Aktivitetsresa till Sydafrika

Välj mellan att resa 30 nov–8 dec 2018 eller 19–27 januari 2019!

Upplev en aktiv vecka i och omkring Stellenbosch, den kända vin-, cykel- 
och universitetsstaden. Kombinera din semester med att förena aktiviteter med upplevelser. Cyklandet är en livsstil i Sydafrika, landet som älskar sport, och självklart kombineras detta med god mat och dryck i gott sällskap! 
Vi cyklar mellan vinrankor, berg och kullar i vinlandets ”mecka” Stellenbosch. 
Har du prövat mountainbike förut eller är du nybörjare? Inga problem, här finns cykling för alla. Såklart blir det också andra aktiviteter såsom vandring, stadsrundtur, och matupplevelser utöver det vanliga. 
Tillsammans med vår Sydafrikanska guide Madiba besöker vi townshipet Karamandi, detta kommer att bli ett minne för livet. Helt enkelt en resa för både kropp och själ.
Välkommen till ett magiskt land – Sydafrika! Under veckan kommer ni att tas om hand av Katarina & Peter Stigsson som bott och levt i Sydafrika sedan år 2006. De brinner för sitt förtrollande land och delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper samt ger tips och råd. Samla ihop gänget och upplev Sydafrika tillsammans! Nu kör vi!

fr. 14.900:–/person med del i dubbelrum

Maila kicki.johansson@resia.se eller ring 0303-72 99 84  för bokning och mer information.

Dag för dag

Fredag 
Ankomst Sydafrika och Stellenbosch 

Vi ankommer sent till Sydafrika. Vår transfer tar oss till guesthouset och här väntar bubbel, lätt tilltugg och en skön säng. Övernattning Stellenbosch, centralt, personligt och omtyckt guesthouse i Stellenbosch med pool. Ca 10–15 minuters promenad till Church Street, som ligger mitt i Stellenbosch.

Lördag 
Stellenbosch Mountains (F, L, M)

Utvilad och full av energi känns frukost som en bra start inför vår aktivitetsvecka. Vi ses vid 9.30-tiden för en lättare vandring i Stellenbosch Mountains. Här får vi chansen att se staden Stellenbosch ifrån ovan, samt dess stora idrottsanläggningar tillhörande universitetet. Om vi har klar sikt ser vi även Table Mountain. Därefter går vi ner i city för att göra en introduktion och stadsvandring i denna Sydafrikas näst äldsta stad. Här finns fantastisk historia och arkitektur, men också charm av det moderna livet av idag samt studenter i mängder. Och för att smaka och släcka törsten passar vi på att ta en öl- eller vinprovning på vägen. Lunch intar vi i en av de små och personliga ”restauranghemligheterna”, i skuggan i Stellenbosch universitets botaniska trädgård. Här passar vi också på att ha en genomgång av vad som väntar under kommande period både avseende program och följande tilläggsvecka, för dem som valt detta alternativ. På eftermiddagen får man vila lite och hämta ny energi. Välkomstmiddag i traditionell sydafrikanskt ”game” dvs. vilt på en av våra topprestauranger i Stellenbosch. Övernattning Stellenbosch.

Söndag
Tur i vinlandet (F, L)

Efter en välförtjänt frukost blir vi upphämtade med buss på guesthouset kl. 09.30. Då vi är i vinlandet använder vi denna dag till det som nästan är ett ”måste” då man är i Stellenbosch och The Winelands, nämligen att besöka några vingårdar för vinprovning och lunch. Vi försöker välja ut en bra mix av gammalt och nytt, utsikt och atmosfär, kända och okända viner. Vi passar på att berätta om det som är typiskt för den sydafrikanska kulturen och traditioner i landet. Det som vi gärna kallar ”Lifestyle South Africa” och kanske har gjort att vi trivs så bra i detta land. Därefter lunch på en av våra absoluta favoriter. Den som orkar kan sedan fortsätta kvällen på egen hand eller i glada vänners sällskap. Övernattning Stellenbosch.

