Gruppresa

Sydafrikas godbitar

Följ med oss på en innehållsrik resa där vi tillsammans upptäcker det vackra och kontrastrika Sydafrika med dess intressanta historia och spännande kultur. Det är en unik upplevelse med privat safari i ett av Sydafrikas vackraste viltreservat som en absolut höjdpunkt. Vi erbjuder svensktalande guide under hela resan samt att Malin från Resia följer med  som färdledare. I resan ingår minst halvpension och boende på omtyckta hotell. Det begränsade antalet deltagare gör denna rundresa exklusiv. Följ med du också! 

Rundresa 16–28 november 2018 fr. 36.250:–/person

Programmet dag för dag

Fredag 16 november
Avresa med eftermiddagsflyg från Arlanda.

Lördag 17 november
Ankomst till Johannesburg flygplats. 
Vår svenska guide möter upp och vi tar oss med buss till Pilanesberg Game Reserve där vi checkar in på Ivory Tree  Game Lodge. På eftermiddagen åker vi ut på vår första safaritur. 
Frukost, lunch och middag ingår.

Söndag 18 november
Vi upplever safari i ett av Sydafrikas vackraste privata viltreservat. Vi kommer att få vara med om oförglömliga upplevelser av afrikansk natur och spännande djurliv. Vi gör våra safariturer med lokalguide i öppna fordon och förhoppningsvis får vi se ”The big five”. Det här blir en spännande dag! 
Frukost, lunch och middag ingår.

Måndag 19 november
Vi hinner med en tidig morgonsafari innan vi lämnar hotellet och tar oss till Johannesburg flygplats för vidare flyg mot Kapstaden. Vi checkar in på Hotel President där vi ska bo kommande fem nätter. Hotellet ligger precis intill V&A Waterfront som är ett välkänt och mysigt hamnområde i centrala Kapstaden. 
Frukost och middag ingår.

Tisdag 20 november
Efter frukost väntar en guidad heldagstur söderut längs den vackra kuststräckan Chapmans Peak mot Kaphalvön och Cape Point. På vägen stannar vi på T-Bag Design, ett välgörenhetsprojekt där man sysselsätter underprivilegierade sydafrikaner och ger dem möjlighet att skapa vackert hantverk i en trygg och kreativ miljö. Vi gör ett längre stopp vid Godahoppsudden där vi njuter av vacker utsikt och härlig natur. Tillbaka i Kapstaden har vi lite tid på hotellet innan det är dags för kvällens gemensamma middag. Frukost, lunch och middag ingår.

Onsdag 21 november
Den här dagen upptäcker du Kapstaden på egen hand. Kanske lockar det med ett besök till Kirstenbosch, en av världens vackraste botaniska trädgårdar där Sydafrikas nationalblomma Protea blommar så vackert den här tiden på året. Kanske vill du besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i många år. Eller varför inte besöka den lokala marknaden och inhandla afrikanskt konsthantverk eller bara njuta av det livliga folklivet i V&A Waterfront. 
Den här dagen är din dag! Frukost ingår.

Torsdag 22 november
Idag väntar en heldag i Sydafrikas Kåkstäder. En fantastisk och omtumlande upplevelse! Ett levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka. Vi besöker en förskola och ett hantverkscenter och vi ser hur sydafrikanerna bor och lever i dessa förorter. På eftermiddagen är det dags att uppleva Kapstaden från ovan. Vi tar linbanan upp till toppen av Taffelberget och njuter av den storslagna utsikten. För den som vill avslutar vi dagen med en middag i Camps Bay, Kapstadens Riviera. Här finns en härlig strandpromenad och mängder av mysiga restauranger. 
Frukost och lunch ingår.

Fredag 23 november
För den som vill börjar dagen med en tidig vandring uppför Lion’s Head, ett av Kapstadens ståtliga berg. För den som hellre vill ta sovmorgon så gör man det. Är du intresserad av konst rekommenderar vi ett besök på det nyöppnade konst-museet MOCAA som är inrymt i en 27 meter hög silobyggnad från 1920-talet. Kanske vill du besöka någon av Kap-stadens alla stränder och njuta av en dag vid havet. I dag bestämmer du hur din dag ska se ut. Frukost ingår.

Lördag 24 november
Efter en härlig frukost är det dags att lämna Kapstaden. Vi beger oss österut mot den pittoreska byn Hermanus. På vägen dit stannar vi till och tittar på de sydafrikanska pingvinerna och när vi kommer fram till Hermanus checkar vi in på fantastiska The Marine Hotel. 
Frukost och lunch ingår.

Söndag 25 november
Förmiddagen är på egen hand. 
Hermanus är känd för sina valar. Här kan man få se valen ”The Southern Right” när den under juli till oktober kommer till denna speciella bukt i Sydafrika för att föda sina ungar. Förutom valar finns här delfiner och sälar och det finns en flera mil lång klipp promenad som man kan gå för att få komma havet lite närmare och njuta av de dramatiska vågorna, klipporna och utsikten. Kanske stöter du på en liten dassie på din promenad, det är en klippgrävling som man ofta ser i dessa områden. Efter lunch går resan vidare mot vårt nästa mål för denna rundresa. Nu är det dags att uppleva Sydafrikas vindalar! När vi ankommer till den mysiga byn Franschhoek checkar vi in på Protea Hotel Franschhoek där vi ska bo i två nätter. Kvällen är på egen hand. Frukost ingår.

Måndag 26 november
I dag njuter vi av vin och god mat. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och idag ska vi lära oss mer om hur man framställer och producerar vin. Vi äter lunch på en vingård och naturligtvis ska vi få prova några goda viner från dalen. Efter lunch finns det tid att njuta vid hotellets pool eller promenera längs byns huvudgata som är kantad av caféer, konstgallerier, mysiga butiker och restauranger. På kvällen träffas vi igen för att avsluta denna resa med en välsmakande avskedmiddag. 
Frukost, lunch och middag ingår.

Tisdag 27 november
Frukost på hotellet och förmiddagen fri för egna aktiviteter. Efter en gemensam lunch är det dags att lämna Sydafrika för den här gången. Vi beger oss mot Kapstadens flygplats för vidare flyg mot Sverige. Frukost och lunch ingår.

Onsdag 28 november
Ankomst till Arlanda.

Med reservation för ändringar som ligger utanför Resias kontroll.

Pris fr. 36.250:–

Pris avser per person i delat dubbelrum.

I priset ingår

 • Reguljärflyg i ekonomiklass med SAS/South African Airways från Stockholm/Arlanda
 • 10 nätter del i dubbelrum på fyrstjärniga hotell med hög standard
 • 4 safariturer med engelsktalande guide
 • Samtliga transporter enligt program i luftkonditionerad buss (inkl. dricks till busschaufför)
 • Samtliga gemensamma utflykter enligt program
 • Bagagebärare på flygplatser och hotell (inkl. dricks)
 • Samtliga gemensamma måltider enligt program (inkl. dricks)
 • Svensktalande guide under hela resan
 • Lokala skatter, serviceavgifter och flygskatter 
 • Färdledare från Resia i Uppsala
 • Informationsmöte inför avresan på Resia i Uppsala

Tillägg
Enkelrumstillägg 11.000:–
Avbeställningsförsäkring 1.775:–
Kompletterande reseförsäkring 640:–

I priset ingår ej
Måltidsdrycker
Måltider och aktiviteter utanför programmet
Dricks till safariguider

Personlig reserådgivning

Nära dig i butik och online

Resia avbeställningsskydd

Flexibla betalningslösningar

Kundnöjdhet 8.6 av 10 Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.