Italienspecialister

Colosseum, Pantheon och andra magnifika historiska byggnader i Rom, det senaste modet i Milano, världskonst och medeltida efterlämningar i Florens, paradisstränder och klarblått vatten på Sardinien och Sicilien, eller häftiga skidbackar i norr.

Våra resespecialister har stor kunskap om Italien och kan skräddarsy din resa utifrån dina visioner och drömmar, samt hjälpa dig med din bokning.

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Colosseum i Rom Italien Bukt i Italien

"En aperitif på hotellet Westin Excelsior i deras bar på sjätte våningen är ett måste”

Namn: Malin Jansson
Arbetar: Resia Borås
Om Italien: Det bästa är mångfalden! Det är verkligen ett land som erbjuder allt från intressant historia till fantastiska konstverk, shopping, vackra stränder likväl som bra skidåkning och gudomlig mat.

Vilken är din bästa Italien-upplevelse?
- En lunch på Poggio Alloro’s terrass med utsikt över San Gimignano är ganska svårslaget för dig som älskar mat och vin.  

Om jag aldrig varit där tidigare – vad rekommenderar du att jag gör?
- Har du gott om tid är den klassiska rutten Rom, Florens och Venedig idealisk för att få känna på den mångfald jag nämnde tidigare. Det är en enorm skillnad på dessa städer, inte bara ur en arkitektonisk synvinkel utan på mänskliga beteenden och maten, trots att avstånden inte är så stora. Besöker du endast Rom till exempel får du bara inte missa Colosseum, Forum Romanum och Sixtinska kappellet i Vatikanens museum och Sankt Peterskyrkan. 

- Om du vill kombinera Rom med sol och bad så kan jag tipsa om Sabaudia, som ligger söder om Rom i närheten av Terracina. Hit åker romarna själva för avkoppling. Själv skulle jag välja att åka norrut och till de södra delarna av Toscana. Talamone, Monte Argentario och Castiglione della Pescaia för att nämna några. 

För vem passar en resa hit?
- Alla kan resa till Italien för det finns verkligen något som passar alla smaker.

Hur upplever man Italien bäst?
- Smultronställen hittar du enklast om du kör själv och biltrafiken är inte så tokig som man kan tro. Vill du undvika det så kan du utan tvivel, och med lite tålamod och planering, ta dig runt bra med buss och tåg. Snabbtågen är mycket bra och fungerar alldeles utmärkt. Det är dock lite dåligt med bagageutrymme så det är bra om du reser något sånär lätt.

Har du någon favoritplats i Italien (kan vara restaurang, strand eller annat)?
- För många år sedan lärde jag känna en dam som heter Carla och som driver La Bottega di Volpaia i Volpaia, strax utanför Radda in Chianti. Carla lagar traditionell toskansk mat och många av hennes och hennes mammas recept har jag sparat i min egen kokbok. Det blir inte så mycket bättre än så.

3 tips eller smultronställen man inte får gå miste om 
- Eftersom jag den mesta tiden bott i Florens och Toscana hämtar jag mina smultronställen därifrån. Åker du till Florens kan du idag knappast åka hem utan att ha tagit en aperitif på hotellet Westin Excelsior i deras bar på sjätte våningen ”Sesto on Arno”. Vilken fantastisk utsikt! Vill du istället prova viner i en genuin miljö utan att åka för långt är en av mina absoluta favoriter Fattoria Montecchio i  San Donato in Poggio, cirka 30 minuter från Florens centrum.  En by som ofta glöms bort i Toscana men som är väl värd ett besök är Pitigliano, som också kallas det lilla Jerusalem. Med sin dramatisk position på en höjd i södra Toscana erbjuder byn en äkta medeltida känsla och är samtidigt på lagom avstånd från många av Toscanas absolut bästa stränder.

Hur hittar du själv inspiration och nya lärdomar om Italien?
- Jag läser mycket på nätet om de olika destinationerna, nya restauranger/trender och försöker tänka lite utanför boxen och hur jag själv skulle vilja att min semester skulle se ut för att göra den genuin.

Hur tar man sig enklast till Italien?
- Med flyg utan tvivel. Vi har rätt bra förbindelser från Sveriges största flygplatser, även om det ofta innebär en mellanlandning.

Shoppingtips

Är det dyrt eller billigt att leva på destinationen?
- Italien har väl enligt svenska mått ett relativt högt prisläge jämförelsevis och det finns ju så klart en hel del tursitfällor, men lär man sig att ta sig av huvudlederna i städerna, ta sig in på bakgatorna, undviker de stora torgen så kan du oftast hitta riktigt bra och prisvärda restauranger.

Vad vill DU berätta om ditt resmål?
- Italien har den perfekta kombinationen mellan berg, städer och stränder, fantastisk mat och goda viner, mäktig historia, underbara konstverk och människorna är trevliga. Tar man till sig lite grand av allt och lär sig att uppskatta det enkla och okomplicerade, finner man den perfekta balansen och harmonin som råder hos befolkningen inom sig själv.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.