Måndag
Jonkershoek Nature Reserve (F, L)

Då var det dags att cykla! Efter frukosten transporteras vi i mindre grupper till vårt cykelcenter Ride In några kilometer ifrån guesthouset. Där får vi våra cyklar och genomgång hur hojarna fungerar och kan användas bäst. Alla hänger med och det blir enkel cykling fram till entréen och sedan in i det vackra Jonkershoek Nature Reserve. Här blir det MTB på olika nivåer beroende erfarenhet, dagsform och egna önskemål. Här finns många möjligheter och tekniska utmaningar, men också vänligare cykling med vacker utsikt och många fotostopp. Alla samlas därefter för gemensam lunch, eftersnack och frågor. Här kan också cyklar justeras om det behövs. Cykelkarriären har just börjat! På eftermiddagen cyklar vi hem till vårt guesthouse genom ett av de finare bostadsområden vi har, alternativt vägen över Stellenbosch Mountains för att även idag få chansen att se staden Stellenbosch ifrån ovan. Avkoppling vid poolen på vårt guesthouse. Kvällen  på egen hand. Övernattning Stellenbosch.

Tisdag 
Tour de Wineyards – Somerbosch Wines (F, L)
 
En långkörare eller en något kortare tur mellan flertal vingårdar med fantastiska vyer. Ta i eller mest njuta – även idag finns olika möjligheter. Denna cykeldag är lite som kanske några fantiserar om, mellan vinrankor och vingårdar. Vi startar och avslutar på samma plats, en familjeägd vingård med gamla anor, Somerbosch Wines, lite ”hemma hos”. Efter vår valda cykeltur låter vi oss njuta av ytterligare en ljuvlig och sydafrikansk långlunch tillsammans. Det smakar alltid extra gott med både mat och vin/öl efter att ha utmanat sig själv på sin MTB-tur. Dessutom kanske några vill pröva vinerna på vingården – det går utmärkt. Därefter har man både aktiverat sig, ätit och smakat sig fram på en sydafrikansk vingård. Personligt, trevligt och helt underbart! Kvällen på egen hand. Övernattning Stellenbosch

Onsdag
Elgin och MTB på Oak Valley (F, L)

Idag blir det en liten längre utflykt och man får se ett annat fint och uppkommande vin- och fruktområde, dvs Elgin och vingården Oak Valley. Vi transporteras en bit bort och får också chansen att se lite mera av Sydafrika och dess natur på vår resa. Men håll er vakna så ni inte missar något!
Ännu mer cykling i naturskön miljö och härliga single tracks med spännande och annorlunda utmaningar för alla nivåer. Här kan man både träna MTB-teknik och dessutom utöva det med olika svårighetsgrader – ett paradis för MTB på alla nivåer. De som vill cykla massor gör detta och och de som hellre tar en kortare tur gör det, möjligheterna är många och cyklingen riktigt rolig med härliga single tracks. Här blir det köra av! Vi njuter av en välförtjänt lunch tillsammans och är vädrets makter med oss blir det pick-nick a la South tillsammans i gräset med härlig after-bike stämning! På vägen åter njuter vi av en fantastisk natur och vi får dessutom se ett av våra stora problem regionen, vattenbristen i dammarna som försörjer både Cape Town och The Winelands. Vi passerar dessutom den lilla speciella staden Franschhoek på vår återresa till Stellenbosch. Kvällen på egen hand. Övernattning Stellenbosch.

