Följ med till fantastiska Sydafrika 18/11-1/12!

Det genuina Afrika i norr med vacker natur, ett rikt djurliv och en blandning av olika kulturer. I söder fruktodlingar, vingårdar, milslånga stränder och ett subtropiskt klimat. Miljonstäder, orörda naturområden och naturparker. Ett dynamiskt affärsliv, musik, konst och färgstarkt hantverk. Sydafrika är kontrasternas och ytterligheternas land. Ett land som innehåller en egen värld!

Resia i Stenungsund har även i år tagit fram en mycket innehållsrik och härlig rundresa i Sydafrika. Denna gång innefattar den även panoramarutten över Drakensbergen i Mpumalanga. Otroliga fjällpass, älvar och dalar innan vi kommer fram till Kapama Private Game Reserve som ligger i en del av Kruger nationalpark. Vi få även se den finaste delen av Garden Route, den fantastiskt natursköna sträckan mellan Hermanus och Kapstaden.

Upplägget är gediget och väl utarbetat med fantastiska upplevelser med dels det vackra Sydafrika men också historia och kultur. Vi erbjuder både en svensktalande och en engelsktalande guide samt att Inger från Resia är med på hela resan. I resan ingår minst halvpension och boende på omtyckta hotell. Det är en unik upplevelse med privat safari som en absolut höjdpunkt. Det begränsade antalet deltagare gör denna rundresa exklusiv. Följ med du också!

fr. 42.900:–/person med del i dubbelrum

 

Dag för dag

18 november
Avresa från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn till Johannesburg med KLM. Ankomst till Johannesburg på kvällen. Övernattning på City Lodge på flygplatsen.

19 november
Direkt efter frukost börjar äventyret. Vi beger oss nordost mot Dullstroom där vi gör ett lunchstopp. Färden fortsätter sedan till White River på gränsen till Krugerparken. Här bor vi på ett otroligt charmigt hotell en natt. Frukost och middag ingår.

20 november
Efter frukost är vi på väg mot en av de absolut största höjdpunkterna under resan, Kapama Private Game Reserve, som ligger i ett av Sydafrikas vackraste privata viltreservat i en del av Krugerparken. Denna dag får vi uppleva hisnande vyer när vi passerar genom panoramarutten. Fantastisk natur med höga bergspass, djupa dalar och slingrande älvar.

Vi ser bland annat Blyde River Canyon, världens tredje största kanjon/floddal efter Grand Canyon i USA och Fish River Canyon i Namibia. Lunchen äter vi när vi kommer till vår safari lodge. Efter lunchen ca 16.30 är det dags för eftermiddagens safari som varar i cirka tre timmar. Under våra två dagar här kommer vi att njuta av fyra safariturer i öppna

terrängfordon och förhoppningsvis få se de fem stora djuren elefant, lejon, buffel, noshörning  och leopard  (The Big Five), som alla finns i området. Det finns även chans att få se världens snabbaste djur – geparden. Frukost, lunch och middag ingår.

21 november
Väckning, en kopp te eller kaffe med en kaka alternativt smörgås innan vår morgonsafari. När vi är tillbaka på lodgen efter ca 3 timmar äter vi en härlig frukost. Tid för bad i poolen, kanske en massage i den fina spaavdelningen eller bara slappa. Lunch serveras cirka klockan 13.00. Tid för egna aktiviteter innan det är dags för eftermiddagssafari. Vi avslutar denna spännande dag med en underbar middag. Frukost, lunch och middag ingår.

22 november
Väckning, en kopp te eller kaffe med en kaka eller smörgås innan dagens morgonsafari. Frukost och förberedelse för utcheckning. Sedan transfer till flygplatsen för resa vidare till

”Världens vackraste stad” - Kapstaden. Flyget går 13.10 och vi landar i Kapstaden 16.20. Här möts vi av vår svenska guide som kommer att vara med oss resten av resan. Vi beger oss direkt mot det vackra vindistriktet och Stellenbosch. Efter den dryg halvtimma kommer vi till vårt trevliga hotell där vi bor i två nätter. Middag på hotellet.  Frukost och middag ingår.

