Resespecialister Kalifornien

Kalifornienspecialister

Strosa runt på de kändistäta boulevarderna i Hollywood, blicka ut över makalösa Golden Gate Bridge i San Francisco, testa på surfing på Venice Beach, eller åk på vinprovning i Napa Valley. Ja, listan över aktiviteter i Kalifornien kan göras lång.

Våra resespecialister har stor kunskap Kalifornien och kan skräddarsy en resa som passar just dig, ge dig enastående restips, samt hjälpa dig med dig din bokning.

Boka flyg + hotell

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

Alcatraz i San Francisco Spårvagn, San Francisco Palmer i Los Angeles

"The Stinking Rose. För alla vitlöksälskare."

Namn: Linnéa Blank
Arbetar: Resia i Lidköping
Om USA: Ett fantastiskt land att resa i. Här hittar du alltid något nytt och oväntat. 

Varför gillar du Los Angeles?
- Los Angeles erbjuder nästan allt man kan tänka sig vilja få ut av en semester. Om du gillar att ligga och gotta dig i solen så finns här utmärkta stränder, gillar du att shoppa så finns det massor av butiker. De bästa hittar du i Hollywood.

- Vill du se kändisar kan du gå runt i kvarteren kring Rodeo Drive eller åka på utflykt i Beverly Hills för att spana in deras bostäder. Utöver shopping, strand och kändisar så finns det en rad olika utflykter du inte får missa. En tur till filmstudion Universal Studios är en upplevelse. Här finns alltid något att fylla dagarna med, oavsett vilken semestertyp man är och oavsett ålder.

 Hur upplever man San Francisco bäst?
Till fots. Ett par bra skor och ett glatt humör så får du jättetrevliga dagar här. Många delar av San Francisco är backiga, blir du trött i benen hoppar du bara på en av San Franciscos fina kabelspårvagnar. En upplevelse i sig att åka. Biljett köper du av konduktören direkt på spårvagnen.

- När magen börjar kurra kan du ta dig till Chinatown. Här finns en massa restauranger att välja bland. Jag måste också tipsa om att strosa runt i de mysiga småbutikerna här omkring. Chinatown i San Francisco är en av de största i USA.

Tre pärlor man inte får missa i Los Angeles?
Planera in en lunch på restaurang Mariasol längst ut på piren i Santa Monica. Här serveras tacos i alla tänkbara former. Välj ett bord utomhus så har du havet under dig och runt omkring står människor och metar. En härlig upplevelse i solen.

- Gå runt och dröm eller unna dig något i butikerna på Rodeo Drive. Ska du köpa något får du vara beredd att betala, Rodeo Drive är nämligen Los Angeles lyxigaste gata. I ena änden hittar du Beverly Wilshire Hotell – ett välbekant hotell för många då flera scener i filmen Pretty Woman spelades in här. Behöver du pausa lite så leta upp ett ”The Cheesecake Factory” – här kan du beställa en fräsch lunch eller ta en kopp kaffe med någon av deras välkända cheesecakes. Sitter du på uteserveringen och har tur så kan en och annan kändis kila förbi.

- En trevlig aktivitet ute vid kusten är att hyra cyklar eller inlines. Här finns stora fina gång- och cykelbanor man kan hålla sig på. Ta dig de få kilometrarna mellan Santa Monica Beach och Venice Beach. Det var vid just Venice Beach den kända serien Baywatch spelades in.

Tre pärlor i San Francisco?
- Pier 39. Missa inte sjölejonkolonin. Här samlas flera hundra sjölejon större delar av året. Det är endast under juni och juli de simmar söderut till Channelöarna. Resten av Pier 39 är något av en turistfälla men längst ut har man fin utsikt över Alcatraz och Golden Gate-bron.

- The Stinking Rose. För alla vitlöksälskare. Här har förrätt, huvudrätt och efterrätt en gemensam ingrediens, vitlök. Restaurangen ligger på Columbus Avenue mellan Union Square och Fisherman´s Wharf.

- Alcatraz. Alcatraz är en av mina personliga favoriter i San Francisco. Och det är nästan ett måste att köpa biljetter hemifrån i god tid innan du åker. Mycket spännande att få höra hur alla levde på denna lilla fängelseö. Ön rymde nämligen inte bara ett fängelse utan var som ett litet samhälle då även fångvakternas familjer bodde och levde på ön. Allt känns väldigt verkligt när du går runt på ön.

Shopping i San Francisco Napa Valley San Francisco från flygplan

"Vackert område med omkring 400 olika vingårdar"

Namn: Susanne Jörgensen
Arbetar: Resia i Karlstad
Om att resa till San Francisco: Hyr en bil – det är ett underbart äventyr att utforska detta omväxlande område bakom ratten.

Varför tycker du man ska besöka San Francisco?
- Ett besök i San Francisco är ett besök i en liten storstad. Själva centrum är ganska litet – framförallt i förhållande till stadens storlek. Det mesta ligger inom gångvänligt avstånd – vilket gör att du ganska snart känner dig hemma. Sedan finns här mycket kultur – spännande museer och platser att besöka. Dessutom ligger staden i ett landskap som ger möjlighet till spännande utflykter.

Har du några bra utflyktstips?
- Jo, du måste hyra en bil och åka till vindistrikten i Napa Valley – lite nordost om San Francisco. Det är ett mycket vackert område med omkring 400 olika vingårdar. Passa på att stanna till i något av de många små samhällena och leta upp en restaurang. Det serveras oftast mycket god mat och lokala viner. Härligt att få ta del av råvarorna så nära platsen de kommer från.

- Sedan har vi förstås hela Highway 1 ner längs kusten mot Los Angeles. Det är ju en klassisk sträcka med fantastiskt dramatisk natur. Vägen slingrar sig längs kusten och dess branta klippor. Nedanför slår Stilla havet in mot land. Jag skulle vilja påstå att ett besök i härliga San Francisco följt av en bilresa ner till Los Angeles är en av de finaste resorna du kan göra i USA. Speciellt om du vill ha både storstad och sol och bad. En övernattning längs vägen är att rekommendera. Varför inte i den charmiga kuststaden Carmel? Oerhört mysigt – här har förresten Clint Eastwood varit borgmästare. Bara det!

Har du några bra tips på vad man inte får missa om man är i San Francisco?
- Restaurangen Cliff House är ju fantastisk. Den ligger på en klippa högt över San Franciscobukten, med underbar utsikt. Detta är kanske en av San Franciscos mest kända byggnader. Visserligen är maten ganska dyr - en trerätters middag kostar omkring 100 dollar. Vill du inte lägga så mycket finns också en bistro med lite vänligare priser.

- Sedan är området norr om Market Street själva San Franciscos hjärta. Här hittar du det som förknippas med staden. Alla branta backar och viktorianska hus som du känner igen från alla filmer. Här kan du strosa i timmar. Här går också de kända spårvagnarna – passa på att hoppa på en om du blir trött i fötterna. Vilket är lätt hänt, staden är ju känd för sina branta backar.

Något speciellt man bör tänka på om man vill resa till San Francisco?
- Vädret i regionen växlar väldigt fort. Om det på morgonen verkar bli regn kan det snabbt slå om till strålande sol. Så ha en ryggsäck med dig när du strosar omkring med vind- och regntåliga kläder. Dessutom är det smart att ha riktigt bra och bekväma skor. Och ska du ut på någon av de vackra vandringsleder som finns runt staden bär långbyxor – det växer nämligen giftek vid många leder.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.