Aktuell information ang. Coronaviruset & Resia Travel Groups rekonstruktion

Aktuell information ang. Coronaviruset

Dubaispecialister

Dubaispecialister

Glamourös shopping, mäktiga skyskrapor, det absolut senaste inom teknologi, men även traditionell arabisk mystik bland öknens sanddynor. Denna metropoliska stad bjuder på varierade upplevelser du sent kommer att glömma.

Våra resespecialister har stor kunskap om Dubai och kan ge dig unika tips, samt hjälpa dig med bokningen av din drömresa.

Boka flyg + hotell till Dubai

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Häftiga Dubai Resespecialister Dubai Resor till Dubai

”Åk skidor i den konstgjorda backen”

Namn: Marlene Sundén
Arbetar: Resia i Borås
Nästa resa till Dubai: Gärna en kombinationsresa med Abu Dhabi och Oman. Är lite sugen på att åka på en kryssning där nere också.

Varför gillar du Dubai?
- Dubai är perfekt för en solsemester med det där lilla extra. Du får vidsträckta sandstränder och bad i klarblått vatten i Persiska viken. Men också ett fantastiskt shoppingutbud, häftiga restaurangbesök och spännande utflykter. Här finns ett utbud av allt utöver det vanliga, med oändliga möjligheter till spännande aktiviteter. Med tanke på att Dubai är ett av de rikaste emiraten och att allt som byggs är påkostat och innovativt, så blir det väldigt lyxigt. Staden är stor och byggs hela tiden ut.

Säg att jag gillar shopping. Var hittar jag den bästa?
- Shoppingen är relativt utspridd i Dubai och koncentrerad kring några stora – eller kanske rättare sagt gigantiska - shoppinggallerior. Två som jag kan rekommendera är The Dubai Mall med över 1 200 butiker, ungefär 50 fotbollsplaner stort, samt det något mindre Mall of The Emirates. Här inne kan man å andra sidan åka skidor i den konstgjorda backen.

- Om du vill gå på marknader gör du detta i Deira, som är den gamla stadsdelen – som ursprungligen var en fiskeby. Här hittar du krydd- och guldsouker. Souk är ett annat ord för marknad. Har du tänkt köpa något smycke i guld så är ditt besök i Dubai ett perfekt tillfälle att slå till. Här är guldet billigare än hemma och utbudet stort. Vill du vara lite traditionell så kan du även köpa med dig några pashminasjalar hem eller kryddor. Vandra omkring och utforska – timmarna går fort. Jag lovar.

Hur tar du dig lättast runt mellan shoppingen och stränderna?
- Det kan vara ganska långt mellan de olika sevärdheterna. Men det är också smidigt att ta sig runt med tunnelbana eller taxi. Tunnelbanan är väl utbyggd, biljetter går att köpa på plats och det är skyltat på engelska. Det är ett väldigt modernt land, som har blivit uppbyggd de senaste 30 åren och engelska funkar allt som oftast bra.

Vad får man bara inte missa om man är i Dubai?
- Bad och shopping har jag redan tipsat om så ett trevligt restaurangtips kan vara på sin plats. I Marinan finns det en restaurang och bar som heter Atelier M. De serverar väldigt goda mojitos och en fantastisk utsikt utlovas. Restaurangen ligger längst upp i en skyskrapa och ett tips är att ta sig dit när det skymmer. Det är nästan overkligt att se alla upplysta skyskrapor utanför fönstret.

- Annars får du inte missa att boka jeepsafari ute i öknen. Det är en häftig åktur på sanddynerna för den äventyrlige. Du får också njuta av pauser med lite snacks, jordgubbar och champagne. Efter en fartfylld dag blir det middag med mat från regionen i solnedgången. Väljer du att övernatta så kommer du få en härlig upplevelse. Det är så fridfullt att sova i ett tält i öknen. Lite som tusen och en natt. Men glöm inte en varm tröja! Det är varmt under dagen i öknen och väldigt kyligt under natten.

Metropolen Dubai Väg i Dubai Resespecialister Dubai

”Häpnadsväckande skyskrapor runt en konstgjord sjö”

Namn: Sanna Olausson
Arbetar: Resia i Uddevalla
Bästa minnet från Dubai: Jeepsafarin i öknen

Varför gillar du Dubai?
- Dubai är det perfekta resmålet om du vill få en mångfasetterad upplevelse. Här får du sol och bad i en härlig kombination med storstad. Resmålet har ett bra klimat och det är enligt mig det bästa alternativet till en veckas semester under höst- och vinterhalvåret. Här är det varmt och solsäkert. Bara att få ta del av en annan kultur med dess fantastiska mat är en upplevelse i sig.

Hur upplever man Dubai bäst?
- Dubai har olika områden med sevärdheter som ligger ganska utspridda. Taxi fungerar då jättebra och är det vanligaste sättet att ta sig runt på. Men det går också bra att promenera. Att vandra runt i området Jumeirah är supertrevligt. Här har du närheten till havet och stränderna och det finns många gågator med caféer, restauranger och butiken.

I Jumeirah bor du också mycket bra om du vill ha nära till stranden. Jag själv gillar dock området kring Dubai Marina bäst. Fantastiskt område med häpnadsväckande skyskrapor runt en stor konstgjord sjö. Här finns också ett stort köpcenter med alla de stora butikskedjorna, samt ett stort urval av restauranger och kaféer utmed vattnet. Detta är ett måste att besöka.

Vill du ha storstadspuls kan du alltid utgå ifrån Sheik Zayed Road som är den stora vägen som går mitt i stan.

Pärlor man inte får missa?
- Souk Madinat – En stor marknad i Jumeirah med massa mysiga butiker och restauranger i ett härligt område med Burj al Arab i bakgrunden. Här finns en rad olika restauranger med alla världens kök. Jag personligen älskar det arabiska/libanesiska köket och Souk Madinat erbjuder många olika restauranger med hög standard.

Den godaste libanesiska maten åt vi dock på en restaurang inne i Dubai Mall som heter Wafi Gourmet och som ligger på bottenplanet i gallerian. Här kan du äta olika meze med halloumi, tabbouleh, hummus och mycket mer. Missa inte heller de goda grillspetten med olika röror och nybakat bröd till. Mums.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.