Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Australienspecialister

Australienspecialister

Vilda djur på Australiens Kangaroo Island eller storstadsliv i Sydney? Välkommen att ta kontakt med våra Australienspecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Australien, de kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

Boka flyg + hotell till Australien

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

”Övernattning på Taronga Zoo i Sydney – en upplevelse”

Namn: Jannike Lindblom-Barsk
Arbetar: Resia i Helsingborg
Detta saknar jag av Australien när jag inte är där: De vänliga australiensarna, den goda maten och vinet samt den vackra naturen.

Vad är smart att förbereda innan man åker?
- En sak du inte får glömma: solskyddsfaktor, solen är stark i Australien. Du bör också planera och boka aktiviteter hemifrån, dels för att det är ganska hög kostnadsnivå i Australien och då är det bra att ha koll på kostnaderna innan man reser. Men också för att vissa aktiviteter bara erbjuder ett begränsat antal platser. Eftersom Australien är så stort och man vill se mycket så stannar du kanske bara några dagar på varje ort, och då vill man inte riskera att missa något.

Tre pärlor man inte får missa?
- I den mysiga badorten Busselton söder om Perth finns en pir som stäcker sig två kilometer ut i havet. I Busselton finns också en jättemysig bar inhyst i en gammal brandstation. The Firestation bar. Förutom att det är en häftig lokal, har de en gedigen öl- och vinlista samt urgoda pizzor.

- För alla, men kanske framförallt för barnfamiljer, är övernattning på Taronga Zoo i Sydney en upplevelse. När de stänger för dagen stannar du kvar och övernattar i tält inne på zoo. Här har du chansen att se nattaktiva djur när de är vakna, dessutom har man en otroligt vacker utsikt över Sydney.

- I Downtown Sydney inhyst i en äldre varuhusbyggnad ligger urtrendiga QT Sydney hotel. Boutiquehotell för vuxna med mycket häftig inredning. Passar kanske inte alla, men det är absolut värt ett besök. Åtminstone baren eller restaurangen om du inte vill bo där.

"Se solen gå ner över Ayers Rock, en oförglömlig upplevelse"

Namn: Sanna Riml
Arbetar: Resia i Uppsala

Australien är enormt – var börjar jag?
- Jag skulle säga Sydney som enligt mig är ett måste om man ska besöka Australien. Här finns storstadspuls, härliga stränder och massor av sevärdheter. Se det som en försmak av vad detta fantastiska land har att erbjuda.

Vilken är din favorit-rutt?
- Sydney, Melbourne, Adelaide, Ayers Rock och Cairns. Då får du med många av Australiens höjdpunkter. Storstaden Sydney, den vackra kuststräckan Great Ocean Road mellan Melbourne och charmiga Adelaide. Du får även uppleva Australiens varierande natur med de torra vidderna vid Ayers Rock, den tropiska regnskogen och det Stora Barriärrevet i norr.

Pärlor man inte får missa i Australien?
- För dig som är naturälskare får du inte missa Kangaroo Island.  Här möter du kängurur, koalor, pingviner och sjölejon i det vilda. Jag kan också varmt rekommendera en middag utomhus under stjärnorna med levande ljus på borden, men se först solen gå ner över Ayers Rock, en oförglömlig upplevelse.

- Vill också tipsa om en av mina favoritstränder Manly Beach strax utanför Sydney. Här råder en avslappnad atmosfär och här möts både turister och lokalbor. Dessutom finns det gott om trevliga restauranger och butiker. 

- Sist men inte minst – det Stora Barriärrevet. Oavsett om du är en van dykare eller kanske bara har snorklat några gånger måste du sticka ner huvudet i detta otroligt klara vatten med färgglada koraller, fiskar, sköldpaddor, delfiner med mera i det oändliga.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.