23 november
Hela dagen ägnas åt att besöka olika vingårdar och göra vinprovningar. Vi besöker bl.a. Stellenbosch där vi börjar med en vinprovning med besök i deras vinkällare. Sedan väntar en fantastisk ”food and wine pairing” på en vacker vingård. På eftermiddagen hinner vi med ett besök på Van Ryns där vi gör en brandy- och chokladprovning. Middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

24 november
I dag checkar vi ut från vårt trevliga hotell och innan vi sätter kursen mot Indiska oceanen och den charmiga lilla hamnstaden Hermanus, gör vi ett besök i den franska delen av vindistriktet och den charmiga lilla staden Franschhoek. Vi gör ett stopp för vinprovning på den vackra vingården Haute Cabriere som bland annat är känd för sin goda ”champagne”. Vi fortsätter sedan färden över ett bergspass och njuter av den fantastiskt vackra naturen innan vi når dagens mål som framför allt är världskänd för sin valskådning. På eftermiddagen finns det tid för egna strövtåg i den charmiga lilla staden eller tid att njuta vid poolen. Vårt hotell

är helt ljuvligt och ligger precis vid klipporna så man kan se valarna från hotellet om vi har tur. Här bor vi i två nätter. Lunch på egen bekostnad. Frukost och middag ingår.

25 november
Frukost. Dagen är sedan fri för egna strövtåg. Finns det valar i bukten, finns det möjlighet att åka ut på en valsafari för de som önskar (ingår inte utan betalas av var och en). Det är en ca 3 timmar lång båttur där vi, om vi har tur, kan se stora ”Southern Right Whale” som kan bli uppemot 60 ton tunga alldeles intill båten. Några kanske vill ut och kolla efter vithaj som det finns gott om här, i så fall hjälper vi till att boka det. De hämtar i så fall vid hotellet och du åker ut i en båt en bit från land. Det är mycket hajrikt vatten, så chansen att få se haj är stor. Lunch och middag på egen hand. Frukost ingår.

26 november
Efter frukost är det avresa längs den vackraste delen av Garden Route mot Kapstaden. Om vädret tillåter passar vi på att åka upp på Taffelberget. Här möter oss den mest fantastiska utsikt över Kapstaden och Robben Island. Sedan checkar vi in på vårt hotell som ligger vid det berömda V&A Waterfront. Gemensam middag på trevlig restaurang vid Waterfront. Lunch på egen bekostnad. Frukost och middag ingår.

27 november
Heldagstur till Godahoppsudden. Vi åker längs en av Sydafrikas vackraste vägar till udden där Atlanten möter Indiska oceanen. Vi äter en fantastisk ”Seafood lunch” i den pittoreska lilla fiskebyn Simons Town, tittar på pingviner vid Boulders Beach och njuter av den vackra naturen. På eftermiddagen besöker vi en av världens vackraste botaniska trädgårdar, Kirstenbosch. Det är vår i Sydafrika nu så det mesta blommar, även de stora vackra Proteorna, man tappar nästan andan av allt det vackra. Middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

28 november
Hela dagen fri för egna strövtåg. Besöka museer, marknader eller det fantastiska akvariet vid Waterfront. Du kan slappa vid hotellpoolen eller bada i en av de stora havspoolerna. Shopping är också ett sant nöje i Kapstaden. För de som önskar ordnar vi en utflykt till Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt i många år. Frukost ingår.

29 november
Halvdagsutflykt till ett Township. Vi besöker District Six och får höra hela den tragiska historien om hur man under apartheid tiden flyttade över 60.000 familjer för att de vita ville bygga på deras område. Området står fortfarande obebyggt. Vi besöker också en av ”kåkstäderna” eller ”Township” som det kallas i Sydafrika. Här får vi se hur människorna bor och även besöka skola. En stark upplevelse. Lunch på egen hand. På kvällen äter vi en gemensam middag på en fantastisk härlig afrikansk restaurang. Frukost och middag ingår.

