Kanarieöspecialister

Unna dig en resa till Kanarieöarna, den spanska ögruppen som erbjuder sol och värme året runt. Här möts du av härliga stränder, storslagna landskap, mysiga städer och ett brett nöjesutbud som passar hela familjen. Välkommen att ta kontakt med våra kanarieöspecialister inför din nästa drömresa!

Våra resespecialister har stor kunskap om Kanarieöarna och kan ge tips och råd inför din resa samt hjälpa dig med din bokning.

VÅRA RESESPECIALISTER GER DIG:

En skräddarsydd resa 

Spetskompetens om resmålet

Tips till de bästa guldkornen

Prisvärda reselösningar med det lilla extra

"Kasta snöboll och bada i havet under samma dag"

Namn: Erik Wallgren
Arbetar: Resia Upplands Väsby
Förhållande till Kanarieöarna: Jag har semestrat och rest runt på öarna sedan jag var liten. Under ett år jobbade jag på Fuerteventura.

När ska man resa till Kanarieöarna?
- Kanarieöarna har sommar när vi har sommar, men vi skandinaver föredrar att resa hit under vintern när Sverige och Europa erbjuder snö och kyla. En vinter på Kanarieöarna är som en svensk sommar och många gånger kan termometern visa 25-30 grader. De vädermässigt säkraste öarna under vintern är Teneriffa och Gran Canaria och då gärna de södra delarna, det kan skilja flera grader i temperatur. Även hösten är en bra period att resa hit om du vill hitta värmen, då har alla öarna kvar sin sommarvärme.

Hur skulle du beskriva Kanarieöarna?
- Kanarieöarna erbjuder verkligen något för alla. På de sju stora öarna hittar du allt från långa kritvita sandstränder till höga berg som passar perfekt för vandring. De fyra huvudöarna skiljer sig från varandra en hel del i karaktär.

- Fuerteventura har de absolut bästa sandstränderna. Vinterperioden december–mars kan vara ganska blåsig vilken medför en hel del häftiga vågor som lockar surfare. Många surf- och vindsurfingmästerskap avgörs här under vinterhalvåret.

- Lanzarote är en karg och stenig ö där växtligheten mest består av kaktusar. I nationalparken Timanfaya finns det än i dag en aktiv vulkan där du kan grilla mat direkt på marken.

- På Teneriffa hittar du en lång och trevlig strandpromenad som sträcker sig från Las Americas till Los Cristianos. Under stora delar av vinterhalvåret kan du på samma dag kasta snöboll uppe på berget Teide och bada i havet nere vid kusten.

- Gran Canaria är onekligen svenskarnas favoritdestination. Playa Del Inglés är Kanarieöarnas populäraste ort för ungdomar som vill roa sig på barer och nattklubbar. Samtidigt så finns det ”orörda” Kanarieöarna här. I bergen går många vackra vandringsleder fram genom en härlig natur.

Tre pärlor man inte får missa?
Fuerteventura
- Ta en hyrbil och kör längst söderut till byn Morro Jable. Fortsätt på en liten väg som heter Ctra Punta de Jandia mot Faro de Punta Jandia. Du passerar en liten by som heter El Caleton, men annars finns här inga affärer så ta med picknick. Utefter vägen ligger flera små nästan folktomma stränder helt avsides. Stanna och klättra ner efter bergssluttningen mot dessa paradisstränder.  En utflykt du aldrig glömmer.

Teneriffa
- Vattenparken Siam Park, en otroligt häftig vattenpark för alla åldrar. Den ligger cirka 15-20 minuter från Las Americas på södra Teneriffa. Här finns konstgjorda sandstränder och en av Europas längsta så kallade lazy river.

Lanzarote
- En otroligt vacker sandstrand som tyvärr många missar heter Papagyo. Du kan åka båt från Playa Blanca eller bil hela vägen fram och parkera nära lagunen mot en liten avgift. Papagyo är egentligen fem olika stränder som ligger i en nationalpark. Har du tur kan du hitta en egen lite strandremsa som ger dig känslan av att vara vid  Kanarieöarnas ”blå lagun”. Ta gärna med picknik då det inte finns några fasta restauranger. En bra sak att veta är att nakenbadarna funnit en fristad här – de håller dock ofta till på de lugna och avskilda delarna, så alla kan bada utan att störas av varandra.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.