Torsdag 
Tour in Franschhoek – Boschendal Wine Estate (F, L)

Denna dag blir det cykling på en av de mera kända vingårdarna  – Boschendal. Vi utgår ifrån denna berömda gård på gränsen mellan Stellenbosch och Franschhoek. Idag blir det lugn och fin körning, kortare slinga som kan köras många gånger mellan frukt- och vinodlingar. Det går också att välja längre och mera avancerade slingor. Det går antingen upp eller ner här, så då gäller det att trampa på och hålla balansen! Den som idag hellre vill ägna sig åt enbart vinprovning och softa på en vingård gör detta. Boschendal är en legendarisk gammal gård med mycket historia. Här finns café, deli, bistro, winetasting, rosenträdgård, kryddträdgård m.m. Ta dagen som den kommer och känn efter vad som passar dig bäst idag – njuta livet! Lunch på bistrot och de som vill cykla vidare gör detta efter matintag. På eftermiddagen lite egen tid på vingården Boschendal Wine Estate och på kvällen blir det kanske middag hemma på guesthouset efter inköp på vingårdar, deli och ekologisk shop. Övernattning Stellenbosch.

Fredag 
Township Kayamandi & Gourmet (F, L+)

Vi startar dagen med en promenad i kåkstaden Kayamandi. Vi möter vår guide Madiba vid 10-tiden och går igenom både fattiga och mer välbergade kvarter i townshipet. Därefter avslutar vi på förskolan Luthando som Katarina och Peter varit delaktiga i att stödja via gäster och vänner. Trots fattigdom finns mycket glädje, skratt och gemenskap. Åter till guesthouset för att ha en genomgång för dem som nästa dag fortsätter sitt äventyr med en tilläggsvecka. Därefter blir det transport till lunchen och nu blir det lite flottare på denna vingård. Det blir en lunch som består av Food- & Wineparing på en annan av våra absoluta favoriter då det gäller vingårdar – mat, vin och utsikt i toppklass. Så skall en aktivitets vecka avslutas för ett gäng som kämpat tappert och har haft massor av skoj. Det blir en lång lunch och tillika en kontrast ifrån morgonens vandring i townshipet. Kvällen fortsätter sedan med gänget på stan för de som vill och orkar.
Övernattning Stellenbosch.

Lördag  
Goodbye eller fortsatt trevlig resa (F)

En gemensam frukost och sedan hej då för denna gång. Här skiljs våra vägar eller fortsätter mot nya äventyr i Sydafrika. De som åker vidare får tips och råd på vägen och de som lämnar oss önskar vi välkomna åter.
 

I priset ingår

 • Ankomsttransfer med guide på flygplatsen,
 • Välkomstdrink och snacks
 • 8 nätter  del i dubbelrum på centralt guesthouse i Stellenbosch
 • 8 frukostar, 7 luncher och 1 välkomstmiddag inkl. måltidsdryck
 • Dricks vid gemensamma måltider
 • Stadsvandring med vin- eller ölprovning
 • Tur i vinlandet med provningar
 • Townshiptur med besök på förskolan Luthando
 • Cykelhyra och transporter inom programmet med buss och cykelkärr
 • Tips & råd för träning och MTB samt  inspirationsföredrag
 • Svenskt och sydafrikanskt guide- och värdskap. 
   

Tillkommer

Flygresa 
Försäkringar 
Extra dryck 
Transporter och aktiviteter utanför programmet

Tillägg

Enkelrumstillägg från: SEK 3890  
Med reservation för eventuella ändringar
Priset är baserat på minimum 12 personer    

 

Möjlig förlängning på aktivitetsresan

Tilläggsvecka 1: ”Vårt underbara Sydafrika – ett smakprov på ett förtrollande land i utveckling!”
Vår klassiker - En resa på egen hand i 8 dagar med hyrbil och förbokat reseprogram, inkl. lyxig safari, Little Karoo, Garden Route och Kapstaden ca 15.400:- per person i dubbelrum. Det bästa av allt!

Tillägsvecka 2: ”Vårt underbara Sydafrika – mera smakprov på ett magiskt land!”
Vår nyhet! - En resa på egen hand i 7 dagar med hyrbil och förbokat reseprogram i det vackra s k Winelands, längs södra kusten, inlandet och idylliska West Coast och med avslutning i Mother City Cape Town ca 10.000:- per person i dubbelrum.

Tilläggsveckor i mån av platstillgång. 

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.