30 november
Utcheckning. Vi får behålla ett par rum fram till kl. 17.00 där vi kan ställa våra väskor och fräscha upp oss. Dagen är sedan fri för den sista shoppingen fram till kl. 18.00. Då samlas vi på en av restaurangerna vid Waterfront där vi passar på att ta farväl av Kapstaden för denna gång och njuter av en enklare måltid tillsammans innan det är dags för avfärd till flygplatsen och vår hemresa. Lunch på egen hand denna dag. Frukost och middag ingår.

1 december
Kl. 00.30 går vårt flyg via Amsterdam hem till Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn. Vi landar hemma i Göteborg kl. 16.55.

I priset ingår

Reguljärflyg från Göteborg–Johannesburg/Hoedspruit –Kapstaden– Göteborg.

12 nätter med del i dubbelrum på bättre mellanklasshotell alt. förstaklasshotell
Måltider enligt program
4 safariturer
Samtliga utflykter/sightseeingturer enligt program
Entréavgifter
Reseledare från Resia
Lokal svensk guide i Sydafrika
Lokala skatter, service och flygskatter
Bagagehantering på hotellen

Tillkommer

Drycker, måltider och aktiviteter utanför program samt dricks till guider, rangers och chaufför.
Enkelrumstillägg 12.950:-
Avbeställningsskydd och försäkring kan köpas genom Resia.
Reservation för ev. prisändringar av skatter, valutakursändringar eller liknande utanför Resias kontroll.
Reservation för omkastningar i programmet under resans gång.

Allmänna resevillkor

Vid avbeställning
Resenären har rätt att avbeställa resan mot en viss kostnad.
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresan ska resenären betala 5 procent av resans pris.
Vid avbeställning senare än 60 dagar, men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala 15 procent av resans pris.
Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 14 dagar före avresan ska resenären betala 50 procent av resans pris.
Sker avbeställningen inom 14 dagar före avresan ska resenären betala hela resans pris.

Om avbeställningsskydd
Resenär som tecknat avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan ifall:
• resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas/sambos nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
• resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.
• medresenären avbeställer sin resa. Resan ska avbeställas så snart som möjligt och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.

Om ändrade villkor
Resenären får frånträda avtalet, om arrangören förklarar att han inte kommer att fullgöra vad han åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för resenären. Om arrangören avser att bryta avtalet, eller om han vill ändra avtalsvillkoren, ska han underrätta resenären snarast och därvid lämna besked om resenärens rätt att frånträda avtalet. Frånträder resenären avtalet har han rätt till en annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om arrangören eller återförsäljaren kan erbjuda detta. Om resenären godtar en sämre ersättningsresa, har han rätt till ersättning för prisskillnaden. Avstår resenären från sin rätt till ersättningsresa, eller om en sådan resa inte kan erbjudas, ska han snarast få tillbaka vad han betalat enligt avtalet.

Om prisändringar
Priset får ändras endast på grund av kostnadsökningar som beror på:
1. ändringar i transportkostnader
2. ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller
3. ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan. Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

Om fel och brister
Om efter avresan en väsentlig del av de avtalade tjänsterna inte kan tillhandahållas, ska arrangören ordna lämpliga ersättningsarrangemang utan extra kostnad. Vid andra fel, till exempel att inkvarteringen inte håller vad som utlovats, har resenären rätt till prisavdrag och skadestånd, om inte felet beror på honom. Resenären har inte rätt till skadestånd om arrangören kan bevisa att felet beror på ett hinder utanför arrangörens kontroll, som denne inte skäligen kunde ha räknat med när avtalet ingicks, och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha räknat med när avtalet ingicks.

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia Trygghetsgaranti

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.7 av 10 stars+trustpilot_liten.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.