi k. l 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. 

Upplev en magisk stämning under vår gemensamma utflykt i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen!

Torsdag 11 augusti
Denna dag kommer bli en dag att sent glömma, vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2km längd och 100 meter bredd. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Fredag 12 augusti
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar” de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig.

Lördag 13 augusti
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi besöker under en gemensam utflykt till. Nidarosdomen byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta.

Söndag 14 augusti
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer i land i Bergen väntar vår transfer buss på oss för att ta oss ut till flygplatsen där vi flyger tillbaka till Stockholm igen.
 

I priset ingår

  • 1 natt på hotell (del i dubbelrum) i Kirkenes inklusive middag och inkl. frukost
  • Flygresa Stockholm–Oslo–Kirkenes/Bergen–Oslo–Stockholm (flygpriset är preliminärt, fastställs i oktober 2017)
  • Kryssning med Hurtigruten Bergen–Kirkenes inkl. fem övernattningar (9–14 augusti) del i dubbel insideshytt (USPI)
  • Busstransfers i Norge enligt program
  • Utflykten Midnattskonserten
  • Utflykten Trondheim M. Nidarosdomen
  • 5 frukostbufféer ombord på Hurtigruten
  • 6 lunchbufféer ombord på Hurtigruten
  • 5 middagar ombord på Hurtigruten (blandat buffé och 3-rätters)

 

Kostnad för måltidsdryck tillkommer. Begränsat antal platser. För fullständiga villkor kontakta din säljare på Resia.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.