Världens vackraste sjöresa

Gruppresa Hurtigruten 17–23 aug 2018

Välkommen till Hurtigruten! Varje dag året runt lägger ett Hurtigrutenfartyg ut från Kirkenes med sikte mot Bergen. Följ med och upplev allt från kargt till frodigt, trånga fjordar till öppet hav, norrsken och framför allt en storslagen natur. Fartygen är moderna med trevliga hytter och vackra panoramasalonger där du kan njuta av den hänförande utsikten.

fr. 20.450:–/person med del i dubbelhytt

Erbjudande: 
Just nu får du 1000 NOK att använda ombord på din resa om du bokar senast 30/12 2017.

Dag för dag

Programmet, dag för dag
Fredag 17 augusti 

Stenungsund-Kirkenes Vi reser med buss från Resia i Stenungsund till Oslo för att sedan flyga vidare till Kirkenes. Där möter vi en transferbuss som tar oss till hotellet där vi tillsammans äter en god middag

Lördag 18 augusti  
Efter en god natts sömn tar vår transferbuss tar oss till Hurtigruteterminalen där MS Midnatsol ligger vid kaj. Vi avnjuter en god lunchbuffé ombord och vårt fartyg avgår strax därefter. Innan vi har nått vår slutdestination Bergen har vi färdas 240 landmil och vi kommer att lägga till i 34 hamnar. 

Söndag 19 augusti 
Nattetid lägger vi till i Mehamn och Kjøllefjord. Tidig morgon i Honningsvåg. Staden som har ca 2500 invånare är Norges nordligaste stad, sommartid upplevs midnattssol med dagsljus dygnet runt och under två vintermånader är staden i totalt mörker.
Vi äter middag tillsammans innan vi kl. 23.45 ankommer till Tromsø, en liten storstad vid Norra Ishavets strand. Tromsø är stolta över att ha såväl världens nordligaste golfbana som världens nordligaste symfoniorkester och världens nordligaste universitet. 
Upplev en magisk stämning under vår gemensamma utflykt i ishavskatedralen som är utsmyckad med Europas största glasmosaik. I midnattstimman fylls kyrkan av norsk folkmusik, klassisk musik och psalmer. En stämningsfull och unik avslutning på dagen!

Måndag 20 augusti  
Denna dag kommer bli en dag man sent glömmer. Vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen som är något en höjdpunkt på vår resa. Om tid och vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, havsörnens rike och en fjord på endast 2 km längd och 100 meter bredd. 
Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Ljuset i Lofoten sägs vara något unikt och har lockat kända konstnärer såsom Lars Lerin att försöka fånga dess skönhet i sina målningar. Färden längs Lofoten fortsätter och i Stamsund kan vi beundra Lofotsväggens majestätiska klippor.

Tisdag 21 augusti  
Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N. Polcirkeln förflyttas ca 15 meter per år (pga. planeternas gravitation) så jämförelsevis med de äldre kartböckerna ligger inte dagens polcirkel på samma ställe. Längs Helgelands kust ligger legenden om de sju fjälltoppar ” de Syv Søstre”, på mellan 900 och 1000 meter höjd. För att avsluta dagens fantastiska vyer åker vi förbi Torghatten, det 260 meter höga fjället med ett hål rakt igenom sig. 

Onsdag 22 augusti  
Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad. Staden grundades redan år 997 och är idag Norges tredje största stad. Trondheims mest kända byggnadsverk är katedralen Nidarosdomen som vi besöker under en gemensam utflykt till. Nidarosdomen byggdes mellan år 1070-1300 och hade namnet ”Cor Norvegiae” (Norges hjärta) innan reformationen 1537. Katedralen är byggd över St. Olavs begravningsplats. Under denna inblick får vi en guidad tur av katedralen samt att vi får lite egen tid att beundra denna dom där tre drottningar och sju kungar krönta. 
 

Torsdag 23 augusti  
Bergen–Oslo–Stenungsund
Vår sista frukost ombord innan vi lägger till i Bergen, som under medeltiden var Skandinaviens största stad. Bergens smeknamn var ”porten till fjordarna”. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Hansakajen Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När vi kommer iland i Bergen väntar vår transferbuss på oss för att ta oss ut till flygplatsen. Vi flyger till Oslo för att sedan sätta oss på bussen för sista sträckan till Stenungsund med många härliga upplevelser i bagaget.
 

I priset ingår

 • Resa med buss och flyg från Stenungsund 
 • Reseledare från Resia 
 • 1 natt på hotell (del i dubbelrum) i Kirkenes inklusive middag exkl. dryck och inkl. frukost 
 • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes–Bergen inkl. fem övernattningar (18–23/8) del i dubbel insideshytt (USPI) 
 • Busstransfers i Norge enligt program
 • Utflykten Midnattskonserten
 • Utflykten Trondheim med Nidarosdomen 
 • Fem frukostbufféer ombord på Hurtigruten 
 • Sex lunchbufféer ombord på Hurtigruten exkl. dryck 
 • Fem middagar ombord på Hurtigruten (blandat buffé och 3-rätters) exkl. dryck 
   

Priset baserar sig på att 20 personer deltar enligt program ovan. Vid lägre antal förbehåller Resia sig rätten att justera priset. Med reservation för tidtabellsändringar. Måltidsdryck och ev. utflykter tillkommer. Avbeställningsskydd 6% av resans pris/person.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.5 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.